Perive ili neperive maske - koje su bolje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.494
688z387_lovely-woman-points-index-finger-wears-nourising-mask-reduces-pimples-avoids-problems-...jpg

Dermatolozi kažu da su maske za lice odlične u nezi lica i lepog tena. Ipak pitanje je da li su bolje bolje one koje se kupuju, već pripremljene na listu tkanine ili one koje su prave u domaćoj radinosti i ispiraju.

Maske napravljene od tankih tkanina i natopljene aktivnim sastojcima nanose se tako što se rupe maske poravnaju na očima i ustima, a zatim se zaglađuju konture lica. Koriste se oko 20 minuta.. Maske ovako kupljene su odličan način hidratacije kože. Ako imate suvu ili kombinovanu kožu, maska može da vam pomogne da obezbedite vlagu bez dodavanja suvišne masnoće. Maske mogu da smire kožu, a takođe i da privremeno ujednače ten

S druge strane, maske za lice koje se ispiraju su koncentrirani tretmani za negu kože napravljeni od kreme ili gline koje nanesete vrhovima prstiju ili četkicom. Možete ih kupiti ili praviti sami, a u zavisnosti od aktivnih sastojaka koji se koriste, one mogu da hidriraju, pilinguju, čiste pore.

Ako pokušavate da isušite kožu ili rešite određeni problem najbolje su maske koje se ispiraju kažu dermatolozi.

Na primer, ako imate rozaceu ili ste skloni aknama radije koristite obične maske, njih lako možete da stavite samo na određeno područje kome j epotreban tretman. Efikasne su i jedne i druge, objašnjava dermatolog, zavisi šta želite da postignete i kako nameravate da ih koristite.

Ne koristim kupovne maske za lice. Pogotovu ne napamet jer ne koristim nikakve preparate za lice, ukoliko mi prethodno dermatolog ne prepiše. Trenutno koristim domaći piling za lice, jednom u dve nedelje i to jeste prava stvar, pored redovnog čišćenja lica uveče losionom za lice, uz adekvatnu negu.
Koristim uveče serum sa Vitaminom C i hidrantnu kremu.
Sve zavisi od tipa kože kao i godina starosti, tako da ne postoji nikakva univerzalna nega lica ( napr.u mojim godinama antiage kreme više ne igraju skoro nikakvu ulogu, dok sam ih koristila godinama ranije).

Back