Kavčić vs Trninić

Slučaj Trninić-hronologija:

1) gledajte moje gostovanje na podkastu bila sam sjajna;
2) kako mislite nisam bila?
3) Kavčić mi je pretio posle emisije, sve je snimljeno, imam svedoke Cvijetin i vlasnik podkasta;
4) Cvijetin je ionako Kavčićev...
5) daću snimke policiji;
6) kako mislite ja sam bila agresivna, mene SU tamo zlostavljali;
7) zašto mi ne verujete, imam snimak?
8) nemam snimak. izbrisali su ga;
9) mene su tamo verbalno silovali;
10) sledi: pristalice studentske liste su agresivni i mizogini.

Gledao sam emisiju. Suzana je sasvim otvoreno stala na stranu neprijateljski nastrojene opozicije, sa očiglednom namerom da diskredituje Kavčića i studentsku listu. Najpre je izjavila da je on "nekredibilan" zato što je bio na listi DJB, kao da je to nekakva mrlja. A čovek nije bio ni na vlasti, ni optuživan za korupciju, ni uhvaćen u laži. Ne vidim zašto bi bilo kompromitujuće to što je u trenutku kada je DJB imao podršku javnosti hteo da pomogne i politički se angažuje. :think:

Zatim je "prigovorila" što se ne znaju imena sa studentske liste, ni njihov program, jer kad dođu na vlast, kako će rešavati nagomilane društvene probleme. Pravi se kao da ne razume da je njihov "program" upravo prelazna vlada i organizovanje demokratskih izbora, a ne klasična politička platforma. Mislite da to nije znala? Teško. Pre bih rekao da je na strani opozicije koja je razočarana pojavom studenata, jer će sada neko novi doći na scenu umesto njih, nesposobnih i potrošenih, pa im jedino preostaje da pokušaju da ih diskredituju.

I što kaže Cvijetin, opoziciju viđa kod Šutanovca u Americi. Sigurno nisu tamo otišli da promovišu studentsku listu nego da "zaobiđu" studente i sebe ponude kao naslednike Vučića. Ako je to ono što rade, to je žešće ljigavo. Umesto da podrže promene i nove ljude, pokazuju da su im sopstvene fotelje važnije od interesa društva. Time će uništiti i ono malo imidža koji su imali. Godinama su opozicioni lideri, svesno ili ne, bili prepreka suštinskim promenama. Nadam se da će ih studenti i ljudi poput Kavčića jednostavno ignorisati. Nema potrebe za konfrontacijom, dovoljno je imati na umu da će mnogi iz tzv. opozicije prema njima biti neprijateljski nastrojeni.

Gledao sam emisiju. Suzana je sasvim otvoreno stala na stranu neprijateljski nastrojene opozicije, sa očiglednom namerom da diskredituje Kavčića i studentsku listu. Najpre je izjavila da je on "nekredibilan" zato što je bio na listi DJB, kao da je to nekakva mrlja. A čovek nije bio ni na vlasti, ni optuživan za korupciju, ni uhvaćen u laži. Ne vidim zašto bi bilo kompromitujuće to što je u trenutku kada je DJB imao podršku javnosti hteo da pomogne i politički se angažuje. :think:

Zatim je "prigovorila" što se ne znaju imena sa studentske liste, ni njihov program, jer kad dođu na vlast, kako će rešavati nagomilane društvene probleme. Pravi se kao da ne razume da je njihov "program" upravo prelazna vlada i organizovanje demokratskih izbora, a ne klasična politička platforma. Mislite da to nije znala? Teško. Pre bih rekao da je na strani opozicije koja je razočarana pojavom studenata, jer će sada neko novi doći na scenu umesto njih, nesposobnih i potrošenih, pa im jedino preostaje da pokušaju da ih diskredituju.

I što kaže Cvijetin, opoziciju viđa kod Šutanovca u Americi. Sigurno nisu tamo otišli da promovišu studentsku listu nego da "zaobiđu" studente i sebe ponude kao naslednike Vučića. Ako je to ono što rade, to je žešće ljigavo. Umesto da podrže promene i nove ljude, pokazuju da su im sopstvene fotelje važnije od interesa društva. Time će uništiti i ono malo imidža koji su imali. Godinama su opozicioni lideri, svesno ili ne, bili prepreka suštinskim promenama. Nadam se da će ih studenti i ljudi poput Kavčića jednostavno ignorisati. Nema potrebe za konfrontacijom, dovoljno je imati na umu da će mnogi iz tzv. opozicije prema njima biti neprijateljski nastrojeni.
Prva stvar koja ju je pogodila bila je kada je rekao da je jedan deo današnje opozicije već bio na vlasti. Tu je krenula da kipti.

Prva stvar koja ju je pogodila bila je kada je rekao da je jedan deo današnje opozicije već bio na vlasti. Tu je krenula da kipti.

Da, video sam. Nisam očekivao da će novinarka da botuje za opoziciju. To je vrlo neobično. Ne vidim zašto bi to neko radio.

