Keš ili kartica? Pravda za sitne pare!

mali roker

Buduća legenda
Poruka
32.304
Iznervirala me jutros prodavačica u radnji.
Malo je nedostajalo da joj sve ostavim na onom pultu.
Ono u fazonu ako nemaš tačno ja ne mogu da vratim kusur.
I još na sve to predlaže spoji račun sa prethodnim kupcem jer taj kupac ima krupnu novčanicu za jedan proizvod.
Kažem ne poznajem ženu i ja imam krupnu novčanicu.
A meni na pultu gomila stvari.
Gunđa ona dok kuca, a red se stvara, izađe račun nešto preko 1000.
Dajem joj 2000,
I pripremam se da dam razliku da mi lakše vrati krupnu novčanicu
Tek će ona
Ja nemam da vam vratim ja imam samo krupne novčanice
Čak i kad vam dam razliku?
Pitam i dodajem te pare
Drsko mi uzvrća
Onda moram na drugu kasu da razmenim.
Ili razmenite ili stornirajte račun.
A red iza mene...
Naravno da je odjednom imala da mi vrati bez da je išla na drugu kasu.

kasir-prodavac.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
I još na sve to predlaže spoji račun sa prethodnim kupcem jer taj kupac ima krupnu novčanicu za jedan proizvod.
Dajem joj 2000,
Tek će ona
Pitam i dodajem te pare
Drsko mi uzvrća
A red iza mene...
Trebali si da zoves nadredjenog pa da joj objasni da je njen posao da obezbedi kusur
Ili ako te mrzi da se raspravljas, a mene najcesce mrzi, samo ostavis sve na pultu izasjes, pa nek se jjebava sa storniranjem kad je tako pametna, za bolje nije

Dajem joj 2000,
Tek će ona
Pitam i dodajem te pare
Drsko mi uzvrća
A red iza mene...
zato ja placam karticama
bukvalno i za 30 din provucem karticu
lakse meni, lakse njima.

to ok ako imas neke druge prihode koji ti ne lezu na racun
ali ja ne dizem kes sa racuna sem ako mi ne treba za nesto.. samo provlacim preko kartica.

Skoro mi svi prihodi ležu na račun.
Obično podižem onoliko koliko mi treba da se plate komunalni mesečni računi.
Volim i da imam keš u ruci za kupovinu u radnjama gde nema aparata za kartice, kao npr. trafika, pekara....

Još uvek nemam običaj da sve plaćam sa kartice.

za to ja drzim 1.000 din u novcaniku i to ume da mi traje bas dugo.
obicno koristim da kupim pljesku na ulici kad sam u zurbi :D
u prodavnicma, pekarama, gde god... bukvalno sve preko kartica.
ja sam i za kifu znao da provucem karticu.

sto se tice racuna, njih placam preko neta.. ako si iz beograda imas super za komunalije
esanduce..zavrsis placanje za 5 minuta

Kod mene je i kes i kartica
Prvo moram kes ostavljati sismisu, sto puta sam je terala karticu da joj napravimo ma kakvi, to je za nju u domenu sf
A i primanja su mi deo kes deo kartica
Ja licno volim karticom kad god moze, ali ide mi i kes kroz ruke

Drugo nije poenta ko kako placa, poenta je da kasirka u opisu svog posla ima duznost da obezbedi valute u odgovarajucim apoenima, kraj rasprave
Kad mi kazu nemam kusur meni padne roletna, to je kao da ja kazem e nemam vise filma :lol: izvoli digni dupe ti ili poslovodja ili posalji koleginicu koja dangubi kod rafova, mars na usitnjavanje, nije moj problem hbt

sto se tice racuna, njih placam preko neta.. ako si iz beograda imas super za komunalije

Iz NS sam.
Znam da postoji ta mogućnost plaćanja, ali ja nekako više volim da imam papir u rukama kao dokaz plaćenog računa.
Pogubila bih se sa tim elektronskim plaćanjem.

Ne moze bez kesa nigde jer kiosci pekare fastfudovi ne primaju kartice
I uopste mi nije jasno kako je to moguce
Zar ne krse neki zakon???
Nema dana da ne udjem u neki fastfud da oni samo kes mogu da prime, pa je to zajebavanje ako imam samo kartice :roll:

Drugo nije poenta ko kako placa, poenta je da kasirka u opisu svog posla ima duznost da obezbedi valute u odgovarajucim apoenima, kraj rasprave
Kad mi kazu nemam kusur meni padne roletna, to je kao da ja kazem e nemam vise filma :lol: izvoli digni dupe ti ili poslovodja ili posalji koleginicu koja dangubi kod rafova, mars na usitnjavanje, nije moj problem hbt
a mislis da kasirku koja prima koliko prima zaboli da misli o kusuru.
prvo cak nije ni njeno to da obezbedi nego od meadzera objekta..drugo svi oni imaju na pocetku smene presek stanja i sitan novac u kasi..problem je sto ljudi mahom placaju krupnim novcanicama i ta sitnina se polako potrosi.
pogledaj malo kad placas koje apoene daju oni ispred tebe i videces.. vecinski su to krupne novcanice..

