Kina obustavila prodaju LNG-a Evropi kako bi osigurala da njena domaćinstva imaju dovoljno gasa za zimu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.801
Market Insider piše

Kina je poručila državnim uvoznicima prirodnog gasa kao što su Sinopec i CNOOC da zaustave prodaju LNG-a Evropi, navodi Bloomberg.

Naredba da se obustavi preprodaja dolazi dok Peking nastoji da zaštiti domaće zalihe gasa za zimu.

Kina je bila ključni snabdevač Evrope gasom dok se region suočava sa energetskom krizom koju pokreće Rusija.

AA132ZQx.jpg

Meni ovo liči na čisti politički potez. Usput, naglašava na čijoj su strani što se Ukrajine tiče.
Verovatno hoće da pokažu da LNG nije rešenje.

Кина је највећи светски увозник LNG.

Њихове количине за извоз су занемарљиве и не значе ништа.
Kinezi preprodaju ruski LNG,ali su sada odlucili da prestanui i na taj nacin ga suknu Europljanima

Džabe vam sve, danas cijena plina u EU pala na 127 EUR/MWh, u osmom mjesecu je bila i 350 eura...
To ne prijavljuju na vestima.

Prelomni trenutak: Izrael spreman da isporuči Ukrajini oružje za koje Putin nema rešenje​

Al-Yahud su premazani svim mastima?

Cijenis da se Vucic sinhronizovao sa Sidjipinom

Cenim da su obojica deo plana i sinhronizovanih akcija

Nekako mi to drečanje o uvođenju sankcija pa kao mi kao trpimo, pa kao mi se dvoumimo, evo sad ćemo-samo ne znamo kad ćemo , pa opet more biti bidne, a more biti ne bidne mnogo liči na zamajavanje i dimne zavese

Rekla bih da kreće neki udar na EU a mi tu žvizdućemo i em izigravamo žrtvu, em se pravimo naivni dok uvlačimo sa drugima do balčaka ..

Ima, bice plina po toj cena a inflacija svega ostalog ce biti 20% na mesecnom nivou. :lol:

Ne znam da li se dobro sećam ali za vreme sankcija 90-tih gorivo na pumpama je bilo izuzetno povoljno po ceni, samo ga nije bilo

E sad sankcije, povoljna cena... ne znam što me to asocira na ono što je bilo kod nas

Zaista ne znam o kakvom se plinu radi? Odakle Kini gas koji izvozi. Nije valjda da misle na one male boce za primus koji su kineski proizvod. Znate ona metalna patrona od 100 din. Mozda su takvo nesto zabranili. Ne verujem da preprodaju ruski gas .Moguce je da njihove kompanije snabdevaju zemlje jugoistocne Azije po nekim ugovorima. Npr.Vijetnam,Mjanmar...

Back