Kćerkama...

Poruka
19.733
Već neko vreme mi se vrti po glavi ideja.
Šta biste napisale svojim kćerkama, ili ako ste tetke, svojim sestričinama, bratanicama , u smislu kratkog saveta- dve tri rečenice- o onome što je najvažnije što biste volele da im prenesete iz ličnog iskustva?
Mogu i muškarci, kćerkama, zašto da ne, čak šta više, dapače.
Tema je možda više za DOM I PORODICU, ali je ovde bolji promet, pa zato ovde. :)

Evo, slušam ovu pesmu...uvek me nekako rastuži i veseli istovremeno...ovaj deo...

.Slipping through my fingers all the time
I try to capture every minute...

Već neko vreme mi se vrti po glavi ideja.
Šta biste napisale svojim kćerkama, ili ako ste tetke, svojim sestričinama, bratanicama , u smislu kratkog saveta- dve tri rečenice- o onome što je najvažnije što biste volele da im prenesete iz ličnog iskustva?
Mogu i muškarci, kćerkama, zašto da ne, čak šta više, dapače.
Tema je možda više za DOM I PORODICU, ali je ovde bolji promet, pa zato ovde. :)

Evo, slušam ovu pesmu...uvek me nekako rastuži i veseli istovremeno...ovaj deo...

.Slipping through my fingers all the time
I try to capture every minute...

Ništa ne bih rekla, ni napisala, samo bih je/ih zagrlila.:heart:

Каква дивна тема :heart::heart::heart:

Толико тога бих јој рекла, и говорим јој сваког дана, не знам како да то стане у пар речи...

Да запамти да је волимо највише на свету...

Да увек буде своја и не мари за туђе мишљење...

Да се никада не нервира због ситница, јер има само један живот...

Sigurno da bih je onako instiktivno učio da bude skromna, smerna, poštena, vredna i brižna ali bi onda ona napunila 15 godina i shvatila da je njen ćaća bio obična budala i da ju je sve pogrešno učio i onda bi me mrzela.

Скромна и смерна не треба да буде, напротив, мора знати да цени себе да би је и други ценили.

У супротном, увек ће бити за леђима онима који су алави, а без трунке правих вредности.

Што се тиче вредноће и поштења, слажем се.

Slažem se s Minom
Elem
To je glasilo ovako
Uvek imaj para kad izlazis da platiš svoje da kupiš da jedeš i za kartu za povratak kući
Uvek nosi žvake maramice i uložak pored telefona i para
Kad piješ pij samo dotle dokle vladas sobom u potpunosti
Ako propusis uvek da imaš cigare i ne grebi se

Ja sam samo tetka jednoj devojčici koju volim kao da mi je ćerka a kako ona ima brata a ja sina, nije red da ih razdvajam po rodu.
Sa svima bih volela da pročitam Malog princa i u nekoj pomracini da pogledam Život je lep. Ako uspem da pronađem reči zašto sam bas to poželela i zašto je važno da shvate da su oni taj svet pa ukoliko se oko njih sve ruši da znaju da zazmure, čuju muziku i dodiruju u prazno neke svoje dirke jer su oni ta planeta B612, posebno biće puno darova i nema ničeg što je važnije od toga.
Volela bih i da odrastu dovoljno pa da mogu sa visoke police da skinem Srećnog princa i druge priče jer dete koje dodirnu Vajldove bajke kao malog mora biti topao čovek sutra.
A kada je neko radoznao i mek može da živi bilo gde i bilo kada jer se svetovi menjaju, ljudi odlaze a države nestaju i jedino što zapravo imamo smo mi sami, jedina motivacija i jedina odrednica i na nama je kako ćemo nas zivot proživeti.

Da ne blene u tudje skupe i lepe automobile,
Da ne gleda u zauzete i ozenjene muskarce,
da ne treba niko da joj placa hranu,pice,prevoz i smestaj ,jer nije beskucnik ni prosjak i da ne bude alava i uvek gladnih ociju.
da pored skole nauci neki zanat,a to bih nazvala primenjena umetnost i da joj bude od koristi kako njoj tako i njenim drugaricama,komsijama,blizoj rodbini.
da neguje lepe manire i gradi svoj licni stil.

dovoljno :zag:

Kćerki bih poručila da voli sebe, da ljubav podari muškarcu koji to zaslužuje i da zajedno koračaju stazom života. Da bude mudra, hrabra i da uživa u svakom novom danu. Kada doživi poraz da ne posustane, već da razmisli i da poučena prethodnim iskustvom hrabro krene dalje. I da ne zaboravi da nas ljubav motiviše, inspiriše i oplemenjuje naš život.

Back