Koja je poenta da guraš opcije koje imaju 3% i koje za svog života dalje od toga neće moći? :think:

izjavila da je on "nekredibilan" zato što je bio na listi DJB, kao da je to nekakva mrlja.
Jeste nekredibilan ako je rečeno da će se studentska lista sastoji od nestranačkih ličnosti koje do sada nisu aktivno učestvovale u politici; to se za nekog ko je na izborima u junu 2020. godine bio kandidat na listi Suverenisti – Dosta je bilo Saše Radulovića, a koji je bivši ministar kod Oskara, ne može kazati. Alek Kavčić lupa kada kaže da to za njega ne važi pošto je u pitanju bila grupa građana, a ne stranka. Lupeta, jer grupa građana koja izađe na izbore jeste politički entitet odnosno izjednačena je sa poltičkom strankom. A jeste mrlja pošto tada nije dobio podršku naroda i lista nije prešla cenzus od 3%, premda je lista Suverenisti mahala Kavčićem kao "džokerom." Zbog svega ovoga, kao i zbog napada na novinarku, Alek Kavčić danas nema kredibilitet da se nađe na studentskoj listi.

Poslednja izmena:

Лепо збориш. :ok:

I što kaže Cvijetin,
Cvijetin Bijeljinac je počeo da iskače iz frižidera. Nema na kom kanalu i podkastu ne gostuje. On sam je odbio ponudu studenata da se kao neko ko nije aktivno učestvovao u politici nađe na njihovoj listi. Očigledno lobira za Aleka Kavčića preko koga je zamislio da će ostvaruje politički uticaj kao njegov "savetnik," jer Alek Kavčić je očigledno još jedan inžinjer koji nema talenta za politiku, ali ima bolesnu ambiciju. Cvijetin Bijeljinac se namerio da preko Kavčića parazitira na studentko-građanskom pokretu, da i dalje defiluje od N1 do Balkan Infa i nazad, a pri tome ne želi da preuzme odgovornost (odbio da bude na listi).

Cvijetin Bijeljinac je počeo da iskače iz frižidera. Nema na kom kanalu i podkastu ne gostuje. On sam je odbio ponudu studenata da se kao neko ko nije aktivno učestvovao u politici nađe na njihovoj listi. Očigledno lobira za Aleka Kavčića preko koga je zamislio da će ostvaruje politički uticaj kao njegov "savetnik," jer Alek Kavčić je očigledno još jedan inžinjer koji nema talenta za politiku, ali ima bolesnu ambiciju. Cvijetin Bijeljinac se namerio da preko Kavčića parazitira na studentko-građanskom pokretu, da i dalje defiluje od N1 do Balkan Infa i nazad, a pri tome ne želi da preuzme odgovornost (odbio da bude na listi).
Bolje za Kavčića i studente, nego za Đilasa i Vučića kao Suzi i ti, moj Ljuljzi. :cool:

Čim ju je @zbiljaš podržao, znao sam da

Suzana Trninić kao poznata novinarka i kao takva dokazana protivnica svih nacionalističkih režima koji Srbiju decenijama kradu i guraju u blato, zna sve o politici u Srbiji, nema bolesnu ambiciju da i sama postane političarka, za razliku od Aleka Kavčića koji umislio da ako je imao uspeha kao inžinjer i ako je osnovao fillantropsku fondaciju, "mora" bude i političar, premda je kao Radulovićev svedok već jedanput propao kao političar jer lista "Suverenisti" na kojoj je bio džoker nije prešla cenzus od 3%.

A pošto je linč na društvenim mrežama kojem je sada Suzana izložena to ‘što će tek videti’ kako joj je pretio Alek Kavčić unevši joj se u lice, to treba računati kao da je Radulovićev svedok svoje pretnje ostvario. Nedostojan!

Poslednja izmena:
Suzana Trninić kao poznata novinarka koja je dokazana protivnica svih režima koji su Srbiju gurali u blato zna sve o politici u Srbiji, a nema bolesnu ambiciju da i sama postane političarka, za razliku od Aleka Kavčića koji umislio da ako je imao uspeha kao inžinjer i ako je osnovao fillantropsku fondaciju, "mora" bude i političar, premda je kao Radulovićev svedok već jedanput propao kao političar jer lista "Suverenisti" na kojoj je bio džoker nije prešla cenzus od 3%.
Suzanu i onog advokata kojeg si iskopao ko zna iz kakvog smeća. Aleksandar se zove, ako se dobro sećam, otvorio si temu kako on mora na listu. :lol:

Jeste nekredibilan ako je rečeno da će se studentska lista sastoji od nestranačkih ličnosti koje do sada nisu aktivno učestvovale u politici; to se za nekog ko je na izborima u junu 2020. godine bio kandidat na listi Suverenisti – Dosta je bilo Saše Radulovića, a koji je bivši ministar kod Oskara, ne može kazati. Alek Kavčić lupa kada kaže da to za njega ne važi pošto je u pitanju bila grupa građana, a ne stranka. Lupeta, jer grupa građana koja izađe na izbore jeste politički entitet odnosno izjednačena je sa poltičkom strankom. A jeste mrlja pošto tada nije dobio podršku naroda i lista nije prešla cenzus od 3%, premda je lista Suverenisti mahala Kavčićem kao "džokerom." Zbog svega ovoga, kao i zbog napada na novinarku, Alek Kavčić danas nema kredibilitet da se nađe na studentskoj listi.
Biće kako ETF kaže.

