Kineski horoskop i nas

• Začetnik teme Začetnik teme Reyna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Velo je jasno u kineskom horoskopu da je najkvalitetniji znak zmaj,
te zmija, itd... U stvari to se redovno ponavlja u vezi kineskog horoskopa...
Malo mi je nelogicno da je ovan najkvalitetniji znak horoskopa,
a posebno bik da je tu negde...

Razumela sam da ste Vi citirali neko tumacenje...
Samo sam izrazila da mi je to nelogicno,
za razliku od ovog regularnog horoskopa, gde se isticu vrline i mane svih znakova,
i nikada ne istice na poseban nacin koji je znak najkvalitetniji,
u kineskom je uvek bez ulepsavanja isticano da je to Zmaj, pa Zmija...
Svakako da je Ovan cim horoskop pocinje sa tim znakom bitan,
ali nikako se ne bih slozila da je u rangu jednog kineskog Zmaja,
da ne kazem NEMA SANSE da tu postoji paralela...
Pre ce biti da je to neko krenuo u skladu sa nabrajanjem
Zmaj-Ovan,
Zmija-Bik,
Konj-Blizanac... itd do kraja...

Poslednja izmena:
Razumela sam da ste Vi citirali neko tumacenje...
Samo sam izrazila da mi je to nelogicno,
za razliku od ovog regularnog horoskopa, gde se isticu vrline i mane svih znakova,
i nikada ne istice na poseban nacin koji je znak najkvalitetniji,
u kineskom je uvek bez ulepsavanja isticano da je to Zmaj, pa Zmija...
Svakako da je Ovan cim horoskop pocinje sa tim znakom bitan,
ali nikako se ne bih slozila da je u rangu jednog kineskog Zmaja,
da ne kazem NEMA SANSE da tu postoji paralela...
Pre ce biti da je to neko krenuo u skladu sa nabrajanjem
Zmaj-Ovan,
Zmija-Bik,
Konj-Blizanac... itd do kraja...
ko sto rekoh ne mogu se podvuci striktne paralele,e sad dal je ovan u rangu sa zmajem to je drugo pitanje,ali imaju iste osobine kao sto su eksplozivnost,enegricnost,dok zmija kao i bik je sklona hedonizmu,konformizmu sigurnosti,proracunatosti itd..

U Kineskom sam vatreni Zmaj(oni imaju 5 elemenata,voda,zemlja,vatra,metal i drvo),koji je opet analogan tropskom znaku LAva,posto je 5ti po redu,pa kazu za Zmajeve da su najsretniji, najjaci itd,a eto Vodja nad Vodjama im je bio Mao Ce Tung u Kineskom Zmija,u zapadnom dupli Jarac :D

Na mom stolu su kafa i olovka, nakon sto izvadim pa ubacim USB wifi denis33 iskoci i kaze da je to Jarac i to dupli, photoshopovan, zato sto svi znaju da photoshopovani jarcevi uspevaju samo zato sto je Saturn svuda egzaltiran s obzirom da se kukicom popne iznad Urana i popiski svoju teritoriju iznad oblaka kako bi suzbijo prostor i vreme svojim smradom.

~)~)~)~)~

Nego, gosn TaDeUss - sta mislis o I-Ching?

Za Razliku od SAturna koji je u jakoj bliskosti sa genijalnim Uranom(dijele komsijske odnose) Jupiter moze da bude pop.san samo od ove dvije mocne planete,koje mogu da mu drze predavanje o svemu,onako debelom i tromom :D

Evo ti jupiterovsko dete pa se nagledaj istog :heart: Tu imas i Mars u Skorpiji i Jupiter u Biku, oba "troma" znaka, pa Jupiter o5 nije doneo debljinu coveku iako pravi opoziciju Marsu.

Poslednja izmena:
Kako se lako palis,to je nevjerovatno.Bruce Lee je bio glumac,ne sjecam se da se borio na nekom takmicenju,pa danas koliko vidim azijatski "borci" nemaju sansi provit "bijelaca",pa je utvrdjeno da pojseduju i manju snagu,sto je i logicno jer su procentualni i dosta "manji" ljudi.
Bruce Lee je tipican primjer jakog Jupitera,sreca u 1 polovini zivota,lagan ulazak u zivot,Darma je odigrala svoje,ali nas je napustio u 30oj godini zivota,nesto slicno kao i Hendrix(dupli Strijelac),kao i Morrison(dupli Strijelac),kao i Elvis (JArac Strijelac)

Procitaj prvu recenicu samo

http://www.croring.com/news/elvis-presley-nositelj-crnog-pojasa/8234.aspx

Znaci Kralj Rocka i majstor karatea poput Bruce Lea,dvoje u jednom :D

I pogledaj Elvisa koliko se "utrostrucio" kasnije :D

Poslednja izmena:
Samo Vatrenog konja 1966. i Tigrice 1938.:) I ne samo žene - Vatreni konj bez obzira na pol donosi nesreću porodici, iako on sam po sebi nije loš....

- - - - - - - - - -
A kakav je vatreni Zmaj? :DCini mi se da je i Bruce Lee bio zmaj,znamo da mu svi naslovi filmova(snimio ih cak 3) pocinju sa prefixom Zmaj(U zmajevom Gnijezdu, NA Zmajevom Putu,Zmajeva igra Smrti):D

A kakav je vatreni Zmaj? :DCini mi se da je i Bruce Lee bio zmaj,znamo da mu svi naslovi filmova(snimio ih cak 3) pocinju sa prefixom Zmaj(U zmajevom Gnijezdu, NA Zmajevom Putu,Zmajeva igra Smrti):D
Zmaj je sam po sebi vatren (njegova priroda a ne element) a i omiljeni je znak kineskog zodijaka, kao i najpoštovanija ''životinja'' u Kini - u godini Zmaja je demografski bum.Naravno, od godišta zavisi kom će elementu pripadati - Vatri, Vodi, Zemlji, Drvetu ili Metalu. Inače se elementi u kineskom zodijaku smenjuju na zanimljiv način - uvek idu dva ista za redom - muški i ženski. Evo na primer - moj muž je Zmaj a ja Zmija, oboje smo Drveni, godine rođenja nam idu jedna posle druge. Sledeći su Vatreni Konj i Vatrena Koza, itd.....
Sad smo u godini Drvenog Konja....
U PRAVU SI - BRUS JE BIO ZMAJ- 1940. godište,I PO ZODIJAKU I PO BRILJANTNIM OSOBINAMA:)

Ja sam u kineskom Zec(ica) :mrgreen:
Inace, njima godina ne pocinje 1. januara, uzmite to u obzir.
Ili Mačka - u nekim zemljama Zec je zamenio Mačku. Naravno da ne počinju prvog januara kad je lunarni kalendar, čak nemaju ni fiksni datum za početak godine - svake godine je drugačije a pada u rasponu od zadnje nedelje januara do prve februara.
Takođe postoje i varijante - Pacov ili Miš, Bivo ili Vo (ox), Koza ili Ovca, Petao ili Ptica, Divlji vepar ili obična Guda...:)

Poslednja izmena:

Back