Iz NS sam.
Znam da postoji ta mogućnost plaćanja, ali ja nekako više volim da imam papir u rukama kao dokaz plaćenog računa.
Pogubila bih se sa tim elektronskim plaćanjem.
u sustini ti je ovo sigurnije..papir posle nekog vremena bacis
ovo ostaje u njihovoj arhivi .. i arhivi firme i arhivi banke promene stanja po racunu.
nego smo navikli na papir pa nam deluje sigurnije, ali realno nije.

secam se ..nekad sam cuvao racune i do 5 godina u nazad..vise ne radim to i imam znatno manje nepotrebnog papira u kuci.

Ne moze bez kesa nigde jer kiosci pekare fastfudovi ne primaju kartice
I uopste mi nije jasno kako je to moguce
Zar ne krse neki zakon???
Nema dana da ne udjem u neki fastfud da oni samo kes mogu da prime, pa je to zajebavanje ako imam samo kartice :roll:
pa rekoh da imam novac u novcaniku za pljesku :D
ali to je manje vise to.
nemam potrebe za drugim.
ne krsi se zakon..ti da bi imala taj aparat placas odredjenu svotu novca mislim banci (zaboravio sam sad tacno kome)
ljudima se jednostavno to ne isplati da drze aparate za kartice.

Prvo moram kes ostavljati sismisu, sto puta sam je terala karticu da joj napravimo ma kakvi, to je za nju u domenu sf

Tačno.

prvo cak nije ni njeno to da obezbedi nego od meadzera objekta..drugo svi oni imaju na pocetku smene presek stanja i sitan novac u kasi..problem je sto ljudi mahom placaju krupnim novcanicama i ta sitnina se polako potrosi.
pogledaj malo kad placas koje apoene daju oni ispred tebe i videces.. vecinski su to krupne novcanice..
Maco ja sam 10 godina radila te poslove, nemoj meni te price ziv ti ja
Znaci uvek ce se naci nacina ako se hoce
Moje musterije nisu od mene dobijale ej jel imate sitno ja nemam....nego i kad se desi da nemam ja se izvinim musteriji pa nadjem u roku od smesta
Ne moze da kaze ja nemam i da prebaci odgovornost na kupca i da ne mrdne prstom!!!! Jer kod mene popije ban iz momenta
Jjebe mi se dal je ona zadovoljna platom, ja kao kupac ne treba da trpim njene frustracije, niko od nas nije zadovoljan svacim u svom zivotu, al za mene su zvali da me hvale kako sam divno nasmejana usluzna i fantasticna, ne jer jesam ajde kuj te me u zvezde, nego je to posao, u radno vreme i radu sa musterijama ima da se kezis i da si usluzan, ili te nece biti na tom radnom mestu, a sva nezadovoljstva istresaj van radnog vremena
Americki stil usluznosti....a ne balkansko izdrkavanje
Moje je da sa musterijom, tada a sada sa klijentom, sve kroz osmeh zavrsim, a da li je mene taj dan iznervirao muz dete zmaj svaler mala plata prethodna musterija ili macka je samo moj problem

Znaš koliko me briga i kolika joj je plata i koje novčanice ima. Ona ima da mi vrati kusur i ćao. Tačka. Oni medjusobno u radnji neka se dogovore kako će to da izvedu. Inače to je jedan od razloga što ne idem u male piljarnice.

Znaš koliko me briga i kolika joj je plata i koje novčanice ima. Ona ima da mi vrati kusur i ćao. Tačka. Oni medjusobno u radnji neka se dogovore kako će to da izvedu. Inače to je jedan od razloga što ne idem u male piljarnice.
a sad mi reci zato ti je to potrebno u zivotu?
jednostavno platis karticom i resen sav problem.
koji ce ti to natezanje sa kasirima u prodavnici i taj stav..mora da ima da mi da... ne mora..
vratis robu, ne kupis je .. prosto.

kako si stroga :zaljubljena:

nije tacno..nije to na kasirki.
a realno one se i dovijaju. koliko puta sam video prosjake koji kod njih "ukrupnjavaju" novac.

pravda za kasirke !!!
Ama musteriju nije briga za to
Sta ne razumes
Ne moze da kaze dajte mi sitno ja nemami da napravi problem
Ne moze
Probaj u americi da to uradis da vidis kako bi leteo iz momenta postao nezaposlen
Ne moze!
Ima da se izvinis uz osmeh za nelagodu koju pruzas musteriji i da nadjes kusur bre odma
Poslovodja je taj koji to treba da organizuje
Al sto bi jel da, mala mu plata boli ga uvo jel da :lol: to je ta balkanska logika zaostavstina komunjarskog radio ne radio svira ti radio, dobice platu i ako je ljubazna i ako nije jeli, pa nece, mislim kod mene ne bi, i na zapadu nece....a ovaj javasluk ovde bolje da se ne komentarise

Back