NE-ZGODAN
Poznat
- Poruka
- 7.555
Mi mozemo samo da cekamo..pa neka bude sto biri mora.....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Sonde već šljakaju,razvijene su i zaštićene baš za ovakve slučajeve i takve oluje traju od nekoliko sati do dva dana i za stvarnu katastrofu treba nam nešto daleko ozbiljnije. A farmeri i pevaljke... pa od njih su ovakve teme udaljene svetlosnim godinama...Mislim da će te sonde , ako ih tada bude, biti mono....
I iskreno se nadam i gorim posledicama po čovečanstvo, jer počeli smo da se igramo Njega. A On to ne voli, hebe nam se za onog pored nas jer bitni smo mi i likovi sa Farme (likovi kojih se i te životinje stide), i to da li je neka pevaljka stavila nove silikone. A to što neki, ni krivi ni dužni umiru- boli nas pedu.....FUJ!![]()

Sonde već šljakaju, takve oluje traju od nekoliko sati do dva dana i za stvarnu katastrofu treba nam nešto daleko ozbiljnije. A farmeri i pevaljke... pa od njih su ovakve teme udaljene svetlosnim godinama...![]()
Sonde već šljakaju, takve oluje traju od nekoliko sati do dva dana i za stvarnu katastrofu treba nam nešto daleko ozbiljnije. A farmeri i pevaljke... pa od njih su ovakve teme udaljene svetlosnim godinama...![]()

Ajde uputi i mene i ostale!Slabo si upucen u materiju
Da je sudar dve zvezde u pitanju bilo bi čupavo... Ali ovo je samo malo jača aktivnost naše JEDINE zvezde. Uostalom izguglaj:MAUNDEROV MINIMUM, SLABOAKTIVNI PERIOD SUNCA NAZVAN TAKO PO BRITANSKOM ASTRONOMU.NIje to tako strasno, bilo je skoro na National Geography, kad se sudare dve velike zvezde, na polovima sudara siklja mlaz ogromnog zracenja, ako se to desi u nasoj galaksiji, i ako nas napenali taj zrak odosmo u rernu u sekundi...
Prezivece neka jajara, probace nas i sa uzitkom konstatovati - ukusan ovaj Pantelija![]()
Ko o čemu drogoš o tadiji!!!Ima logike, taman ce zapoceti treci mandat!?![]()

Da je sudar dve zvezde u pitanju bilo bi čupavo... Ali ovo je samo malo jača aktivnostnaše JDINE zvezde. Uostalom izguglaj:MAUNDEROV MINIMUM, SLABOAKTIVNI PERIOD SUNCA NAZVAN TAKO PO BRITANSKOM ASTRONOMU.

Nemoguće je predviđati aktivnost sunca ni na mnogo kraći rok, ali kad se ovih 4,5 milijardi godina nije ništa strašno desilo, možeš računati da će Sunce lepo i pouzdano šljakati bar još toliko, sve dok u jezgru preovlađuje vodonik. Dinamika počinje tek kada dođe do početka fuzije helijuma u ugljenik.Realno, nije zezanje, Sunce ne moze da nas pocisti sa lica zemlje, ali dovoljna je jaka sunceva oluja, i da nam ojadi svu elektroniku, prenosne vodove, i da nastane potpuni haos.
Ne znam kako mogu da predvide da ce se oluja desiti za 3 godine, to su jako stohasticke pojave, kako mogu da dijagnosticiraju tako nesto u takvom vremenskom rasponu.
Mislim da je ovo jos jedna od finti plasenja ljudi, kad im bacis kosku ovakvog ukusa, glodje se, i ljudi ne razmisljaju o realnim problemima...
Mozda stvarno bude kataklizme, ali to nam niko do tog trenutka nece javiti, cak i oni koji znaju, nece dizati paniku, povucice se u svoju vikendicu i plandovati.![]()
Nemoguće je predviđati aktivnost sunca ni na mnogo kraći rok, ali kad se ovih 4,5 milijardi godina nije ništa strašno desilo, možeš računati da će Sunce lepo i pouzdano šljakati bar još toliko, sve dok u jezgru preovlađuje vodonik. Dinamika počinje tek kada dođe do početka fuzije helijuma u ugljenik.

