Kazna za prekoracenje brzine

Drugari, 02.02 ce biti tacno mesec dana kako sam vozila 79km/h gde je bilo ogranicenje 40 zbog radova na putu, stajao je sa strane parkiran pandurski auto ali ne znam da li je bio radar, nisu me zaustavili niti mi je nesto stiglo... S obzirom da mi ce mi to verovatno biti prva kazna posle 10god od kako vozim, sta da ocekujem?

Za visinu kazne je značajno da li se sve to desilo u naseljenom mestu ili van. U svakom slučaju za toliko prekoračenje možeš ostati i bez dozvole 2 meseca.
Međutim, s obzirom da te niko posle nije zaustavio najverovatnije u policijskom vozilu nije bio radar.

Dobrodošla na forum. :D

Ako ti ipak nešto bude stiglo ponavljaj do besvesti da taj dodatni znak nisi videla, te da sumnjaš da ga je uopšte i bilo. Traži da dostave sliku tog znaka na tom mestu napravljenu tog datuma. Ti si vozila u skladu sa redovnim ograničenjem na toj deonici.

Za visinu kazne je značajno da li se sve to desilo u naseljenom mestu ili van. U svakom slučaju za toliko prekoračenje možeš ostati i bez dozvole 2 meseca.
Međutim, s obzirom da te niko posle nije zaustavio najverovatnije u policijskom vozilu nije bio radar.

Dobrodošla na forum. :D
Ako se ide na priznanje krivice ne ostaje se bez dozvole nikako. Sad je dosta tesko ostati bez dozvole...

Iz nekog licnog iskustva mislim da policija kod nas tolerisa sitne preksaje u pojedinim slucajevima.
Par puta prekoracenje van naseljenog mesta po 10-15km/h nikada nije nista stiglo da se plati,ali isto tako prekoracenje u naseljenom mestu od 3km/h mislim da sam platio 3000 dinara.

Pa ti si bas imao srece... Kod mene u gradu hvataju samo tako za pojas, mobilni itd ali nepropisno parkiranje niko... Nemas gde da prodjes kao pesak od parkiranih automobila, nepregnedne raskrsnice od nepropisno parkiranih... Sta da kazem, dobrodosli u Jagodinu 😁😁😁

Cim te nisu zaustavili 99% je sve ok.

Raskrsnica Ruzice Milanovic i 7. Jula je bas kriticna, redovno su vozila parkirana u samoj raskrsnici :)

Meni u Beogradu za godinu i kusur dana voznje, oko 10 000 km predjeno, ne znam da l me 2 puta policija zaustavila...

Kazne - jedan jedini put i to me opajpucili dobro - isao sam 99km/h a 50 dozvoljeno (mada to i nije bas naseljeno mesto al ajd). 15 000 din.

Za parking redovono kriticno xD

E ovako, ja se raspitala direktno u saobracajnom supu na kraju. Proverila sam prvo da li postoji neka kazna medjutim nije bilo nista posto sam bila sigurna da je bio radar jer su stajali u mom pravcu i pratili, onda mi je receno da sad kazne stizu vrlo brzo na kucnu adresu i da nema vise onog cekanja po par meseci isto tako mi je receno ako je bio radar a vozili ste duplo brze nego sto je dozvoljeno, policajac ce vas odmah zaustaviti ako se naravno on i nalazi na tom putu.

Za duplo ides kod sudije za prekrsaje, ali se pogadjas oko priznanja i mozes da prodjes sa 15000 i 4 boda, a do 30 km prekoracenja, sa nekom tolerancijom je 5000 na licu mesta, tacnije sa uplatnicom, ako ti ne daju uplatnicu...onda opet nagadjanje o priznanju i bodovi....i naravno orocis dozvolu....

Na ulasku u Suboticu iz pravca Bačke topole je medicinska srednja škola. E , tu postoji znak "zona škole" ali ne i tabla sa ograničenjem brzine (mada znam da se podrazumeva). Posle tog znaka je bio radar, nikoga nije zaustavljao, verovatno je samo snimao pa slede pismene kazne. Vozila nešto ispod 50, ali je bila subota posle podne. Da li "zona škole" važi i neradnim danima ? I za koje vreme stižu kazne ? I, još...bilo nas je 5-6 u koloni, svi vozili istom brzinom, da li "kotlić" može da obradi sve nas odjednom ?

Back