Katastrofa

Kakav ste lik?

• junak

• kukavica koji bi žrtvovao druge

• paničar/histeričar

• neočekivani junak

• lopov koji koristi priliku

• specijalista za sve

• kuler

• uzrok katastrofe

• majka sa detetom

• nešto drugo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Do sada se pokazalo da sam u takvim situacijama sabran, bukvalno se prebacim u neki drugi mod i radim kao masina.
Bilo je bar dve-tri takve situacije. Ne bas potonuce broda ili neznamtijashta, ali zivotno ugrozavajuce situacije svakako.
Tek kad sve prodje uhvati me panika.
A inace smatram sebe prosecno hrabrim covekom, a retko sam hladnokrvan.
Ipak, u takvim situacijama nesto se desi i skroz sam sabran
E baš ovako....

Svi filmovi o katastrofama imaju sličan scenario - uvek se radi o grupi ljudi koji su zatvoreni u zapaljenom soliteru, ili brodu, ili avionu... i onda kada počne drama, pokaže se ko je kakav, a pošto je film u pitanju, ima neočekivanih obrta.

Kako doživljavate sebe - da li biste se prilikom katastrofe pokazali kao histeričarka, kukavica, paničar voljan da žrtvuje druge da bi preživeo, neočekivani junak, očekivani junak, inžinjer/vojnik/doktor/poznavalac stvari koji se odmah javi da kaže da može da pomogne, lopov, kuler koji nastavlja da svira klavir i pijucka viski dok brod polako tone, ili šta?

...nedavno su bila 2 zemljotresa, u kratkom razmaku, a grad i ovo podrucje su inace trusni...jedan malo slabiji, i drugi jaci-4, 5 po Rihteru...oba nocu oko 1, 2h...po kategorizaciji su slabiji, uzrokuju manju stetu, mahom na kucama, dok se zgrade "zaljuljaju"...prvi put sam bila u krevetu i smijala se...i moji bili budni, rekoh wow, ovo kao masaza...drugi put na po sobe, e tad me vec uhvatila panika...neprijatan osjecaj, i ta nemoc koja paralise zapravo...
...i kad si svjestan sile koja zaljulja cvrst objekat, tone zeljeza, betona...i da su u pitanju sekunde, minute...
Ne znam kako bih se ponasala u nekoj "filmskoj katastrofi", odnosno sirih razmjera...znam samo da do sad nisam histerisala, panicila, a bilo je svakakvih situacija...i bombardovanje u vise navrata, i granate i...
Obicno sam pribrana, ne gadim se krvi, mogu i fizicki da "zapnem" i uz sve da "smijehom strah pokrijem"...ali kad sve prodje...obicno se tek tad osamim i tresem kao prut, i onako dam sebi oduska i isplacem i...

zivot nije film, iako precesto lici na pozoriste.

edit sad vidim da postoji i opcija koja bi mi najverovatnije najbolje legla - uzrok katastrofe. svesni ili nesvesni, ali veca verovatnoca nesvesni uzrok katastrofe. :zcepanje:

Poslednja izmena:
ja sam po prirodi panicarka kukavica i prepuna raznih strahova....ali u zivotu uvek neocekivano u situacijama koje su bile izrazito teske sam se pokazala kao sabrana pribrana i nisam razmisljala o strahu, posledicama...vec samo o tome sta uraditi da se situacija prevazidje....ali kad se to sredi...stize naknadna reakcija koja me obavezno strovali u krevet da sam nepomicna 24 sata, uplasena od onog sta bi bilo da je bilo....srecom ...takvo nesto mi dolazi tek posle......znaci u takvim situacijama...kao da je neko drugi...a ne ja

pa bilo je neko evakuisanje trznog centra,nismo imali pojma zasto
i iznenadila sam sebe kako mi je bilo svejedno i kako sam hladnokrvno izasla poslednja iz zgrade,nakon sto sam proverila celu ekipu,gde su
ili za vreme bombardovanja isto,al tad se bas videlo ko je kuler,ko panicar

Razumni proracunati begunac
Ako imam mogucnosti brisem na sigurno ko prava razumna kukavica, krijem se, a u nedostatku skrovista se predajem samo da sacuvam zivot
prava sam kukavica i to ne krijem
ratovi i katastrofe prodju, a pametni ljudi ih prezive (doduse i srecni)

Do sada se pokazalo da sam u takvim situacijama sabran, bukvalno se prebacim u neki drugi mod i radim kao masina.
Bilo je bar dve-tri takve situacije. Ne bas potonuce broda ili neznamtijashta, ali zivotno ugrozavajuce situacije svakako.
Tek kad sve prodje uhvati me panika.
A inace smatram sebe prosecno hrabrim covekom, a retko sam hladnokrvan.
Ipak, u takvim situacijama nesto se desi i skroz sam sabran

Ali, nikad se ne zna kako ce covek reagovati i ne bih voleo da me zivot u tom smislu iskusava, niti da ispadam heroj pred samim sobom ili drugima

Isto ovako.
U frci sam 'ladna k'o špricer, ne samo u nekim ekstremnim situacijama, nego i recimo neka jača frka na poslu, kad svi gube živce, ja kao mašina, ok, sranje je, al' ajd da vidimo prvo kako ćemo da se vadimo. Kad sve prođe, hoće želudac da mi eksplodira od nervoze. Ili hoću da padnem u nesvest od straha, zavisno o čemu se radi.

U normalnim okolnostima umem i da se izdrkam za glupost i fitilj mi bude kratak, volim sve što vole mladi i tako to :D

E sad, ne znam da li me to kvalifikuje za junaka, kulera, specijalistu ili nešto deseto.

Back