Католичка црква у СЛО: ЈНА није почела рат

Kako ti lupetaš gluposti.
Prvo što je u istoriji američki Jug pokušao da se otcepi od SAD, pa su lepo prošli.
A drugo, tiče se nas, oficirski i vojnički kadar te agresorske JNA je bio multinacionalan. Njen vrhovni komandant je bio Stipe Mesić, načelnik Generalštaba Veljko Kadijević, premijer Ante Marković (on je izdao izvršno naređenje da JNA izađe iz kasarni), komandant (čini mi se) V armijske oblasti (nadležne za Sloveniju) bio je Anton Tus - sve sami Srbi....

Pa ako hoćeš i analogiju, Krajina je prekinula sve veze sa Hrvatskom, ali je hrvatska vojska izvršila agresiju na Krajinu.
Hehehe...ja ovo ponavljam godinama.:)Ali kao što sam već napisao 90% Hrvata se izleže u inkubatoru,i svi se ponašaju kao oni mali beli brojleri na farmi.Programirani su da rade jednu istu stvar i da budu doživotne patriJote.Na štetu pripadnika drugih naroda šire svoje ''ideje'' i ubeđenja.

Kako ti lupetaš gluposti.
Prvo što je u istoriji američki Jug pokušao da se otcepi od SAD, pa su lepo prošli.
A drugo, tiče se nas, oficirski i vojnički kadar te agresorske JNA je bio multinacionalan. Njen vrhovni komandant je bio Stipe Mesić, načelnik Generalštaba Veljko Kadijević, premijer Ante Marković (on je izdao izvršno naređenje da JNA izađe iz kasarni), komandant (čini mi se) V armijske oblasti (nadležne za Sloveniju) bio je Anton Tus - sve sami Srbi....

Pa ako hoćeš i analogiju, Krajina je prekinula sve veze sa Hrvatskom, ali je hrvatska vojska izvršila agresiju na Krajinu.

Krajina nije postojala, a ne postoji ni danas, kao nekakav samostalni subjekt koji bi mogao da proglasi bilo šta! Tako da nema govora o agresiji.:D

Krajina nije postojala, a ne postoji ni danas, kao nekakav samostalni subjekt koji bi mogao da proglasi bilo šta! Tako da nema govora o agresiji.:D
Kako vešto, kao pravi Latin, okrećeš vodenicu kako tebi odgovara.
Naravno da nije agresija. Kada ustaška vojska napada, to nikada nije agresija. Kada ustaška vojska ubija, pali, siluje... to nije ni zločin ni etničko čišćenje...

No, nema problema. Svaka "sila i nepravda" koja se pojavljivala u prošlosti je pala i nestala, pa će i ova.

Kako vešto, kao pravi Latin, okrećeš vodenicu kako tebi odgovara.
Naravno da nije agresija. Kada ustaška vojska napada, to nikada nije agresija. Kada ustaška vojska ubija, pali, siluje... to nije ni zločin ni etničko čišćenje...

No, nema problema. Svaka "sila i nepravda" koja se pojavljivala u prošlosti je pala i nestala, pa će i ova.

'91 cetnici ubijaju i pale po Hrvatskoj.'95 "ustashe" desetkuju cetnike.

kraj price!

A šta je priča u onom delu "desetkuju cetnike"?
Ubijaju žene, decu, starce, pale kuće... Da li to nije zločin?

Što se tiče priče iz '91, nisu ni ustaše u tom periodu bile neaktivne. Zapravo, prvi su počeli.

u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno.na kraju krajeva,cetnici su rovarili po Hrvatskoj.znaci,imali smo pravo da radimo s njima sto smo htjeli.
ali nismo,jer da jesmo akcije oluja i bljesak bi izgledale kao srebrenica.to nas civilizacijiski razlikuje(barem 90tih)..

u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno.na kraju krajeva,cetnici su rovarili po Hrvatskoj.znaci,imali smo pravo da radimo s njima sto smo htjeli.
ali nismo,jer da jesmo akcije oluja i bljesak bi izgledale kao srebrenica.to nas civilizacijiski razlikuje(barem 90tih)..
Ustaše su rovarile, i još uvek rovare po Krajini. A kada dođe maca na vratanca, šta će biti ne znam.

