Keratin ili ne?

GiovannaD

Primećen član
Poruka
940
Zanima me vaše mišljenje o keratinu i keratinskim tretmanima.

Čula sam 300 različitih mišljenja: te valja, te ne valja, te valja ako je ovo, te valja ako je ono, te ne valja ništa, te ostaćeš ćelava, te porašće ti kosa...

Hajde da dođemo do nekog zaključka svi zajedno valja li to ili ne.

Ako valja, onda kako i pod kojim uslovima?

Preporučimo salone, proizvode jedne drugima ili ne preporučujmo ništa. xD

Zašto pokrećem temu? Zato što sam od drugarica čula 300 pohvala, pa ga, evo, stavila prvi put na glavu i zaista je prelepo, a onda sam izašla na internet, a internet k'o internet: i kad kašljucaš, kad proguglaš, internet kaže da umireš sutra.

Forum je ipak malo detaljniji što se tiče tih priča, pa hajde da prodiskujujemo.

Inače, radila sam keratinsko ispravljanje kose u salonu Wizard u Ušću na rpeporuku drugarice koja radi već dugo i kosa joj je kao bebeća maltene.

Poslednja izmena:
Ima Alfa Parf za 500 din, a mogu i oni za bebe šamponi, oni su većinski bez parabena i sulfata. :)

Zanima me i onaj deo priče o formaldehidu/formalinu u tim preparatima. Čitala sam tipa da je određeni procenat dozvoljen, ali kao dosta preparata ima više, pa da je kancerogeno...

Znam cure koje to godinama stavljaju na glavu i nit su ćelave nit im šta zdravstveno fali, pa ko koga tu zeza?

Ccc..ja lepo pitam sta je ti, jer pojma nemam, a ti se odmah kezis tako krezuba.:lol:

- - - - - - - - - -

E izguglala sam, neko njesra za kosu koje meni ne treba :D

- - - - - - - - - -

Ostavljam ti temu da mirno prebrojavas svoje tri dlake na glavi :lol:

Ccc..ja lepo pitam sta je ti, jer pojma nemam, a ti se odmah kezis tako krezuba.:lol:

- - - - - - - - - -

E izguglala sam, neko njesra za kosu koje meni ne treba :D

- - - - - - - - - -

Ostavljam ti temu da mirno prebrojavas svoje tri dlake na glavi :lol:

tretman kose koji koriste silikonske devojke
silikon na usne, umesto sisa, na dupe, na nokte, na kosu, na trepavice, u jagodice..sve za prirodan izgled

nije to za nas :)

Keratin je protein koji svi imamo u organizmu - u kosi, koži, noktima. Taj protein se tokom godina gubi iz organizma, ali je sasvim prirodan "sastojak" svakog živog bića. Životinje ga imaju u rogovima još, a keratin koji se koristi u keratinskim tretmanima se upravo i dobija od životinja.

Ja nisam silikonjara, niti sam napucana riba, samo volim dugu, sjajnu, zdravu i riđu kosu i mnogo mi treba da je dovedem u red - feniranje po sat i po vremena - a sa ovim sam je za 15 min sredila i nastavila da koristim vreme na konstruktivniji način od drndanja sa četkom i fenom.

silikon na usne, umesto sisa, na dupe, na nokte, na kosu, na trepavice, u jagodice..sve za prirodan izgled

:eek:
sad ispadoh silikonska devojka
radila sam dva puta i oba puta pred odlazak na more,a niko mi nije rekao da se to tada ne radi.uglavnom,meni ruzno stoji peglana kosa,izgledam kao pokisla kokoska.prvi put mi je stajalo mozda 20 dana,ajd mozda mesec,drugi put ni dve nedelje.koristila sam preporucene sampone.
nije mi se unistila a ni popravila kosa,moja je vec dvadeset godina vrlo porozna pa je na izgled vunasta

moja sestra stavlja keratin vec pet godina, nikada joj nista nije falilo kosi tj kvalitetu iste. ima takvu frizuru i tip vlasi, da joj keratin zavrsava posao skroz. kosa nije vunasta kad pada kisa, ne treba joj feniranje, ima efekta oko 3, 4 meseca.meni se dopada kako to izgeda na njoj.
kada je u srbiji, uradi tretman u wizardu i zadovoljna je jako.
s druge strane, naslusala sam se horor prica u salonu, ovoj otpala kos,a ovoj se slepila, ovoj nije trajalo duze od 4 nedelje.. pretpostavljam da usluga zavisi i od kvaliteta proizovda koji koriste fizeri plus sto zaista nije za svaki tip kose. sta znam, nikada nisam imala zelju ni da probam, opet kapiram da nekim zenama zavrsava pos'o.

