Кина замењује америчке рачунаре и софтвер домаћим

Линус потиче из комунистичке породице а за самог Линуса се сумња да је комуниста.Андроид је заснован на линукс кернелу.

Да вам није било комуниста и данас би дрндали оне препотопске телефоне.

Линус потиче из комунистичке породице а за самог Линуса се сумња да је комуниста.Андроид је засбован на линукс кернелу.

Да вам није било комуниста и данас би дрндали оне препотопске телефоне.
Ne, sav progres je omogućen slobodnim tržištem a.k.a. neoliberalizmom.

Zato se Silikonska dolina nalazi u Americi a ne u Buljašinsku Kamčatskom

Е па другари,пошто многи од вас нису разумели зашто је НР Кина у економском смислу СОЦИЈАЛИСТИЧКА ДРЖАВА,ово вам је један од конкретних примера!Дакле главна карактеристика либералног капитализма је слободно тржиште,а пошто тржиште у НР Кини није,нити може бити слибодно,јер зависи од регулатива КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ,ваљда вам је сад јасно зашто Кинези свој економски систем називају СОЦИЈАЛИЗАМ СА КИНЕСКИМ КАРАКТЕРИСТИКАМА.

Znači, kad je Kenedi svojevremeno rekao "Odlučili smo da odemo na Mesec" to je značilo da su USA socijalističke?

Е па другари,пошто многи од вас нису разумели зашто је НР Кина у економском смислу СОЦИЈАЛИСТИЧКА ДРЖАВА,ово вам је један од конкретних примера!Дакле главна карактеристика либералног капитализма је слободно тржиште,а пошто тржиште у НР Кини није,нити може бити слибодно,јер зависи од регулатива КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ,ваљда вам је сад јасно зашто Кинези свој економски систем називају СОЦИЈАЛИЗАМ СА КИНЕСКИМ КАРАКТЕРИСТИКАМА.

СРБИЈА ТАКОЂЕ МОРА ДА СЕ ОКРЕНЕ ДОМАЋОЈ ИНДУСТРИЈИ ДА БИ БИЛА ЕКОНОМСКИ СУВЕРЕНА!

Живео социјализам!
Ovaj covek bukvalno umire... I u njegovom, skroz warpovanom umu, neka sanja, ili fantazma, mu objasnila da je on Srpski Mesija, i da ce da spasi Srbiju. I kao i onaj Luciuss (apsolutno nije iskljucino da je to isti covek, sa raspolucenim licnostima, verujem da jeste) on je Prophet... Baba Vanga (Baba Qurana). Propoveda Spasenje.

Takvih mujmana sam se ja nagledao po svetu, ne zna im se broj. Ima ih posvukuda, cak sam neke nasao na Times Square-u u New Yorku. American Africans koji propovedaju Islam. :lol:

Srpska mortalna nesreca je sto upravo takvi psihijatrijski slucajevi vode drzavu Srbiju, direkno u sunovrat.

KLeRu04.jpg

фото: Кинеска деца на рачунарима западне производње,не још дуго!

План је да се 30 одсто рачунара и програма замени следеће године, 50 одсто 2021. и преосталих 20 одсто 2022. године.

* * *

Почетком године, док су САД водиле рат против „Хуавеја”, централна канцеларија Комунистичке партије Кине наредила је државним агенцијама и јавним институцијама да се окрену домаћем хардверу и софтверу. Како наводи ФТ, у јулу је завршено више од сто пројеката тестирања домаћих производа.

Реч је о првој директиви Пекинга са конкретним временским одредницама за избацивање стране технологије, која је део шире стратегије развијања домаћих производа. Технолошка независност је део пројекта „Произведено у Кини 2025” (Made in China 2025).

Цео текст:
http://www.politika.rs/scc/clanak/443713/Kina-zamenjuje-americke-racunare-i-softver-domacim
------------------------------------------------------------

СРБИЈА ТАКОЂЕ МОРА ДА СЕ ОКРЕНЕ ДОМАЋОЈ ИНДУСТРИЈИ ДА БИ БИЛА ЕКОНОМСКИ СУВЕРЕНА!

