Kauboj mith i stvarnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imaš 11.136 poruka i ne znaš da otvoriš temu.

Poreklom je Srbin,a ja znam tuce stranaca koji pisu i govore bolje od njega

Ajd ja cu,kad neume on,da pomognem coveku

Mit o Kaubojima je,da su mrki tipovi,koji su gonili stoku od grada do grada,lutajuci Americkim prerijama....neretko naoruzani,kratkim i dugim cevima,pucajuci slobodno i kokajuci,bez da ikome ista odgovaraju,kada su u blizini gradova,parkiraju stoku na neki obliznji pasnjak,te svrate do tog gradica u saloon,da se okrepe viskijem te obidju prijateljice koje imaju u tom gradu...najcesce na drugom spratu saloona,po obavljenoj poseti,krecu da igraju karte te da se naknadno okrepljuju viskijem.....tada bi neretko doslo do obracuna,u kome bi pobedjivao onaj,koji brze potegne pistokj u dvoboju...to koliko je ko dobar,na oko,odredjivalo se po visini,na kojoj nosi pistolj,ako ga nosi visoko na struku,ko danasnji policajci,on nije vican pucanju...ne vadi pistolj cesto,no,ako je pistolj vezan u futroli na polovini butine....to znaci da je u nivou sake,te taj kauboj ima iskustva....
kauboja ima dobrih i losih...dobri su obicno dzon vejn,gregori pek,klint istvud,bert lankaster,carls bronson.......losi su dzordz kolburn,li marvin,carlston heston,ford itd...obicno su ribe padale na njih,bilo prostitutke bilo domacice,i sve su izgledale vrh
kauboja ima starih i novih...stari su ovi koje sam pobrojao,i obicno su bili smekeri...novi su sad ovi nasminkani,popot vila smita cak......te kevina kostnera itd...pederasi,jeli

realnost...obicni stocari koji su terali krave pustarama,spavali pod vedrim nebom,jeli pasulj u domacoj radinosti...nisu se kupali mesecima......sve sto zarade,prokockaju...retko su pucali,revolveri su neretko bili naispravni,pa bi pri potezanju cesce bilo moguce pogoditi sebe u nozni prst nego u neprijatelja...no,retko se pucalo,ne ko na filmu.......obicno su bili alkosi.......nesocijalni,kharali samo jeftine salunske prostitutke,ziveli bedno celog zivota...po penzionisanji,obicno bi se umirovili negde na srednjem zapoadu ili pustinjskom delu usa,uz mexicku granicu.......

eto,toliko od mene o kaubojcima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back