Suzana Trninić kao poznata novinarka i kao takva dokazana protivnica svih nacionalističkih režima koji Srbiju decenijama kradu i guraju u blato, zna sve o politici u Srbiji, nema bolesnu ambiciju da i sama postane političarka, za razliku od Aleka Kavčića koji umislio da ako je imao uspeha kao inžinjer i ako je osnovao fillantropsku fondaciju, "mora" bude i političar, premda je kao Radulovićev svedok već jedanput propao kao političar jer lista "Suverenisti" na kojoj je bio džoker nije prešla cenzus od 3%.

A pošto je linč na društvenim mrežama kojem je sada Suzana izložena to ‘što će tek videti’ kako joj je pretio Alek Kavčić unevši joj se u lice, to treba računati kao da je Radulovićev svedok svoje pretnje ostvario. Nedostojan!

Поставио сам овај твит са једном сликом и ево како изгледа са више слика, да би могло да се види колико је "poznata novinarka i kao takva dokazana protivnica svih nacionalističkih režima"!

Lele, a da neko malo proveri na koliko programa Suzana 2.0 sarađuje sa AV Vladom Srbije?

G5WagF1XkAAmq00

https://x.com/arleta131313/status/1987664689870860531

Cvijetin je politički komentator i zadovoljan je svojim poslom. Nema svako ambiciju da se bavi politikom i to je sasvim normalno. Ne mora svako ko ima mišljenje da ima i partijsku knjižicu.

Njegove analize su, realno, vrlo dobre. Čovek je realista i kaže onako kako jeste, a to mnogima danas najviše smeta. Na primer, potpuno je u pravu kad kaže da ova opozicija nema šanse da pobedi Vučića. Godinama se bore da pređu cenzus, a i kad se saberu svi zajedno, jedva dođu do 10%. A odakle će da dođe još 40% (?!) :think: . Narod ih jednostavno više ne vidi kao opciju. Ja se dosta krećem, pričam sa ljudima, većinom opoziciono nastrojenim, i iskreno nisam već dugo sreo nekog ko otvoreno podržava današnju opoziciju. Gađenje prema njima postalo je podjednako jako kao i prema vlasti.

Mogu oni da se pravdaju kako su "blaćeni u medijima", "u neravnopravnom položaju", "nemaju pristup medijima" i slično, ali tako je kako je. Politika se ne svodi na kukanje nad okolnostima, već na stvaranje promene uprkos njima. Ako to ne možeš, nisi opozicija, već statista.

Suštinski problem opozicije je što su odavno digli ruke od ideje da će Vučića ikad smeniti. Njihova logika je jednostavna: "Ne možemo ništa da uradimo, ajde da ostanemo tu gde jesmo, pa kad on jednog dana sam padne, mi uskačemo jer smo se zatekli na sceni." I to im je kompletna strategija. Zato nema akcije, nema energije, nema ideje. Samo čekanje.

A onda - bum! - pojave se studenti koji pokreću lavinu i remete taj njihov plan "čekanja". I naravno, proradi sujeta. Zamisli, sediš deset godina na busiji, čekaš da ti vlast padne u krilo, i onda se pojavi neko mlađi, pametniji i iskreniji, i uzme ti sve pred nosom 🤦‍♂️. Zato sada gledamo bes, nervozu i histerične napade na studente. Angažuju botove da ih pljuju, traže im program, napadaju Kavčića, prave spinove, sve po istom receptu koji koriste naprednjaci.

Najbolji primer je ova Suzana, koja se potpuno otvoreno stavila u ulogu opozicionog bota :dash:. Neverovatno je koliko se ponašanje opozicije i vlasti u poslednje vreme preklapa, iste metode, isti ton, ista potreba da se uguši svaka nova energija. I zato ljudi s pravom kažu: "Svi su isti". Jer kada pogledaš njihovo ponašanje, vidiš da se ne bore za promene, već za iste one fotelje koje danas drže naprednjaci.

Zato i kažem, opozicija u ovom obliku ne može da donese promene. I neće. Promena će doći od novih ljudi, van tog zatvorenog političkog kruga. Od onih koji žele da se stvari zaista pokrenu, a ne da se samo menjaju imena na vratima kabineta. Zato se i nadam da će studenti, inicirati pojavu nekih ljudi koji sad trebaju da se uključe i zauzmu mesto dosadašnje opozicije. Meni iskreno suza suzu stiže vezano za stare opozicionare, ali jbg, nisu pokazali rezultat i vreme je da se sklone. Prosto i jednostavno. Ili radiš svoj posao ili ne radiš.

Back