Kina ima najveći prečišćavač vazduha na svetu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.360
Eksperimentalni toranj izgrađen je u Sianu u provinciji Šanksi, u severnoj Kini, za koji se kaže da je najveći prečistač vazduha na svetu koji je visok preko 100 metara.

Bio je podvrgnut testiranju od strane istraživača na Institutu za Zemljinu životnu sredinu pri Kineskoj akademiji nauka da bi kvantifikovali njegovu efikasnost.

Vlasti traže načine da se pozabave hroničnim problemom smoga u zemlji i ovo bi moglo biti dobro rešenje ako mogu dokazati da dobro funkcioniše. Naučnik koji vodi projekat tvrdi da je doneo primetno poboljšanje kvaliteta vazduha.

Image1.jpg
 
Ovo je zakon! Čak je ovo meni ovo palo na pamet još dok sam bio klinac. Razmišljao sam o tome da li bi bilo moguće napraviti "tvornicu" čistog zraka, koja bi usisavala zagađeni zrak, izvlačila sva onečišćenja iz njega i puhala čisti zrak nazad u atmosferu. Svaka čast Kinezima na uspješnoj realizaciji.:klap:Ako se ovo pokaže uspješno, trebalo bi ugraditi ovakve pročistavače u svaki veći grad ili grad sa prljavom industrijom na Balkanu, jer baš kod nas na ovim prostorima zrak bude najlošije kvalitete u cijeloj Europi.
 

Back
Top