Keratin je protein koji svi imamo u organizmu - u kosi, koži, noktima. Taj protein se tokom godina gubi iz organizma, ali je sasvim prirodan "sastojak" svakog živog bića. Životinje ga imaju u rogovima još, a keratin koji se koristi u keratinskim tretmanima se upravo i dobija od životinja.

Ja nisam silikonjara, niti sam napucana riba, samo volim dugu, sjajnu, zdravu i riđu kosu i mnogo mi treba da je dovedem u red - feniranje po sat i po vremena - a sa ovim sam je za 15 min sredila i nastavila da koristim vreme na konstruktivniji način od drndanja sa četkom i fenom.

A jel ti radis u tom salonu?

Čula sam 300 različitih mišljenja: te valja, te ne valja, te valja ako je ovo, te valja ako je ono, te ne valja ništa, te ostaćeš ćelava, te porašće ti kosa...

Zašto pokrećem temu? Zato što sam od drugarica čula 300 pohvala, pa ga, evo, stavila prvi put na glavu i zaista je prelepo, a onda sam izašla na internet, a internet k'o internet: i kad kašljucaš, kad proguglaš, internet kaže da umireš sutra.

Forum je ipak malo detaljniji što se tiče tih priča, pa hajde da prodiskujujemo.

Inače, radila sam keratinsko ispravljanje kose u salonu Wizard u Ušću na rpeporuku drugarice koja radi već dugo i kosa joj je kao bebeća maltene.

Evo ti primer,Jelene sto peva u Zani,zikina zena,godinama je ispravljala kosu,tako da sam ja i mnogi drugi mislili da joj je kosa prirodno tako prava.Medjutim bila je neka emisija pre nove godine gde je se pojavila sa svojom prirodno kovrdzavom kosom i rekla je da joj je vise dosadilo da ide na te tretmane,ali ne zbog nekih problema nego jednostavno hoce sebe prirodnu.I kada smo je videli,bas joj lepo stoji i kovrdzava kosa.Sve to zavisi i od korena kose.neke devojcice pocnu da se farbaju vrlo mlade i kada ostare imaju opet gustu kosu,a nekima se proredi.Mozda bi se proredila i bez farbanja.

Ja nisam imala pojma da se silikon stavlja i na kosu...progledah na forumu :huh:

- - - - - - - - - -

ama, brazilsko feniranje.
da kosa bude ravna, kao peglana, a bez feniranja.

Moja je takva prirodno i jos je mekana i lepo mirise :zaljubljena:

Ja sam radila dva puta. Prvi put u inostranstvu i trajao mi je efekat sigurno 6 meseci (naravno prvih par meseci totalni efekat, posle sve slabije). Drugi put sam radila u Srbiji na preporuku i uopste nisam bila zadovoljna kao prvi put.

Smatram da je odlicna stvar i preporucila bih svakom. Bile su tada neke price da je kancerogeno udisati ta isparenja, ja se secam da sam prvi put preplakala ceo tretman zajedno sa frizerom. Drugi put nije bilo toliko strasno, ali ocigledno ni efekat nije bio ni priblizno dobar. Nije to efekat da ti je kosa skroz ravna kao ispeglana, nego je prosto kosa poslusnija da sa njom uradis sta zelis i da je brzo namestis. Nisam posle koristila nikakve specijalne sampone.

Не знам какво дугорочно дејство има, да ли слаби власи после неког времена, али док се ставља неопходно је да се носи маска пошто због пресе испарава и уништава плућа.
Једном сам стављала и разочарала сам се јер сам очекивала да ће коса да ми буде равна и да нећу морати да се фенирам. Није довело до тог ефекта, само је значајно олакшало фенирање и трајало ми је много дуже од 3 мјесеца колико је фризерка гарантовала.
Тај салон у Ушћу баш хвале. Мислим да и шминку и нокте раде. Можда су остали гори, али ове дјевојке, што се косе и шминке тиче, не личе ни на шта након њих. Није ми јасно шта им хвале.