Pa ako nastavimo ovako, šta će bi ti na kraju?

Što se Srebrenice tiče, šta se to tamo desilo? Popaljene kuće? Pobijen sav narod koji je zatečen (nije mogao da beži)? Ne, ipak se nije desilo u Srebrenici isto kao u Krajini za vreme bljeska i oluje.

A opet, sve ovo nije tema. Tema kaže da je katolička crkva izašla sa stavom: JNA nije počela rat.

Ustaše su rovarile, i još uvek rovare po Krajini. A kada dođe maca na vratanca, šta će biti ne znam.

Što se Srebrenice tiče, šta se to tamo desilo? Popaljene kuće? Pobijen sav narod koji je zatečen (nije mogao da beži)? Ne, ipak se nije desilo u Srebrenici isto kao u Krajini za vreme bljeska i oluje.

A opet, sve ovo nije tema. Tema kaže da je katolička crkva izašla sa stavom: JNA nije počela rat.

nije počela nego se aktivno uključila po slobo-brankovu nalogu. rat su počeli drvosječe iz krajine

tzv.vojna krajina je UVIK bio i ostao satavni dio Hrvatske.

nadam se da toga vishe biti nece.i da vishe necete upadati u Hrvatsku sa tenkovima,nego sa eurima i dinarima..;)

?:dontunderstand:

pa i nije.veliko srbska ideja i njezini poklonici(raznorazni seseljevci,beli orlovi,cetnicki odredi....)su poceli rat.jna je samo "ocistila" teren sa svojom tehnikom.a ovi kokoshari i koljaci odradili svoju tradicionalnu rabotu..

tzv.vojna krajina je UVIK bio i ostao satavni dio Hrvatske.
Pa čak i ako narod u Krajini odluči da ne želi biti sastavni deo Hrvatske?

nadam se da toga vishe biti nece.i da vishe necete upadati u Hrvatsku sa tenkovima,nego sa eurima i dinarima..;)
Ovo je opet deo otrovne ustaške propagande.
Ko je to "upadao tenkovima u Hrvatsku"????

Kao ne razumeš... ???

pa i nije.veliko srbska ideja i njezini poklonici(raznorazni seseljevci,beli orlovi,cetnicki odredi....)su poceli rat.jna je
samo "ocistila" teren sa svojom tehnikom.a ovi kokoshari i
koljaci odradili svoju tradicionalnu rabotu..
To vas uče na vašoj HRT?

pa di bi svit danas stiga da se svaka manina u nekoj drzavi "kurci"i trazi svoje..

francuzi sigurno nisu.bili srbi,ili cetnici, kako ti je draze.
ja bio svjedok vremena.video svojim ocima.znaci nista vatikan,
CCN i slicne splacine..

Kao ne razumeš... ???

ti si direktono/indirektno negirao GENOCID u srebrenici.
kad bi ja to napravio sa jasenovcem dobio bi dozivotni ban.
ali necemo se zalit..

To vas uče na vašoj HRT?

jos jednom, JA bio svjedok svih tih dogadjanja,kad su raznorazni
bradati(ne svi)cetnici upadali u Hrvatsku,vikali "ovo je srbija",palili,ubijali i protjerivali sve nesrbe..
poslije dobili dobre batine(oluja i bljesak)..i sad cmizdre.

nimalo sportski..