Живео социјализам!
Kakve veze ima domaća industrija sa socijalizmom, odnosno ekonomskim uređenjem? Kapitalističke države nemaju domaće industrije? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ovaj covek bukvalno umire... I u njegovom, skroz warpovanom umu, neka sanja, ili fantazma, mu objasnila da je on Srpski Mesija, i da ce da spasi Srbiju. I kao i onaj Luciuss (apsolutno nije iskljucino da je to isti covek, sa raspolucenim licnostima, verujem da jeste) on je Prophet... Baba Vanga (Baba Qurana). Propoveda Spasenje.

Takvih mujmana sam se ja nagledao po svetu, ne zna im se broj. Ima ih posvukuda, cak sam neke nasao na Times Square-u u New Yorku. American Africans koji propovedaju Islam. :lol:

Srpska mortalna nesreca je sto upravo takvi psihijatrijski slucajevi vode drzavu Srbiju, direkno u sunovrat.
Prema profilnom imenu 'oktobar49' zaključujem da ga puca nostalgija za vremenima iz 1949-e!? Možda bi trebalo biti 'oktobar44', jer su se bravarevi banditi oktobra 1944-e dovukli u Srbiju?:zcepanje::zcepanje:

Vise od 2 milijarde se aktivno koristi u svetu.
Oko 150 miliona domova u Kini ima barem jedan PC, ne znam koliko imaju na radnim mestima i po skolama.
Mobilnih ima barem milijardu.
Odlično! samo 150 miliona! Zatim, sam naslov teme je GLUP, tj pojam 'američki računar' je glup jer je i tako većina komponenti proizvedena u Kini! A kako će i šta raditi taj hardver zavisi od SOFTVERA! Znači, razviješ SVOJ softver i 'preko noći' ga upucaš na taj 'američki hardver'! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Odlično! samo 150 miliona! Zatim, sam naslov teme je GLUP, tj pojam 'američki računar' je glup jer je i tako većina komponenti proizvedena u Kini! A kako će i šta raditi taj hardver zavisi od SOFTVERA! Znači, razviješ SVOJ softver i 'preko noći' ga upucaš na taj 'američki hardver'! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Питај Иранце (који се баве нуклеарним програмом) шта мисле о туђем хардверу и шта се све може десити када користиш компоненете западне производње... Амери и Изралеци им 10 година блокирали нуклеарни програм убацивањем злонамерног кода који је као меру имао одређен чип произведен на западу...

Колико год изгледало смешно све више развијенијих а колико толико слободних земаља ће покушавати да хардвер и софтвер који праве Америчке компаније замене са сопственим хардвером како не би дошли у ситуацију да неко други конторлише њихове уређаје.

Питај Иранце (који се баве нуклеарним програмом) шта мисле о туђем хардверу и шта се све може десити када користиш компоненете западне производње... Амери и Изралеци им 10 година блокирали нуклеарни програм убацивањем злонамерног кода који је као меру имао одређен чип произведен на западу...

Колико год изгледало смешно све више развијенијих а колико толико слободних земаља ће покушавати да хардвер и софтвер који праве Америчке компаније замене са сопственим хардвером како не би дошли у ситуацију да неко други конторлише њихове уређаје.
?? Zašto smešno? Pa to je NEOPHODNO! Ameri su mogli prchiti kineze i ostale dok su kinezi samo proizvodili komponente prema dokumentaciji i dizajnu amerikanaca! Čim Kinezi razviju i počnu proizvoditi SVOJE chipove i komponente, ameri mogu samo POpushiti i nestati sa scene! Naprotiv, ameri mogu postati žrtve iste politike, zato se i digla galama oko 5G tehnologije! Kako si sijao, tako i žanješ! :super: :super:

Back