Ja nisam imala pojma da se silikon stavlja i na kosu...progledah na forumu :huh:

- - - - - - - - - -

Moja je takva prirodno i jos je mekana i lepo mirise :zaljubljena:

blago tebi. moja ako se ne isfenira ima onu talasastu notu. al socijalno talasastu,ne seksi, kao iz filmova.
jedino kada sam na moru je predivna, so ukruti one talase, pa deluje lepo.

blago tebi. moja ako se ne isfenira ima onu talasastu notu. al socijalno talasastu,ne seksi, kao iz filmova.
jedino kada sam na moru je predivna, so ukruti one talase, pa deluje lepo.

A ja sam htela talase, al moja je ravna i ne tolerise nikakvu frizuru. A ova me napljuva sto ne znam da silikon sluzi za ravnjanje kose instonsam mislila da se kosa samo pegla.:lol:

pa tako je obicno. hocemo ono sto nemamo, cak i kada je kosa u pitanju :)

meni nije ni odgovorila, a bas sam lepo ucestvovala na temi. :(
dabogda joj sverva isla na svaki sajam knjiga sa njom i momkom joj. :evil:

:eek:
sad ispadoh silikonska devojka

Pa vidiš da lupeta? Silikonjare i guske kače umetke, a imaju kosu do brade, a mi imamo svopstvenu kosu koju samo nahranimo da bude zdrava i uredna.

- - - - - - - - - -

moja sestra stavlja keratin vec pet godina, nikada joj nista nije falilo kosi tj kvalitetu iste. ima takvu frizuru i tip vlasi, da joj keratin zavrsava posao skroz. kosa nije vunasta kad pada kisa, ne treba joj feniranje, ima efekta oko 3, 4 meseca.meni se dopada kako to izgeda na njoj.
kada je u srbiji, uradi tretman u wizardu i zadovoljna je jako.
s druge strane, naslusala sam se horor prica u salonu, ovoj otpala kos,a ovoj se slepila, ovoj nije trajalo duze od 4 nedelje.. pretpostavljam da usluga zavisi i od kvaliteta proizovda koji koriste fizeri plus sto zaista nije za svaki tip kose. sta znam, nikada nisam imala zelju ni da probam, opet kapiram da nekim zenama zavrsava pos'o.

E, i ja sam bila u Wizard-u, u Ušću, tako da mi tvoj ovaj post mnogo znači, jer vidim da je očigledno zadovoljna tretmanom.

Ma, to je zato što "ribe" odu na sajtove tipa kuponko i grupovina i plate keratin 2000 din, a ne možeš da daš tako malo, a da očekuješ kvalitet. Bog te pita šta tim ženama stave na glavu.

Ne kaže se džaba "Koliko para - toliko muzike."

- - - - - - - - - -

A jel ti radis u tom salonu?

Radi osoba koju poznajem. Kakve to veze ima da li ja lično radim tamo?

Pa vidiš da lupeta? Silikonjare i guske kače umetke, a imaju kosu do brade, a mi imamo svopstvenu kosu koju samo nahranimo da bude zdrava i uredna.

- - - - - - - - - -

E, i ja sam bila u Wizard-u, u Ušću, tako da mi tvoj ovaj post mnogo znači, jer vidim da je očigledno zadovoljna tretmanom.

Ma, to je zato što "ribe" odu na sajtove tipa kuponko i grupovina i plate keratin 2000 din, a ne možeš da daš tako malo, a da očekuješ kvalitet. Bog te pita šta tim ženama stave na glavu.

Ne kaže se džaba "Koliko para - toliko muzike."

- - - - - - - - - -

Radi osoba koju poznajem. Kakve to veze ima da li ja lično radim tamo?

Pa vidim da reklamiras

A ja sam htela talase, al moja je ravna i ne tolerise nikakvu frizuru. A ova me napljuva sto ne znam da silikon sluzi za ravnjanje kose instonsam mislila da se kosa samo pegla.:lol:

Nisam te napljuvala, kako ti kažeš, nego sam rekla da upotrebiš Gugl pre nego što ostaviš neki post koji apsolutno nikome ne koristi. :lol:

- - - - - - - - - -

pa tako je obicno. hocemo ono sto nemamo, cak i kada je kosa u pitanju :)

meni nije ni odgovorila, a bas sam lepo ucestvovala na temi. :(
dabogda joj sverva isla na svaki sajam knjiga sa njom i momkom joj. :evil:

Pa diskutujemo svi, ja sam samo pokrenula temu. :P

- - - - - - - - - -

Pa vidim da reklamiras

Ja sam u svom prvom postu napisala da je ovo mesto za diskusiju, savete i preporuke. :lol: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Back