Kao ne razumeš... ???
To vas uče na vašoj HRT?

koje si ti godište sine.
može narod krajine odlučit šta ga je volja, ako nije u skladu sa Hrvatskim ustavom, za **** su se trudili odlučivati.
u hrvatsku su upadale babaroge i marsovci sa tenkovima, da te naučim kad na RTS-u nisi vidio, a ni u školi te vidim nisu podučili.

pa di bi svit danas stiga da se svaka manina u nekoj drzavi "kurci"i trazi svoje....
Kao Albanci na Kosovu i Metohiji, kao Hrvati i Slovenci u bivšoj SFRJ....

francuzi sigurno nisu.bili srbi,ili cetnici, kako ti je draze.
ja bio svjedok vremena.video svojim ocima.znaci nista vatikan,
CCN i slicne splacine..
Vidiš, i ja sam bio svedok vremena. A to nisu bili Srbi ili četnici, već JNA.
A u toj JNA bilo je pripadnika svih naroda i narodnosti tadašnje SFRJ, tako da je tvoja priča o agresiji očigledna laž.

ti si direktono/indirektno negirao GENOCID u srebrenici.
kad bi ja to napravio sa jasenovcem dobio bi dozivotni ban.
ali necemo se zalit..
U Srebrenici se desio zločin. Sud ga je proglasio genocidom. A ako se u Srebrenici desio genocid, onda se u Krajini desio genocid na kub.
U Srebrenici nisu popaljene nesrpske kuće. Iz osvojene Srebrenice se živo i zdravo od 40000 stanovnika Crvenom Krstu javilo 38000.
U Krajini je sve što je bilo srpsko popaljeno i razoreno. U Krajini su svi (žene, deca, starci) koji nisu mogli ili nisu stigli da pobegnu pobijeni.
I šta ti tu ne razumeš? Zapravo, praviš se da ne razumeš.

jos jednom, JA bio svjedok svih tih dogadjanja,kad su raznorazni
bradati(ne svi)cetnici upadali u Hrvatsku,vikali "ovo je srbija",palili,ubijali i protjerivali sve nesrbe..
poslije dobili dobre batine(oluja i bljesak)..i sad cmizdre.
Ako si bio svedok, kao što tvrdiš, pa sad nas truješ svojom lažljivom ustaškom propagandom, onda je to još žalosnije.
Nisi ti bio jedini svedok. Ima ih još živih koji pamte i Špegelja, kao i ono šta su crnokošuljaši radili po Gospiću godinu dana pre nego je Hrvatska proglasila nezavisnost, pa se tamo pojavile "bradonje".

nimalo sportski..
Imam od koga i da učim.

koje si ti godište sine.
može narod krajine odlučit šta ga je volja, ako nije u skladu sa Hrvatskim ustavom, za **** su se trudili odlučivati.
u hrvatsku su upadale babaroge i marsovci sa tenkovima, da te naučim kad na RTS-u nisi vidio, a ni u školi te vidim nisu podučili.
Vidim ja kako su tebe u tvojoj školi "podučili". A vašu HRT propagandu imam prilike lično da gledam.
Da li ti je jasno dedice?

U Ustavu piše da se SFRJ sastojala od 6 socijalističkih republika i 2 AUTONOMNE pokrajine u sastavu SR Srbije!
Bitno je da su one bile autonomne!
Ako ti prekršiš član ! Osnovnih odredbi Ustava, stavio si cijeli Ustav van snage i on više nikoga ne obavezuje.
Nije točno da je to bilo unutarnje pitanje Srbije, jer su te dvije AUTONOMNE pokrajine imala po svog predstavnika u Predsjedništvu SFRJ, tako da je njihov status imao utjecaj i na sve ostale republike u SFRJ.
Da se sad opet ne prisjećamo "antibirokratske revolucije" i preglasavanja svih prijedloga po Miloševićevom ukusu.

Ali to nije uticalo na opstanak Jugoslavije i ni u kom slucaju nije vodilo do nestanka iste. Dok proglasenje nezavisnosti (bez stava konstitutivnog naroda) jeste.

Back