Kaze Vučić da Srbija treba plati odštetu Rio Tintu milijardu evra

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.793
Kaze Vucic da Srbija treba plati odstetu rio tintu milijardu evra. Pa neka plati. To je ipak manje nego da unistimo i zatrujemo pola srbije ekoloski zauvek za sva vremena i da pola srbije oboli od kancera. Kolko kosta da pola Srbije oboli od kancera? Mislim da je lecenje jednog obolelog od kancera oko 20 000 evra pa pomnozite to sa 3 000 000 pa onda svaka generacija naredna opet oboli od kancera pola njih dakle puta jedno 1000 jer tolko generacija neka zivi dok se ne iscisti trovanje rio tinta. Dolazimo do brojke samo od kancera srbija ce potrositi oko 60 000 milijardi evra a sto je 60 000 puta vise nego ta odsteta. A ako uzmemo kolko vredi pola srbije koja ce da se zauvek unisti ekoloski . Kolko vredi srbija? Ja mislim da Srbija vredi oko 240 000 milijardi evra. I pola od toga je 120 000 milijardi evra. Znaci 120 000 milijardi evra ce rio tinto zauvek da napravi stetu srbiji. I to da se doda na kancere imamo cifru od 180 000 milijardi evra stete. Znaci 180 000 puta je isplativije da se marsira rio tinto iz srbije zauvek i da se donese zakon da se do daljnjeg zabranjuje eksploatacija litijuma u Srbiji. A kad da se ukine zabrana eksploatacije litijuma u Srbiji? Pa onda kada Nemacka sav litijum koji ima u njenoj utrobi izvadi e onda moze da se razmsilja o eksploataciji litijuma u Srbiji. jer za nas Srbe Srbija je vaznija od nemacke.

Evo tog snimka gde Vucic kaze kolka je odsteta za marsiranje rio tinta iz srbije:

https://nova.rs/vesti/drustvo/vucic-milijardu-evra-cemo-platiti-rio-tintu-ako-ga-izbacimo-iz-zemlje/

https://nova.rs/vesti/politika/ili-tuzba-rio-tinta-ne-stoji-ili-je-vucic-sakrio-ugovor/

“Praktično, izmene Zakona o rudarstvu omogućavaju rudarskim kompanijama pravo prečeg zahteva za eksploataciona prava. To su kompanije koje rade primenjena geološka istraživanja. Kada završe istraživanja, oni na tom područja imaju preče pravo podnošenja zahteva za dobijanje eksploatacionih prava. Oni mogu da traže, ali ne postoji obaveza da dobiju posao eksploatacije”, kaže Đorđević.

A radili su u skladu sa zakonom, dobijali dozvole od Vlade, ulagali novac u skladu sa tim dozvolama... Da li Vi mislite da Rio Tinto ili bilo koji drugi investitor neće tužiti da bi se taj novac vratio? Ili mislite da je moguće da neko uloži novac na osnovu dozvola koje im je dala Vlada, a da onda jedan dan Vlada kaže: hvala vam mnogo, a sada izvolite doviđenja, mi ne želimo to da nastavimo, niko nikom ništa ne duguje", istakla je Brnabić.

jel ih neko zvao da istrazuju zemljiste?

sta ima da tuze bilo koga ako im se ne dozvoli dalji rad, dal bi tuzili i da nema nicega za kopanje?

Ало ленчуге !
Видели сте да треба да се ради, па би радије назад у пећину ?!

Не ваља вам литијум, ни термоелектране,
ни ветропаркови, ни реке у цевима,
Смедерево и Бор,
Линглонг и партија која има највише гласача !?

Нисте ленчуге ?
Онда вас је неко жешће збунио !

Kaze Vucic da Srbija treba plati odstetu rio tintu milijardu evra. Pa neka plati. To je ipak manje nego da unistimo i zatrujemo pola srbije ekoloski zauvek za sva vremena i da pola srbije oboli od kancera. Kolko kosta da pola Srbije oboli od kancera? Mislim da je lecenje jednog obolelog od kancera oko 20 000 evra pa pomnozite to sa 3 000 000 pa onda svaka generacija naredna opet oboli od kancera pola njih dakle puta jedno 1000 jer tolko generacija neka zivi dok se ne iscisti trovanje rio tinta. Dolazimo do brojke samo od kancera srbija ce potrositi oko 60 000 milijardi evra a sto je 60 000 puta vise nego ta odsteta. A ako uzmemo kolko vredi pola srbije koja ce da se zauvek unisti ekoloski . Kolko vredi srbija? Ja mislim da Srbija vredi oko 240 000 milijardi evra. I pola od toga je 120 000 milijardi evra. Znaci 120 000 milijardi evra ce rio tinto zauvek da napravi stetu srbiji. I to da se doda na kancere imamo cifru od 180 000 milijardi evra stete. Znaci 180 000 puta je isplativije da se marsira rio tinto iz srbije zauvek i da se donese zakon da se do daljnjeg zabranjuje eksploatacija litijuma u Srbiji. A kad da se ukine zabrana eksploatacije litijuma u Srbiji? Pa onda kada Nemacka sav litijum koji ima u njenoj utrobi izvadi e onda moze da se razmsilja o eksploataciji litijuma u Srbiji. jer za nas Srbe Srbija je vaznija od nemacke.

Evo tog snimka gde Vucic kaze kolka je odsteta za marsiranje rio tinta iz srbije:

https://nova.rs/vesti/drustvo/vucic-milijardu-evra-cemo-platiti-rio-tintu-ako-ga-izbacimo-iz-zemlje/

Neka prvo pokaze kojim UGOVOROM Srbija mora da plati milijardu evra.

To sto su oni stavili lovu u dzep pa ONI moraju da plate ne znaci da hocu ja!

Znaci ugovorna obaveza NA SUNCE pa da vidimo ko je potpisao!

Ako će mi plate za litijum nek kopaju. Ili ako će da kupe da mogu da sagradim veću i noviju kuću sa više zemlje, neka kopaju. Ću im donosim i radnicima pivo ponekad, a šefu kafu i ratluk.

Pa i Vucicu i kompaniji su platili zato su toliko i ZAPENILI da se kopa.

A i zaduzili su se kod Kineza treba to sve vratiti a odakle?!!!

Takodje bih voleo da vidim kalkulaciju SNS kako su dosli do TACNE cifre od 619 miliona.
Ma samo su uzeli "top lajn" prihode. Na primer tvoja lokalna samoposluga zarađuje 1 dinar mesečno, a to je jer su im prihodi 10,000,000 a rashodi 9,999,999.

Međutim metodom SNS računanja, rekli bi da je samoposluga "ukrala 10 miliona."

Odstetu za sta

Вучић ће да буде ухапшен чим ове године падне с власти, или ће побећи у Бахреин, али у сваком случају сазнаће се праве размере његовог криминала. Ко је крив Рио Тинту што је с криминалним и ненародним режимом склапао уговор. На свакој арбитражи Србија добија спор.

Back