Itekako znamo kako magnetno polje generiše ,,puzeće"struje i baš su zato i lansirane one dve sonde da registruju eksploziju i upozore nas. Poremećaj ne izaziva elektromagnetno zračenje koje do Zemlje stiže za nekolko minuta već emisija Sunčevog vetra( struja čestica,protona, alfa čestica i elektrona i po di koji jon helijuma)koji do zemlje putuje oko 2-3 dana. Jednostavno u visoko-energetskim postrojenjima razdvojiće rastavljače, biće neke manje štete na elektronici koja nije zaštićena(lep nauk za buduće eksplozje, analogno recimo za aseizmičku gradnju)i naravno Margarinin vibrator će preživeti!Kazu da je bila jaka oluja negde krajem 19 veka, ali to nije mnogo uticalo na covecanstvo, jer nije bilo mnogo elektronskih uredjaja...
Moze da se desi, i desice se, ali to je kao zemljotres, niko ne zna kad, jer su faktori koji generisu to za sada daleko od nase spoznaje.
Nije Sunce problem, nego kamencine iz pojasa asteroida koje se svako malo odvoje iz svog drustva, i traze kavgu, kad tad ce nas maznuti jedan takav...
Imamo mi i nase adute, svest ljudi o ocuvanju zivotne sredine, otopljavanje, atomke u rukama ludaka... cisto sumnjam da cemo se setkati ovom planetom za 1000 godina, mora da se opasno navucemo na meditaciju, neki novi hipi pokret... sa ovim stanjem uma...odosmo u paprikash![]()

Itekako znamo kako magnetno polje generiše ,,puzeće"struje i baš su zato i lansirane one dve sonde da registruju eksploziju i upozore nas. Poremećaj ne izaziva elektromagnetno zračenje koje do Zemlje stiže za nekolko minuta već emisija Sunčevog vetra( struja čestica,protona, alfa čestica i elektrona i po di koji jon helijuma)koji do zemlje putuje oko 2-3 dana. Jednostavno u visoko-energetskim postrojenjima razdvojiće rastavljače, biće neke manje štete na elektronici koja nije zaštićena(lep nauk za buduće eksplozje, analogno recimo za aseizmičku gradnju)i naravno Margarinin vibrator će preživeti!![]()

Pa ništa strašno... Kad dođe do eksplozije nju vidimo odmah jer se svetlost naravno prostire brzinom svetlosti, a potom imamo bar dva dana da odradimo ono što sam naveo i eventualno da prizemljimo avione i sl. Inače se isti efekat javlja i kod nuklearnih eksplozija, a postoji i mašina koja generiše elektromagnetni puls sa sličnim efektima i bila je kao ideja eksploatisana i filmovima i u serijama( čak je i Džek Bauer ima posla sa tim). I na kraju taj Margrinin mislim jel vibrator, nisam načisto jel u pitanju redovan model ili jedan od onih japanskih monstruma(ne toliko gabaritima) koji vibriraju 30000 puta u minuti!!!Jel u tom slučaju bilo bi:šteta sprave!!!To je jasno, kad se desi eksplozija, moci cemo da je registrujemo...
Ali mi ne znamo kad ce se ta eksplozija desiti, u tome je kvaka, i ovi sto predvidjaju za 3 godine, mislim da su sarlatani...
p.s ceo smisao ove price je ustvari zabrinutost oko Margarininog vibratora, valjda smo svi svesni kakve ce to katastrofalne posledice imati za ukupnu atmosveru medju homo sapiensima![]()
Treba se spremiti,ja vec ostrim sekirce.
Tadic je kriv!
Pa ništa strašno... Kad dođe do eksplozije nju vidimo odmah jer se svetlost naravno prostire brzinom svetlosti, a potom imamo bar dva dana da odradimo ono što sam naveo i eventualno da prizemljimo avione i sl. Inače se isti efekat javlja i kod nuklearnih eksplozija, a postoji i mašina koja generiše elektromagnetni puls sa sličnim efektima i bila je kao ideja eksploatisana i filmovima i u serijama( čak je i Džek Bauer ima posla sa tim). I na kraju taj Margrinin mislim jel vibrator, nisam načisto jel u pitanju redovan model ili jedan od onih japanskih monstruma(ne toliko gabaritima) koji vibriraju 30000 puta u minuti!!!Jel u tom slučaju bilo bi:šteta sprave!!!

Još kada uzmemo u obzir da je Margarina em rvatica em piše ćirilicom em je i sumnjivog seksualnog opredeljenja to unosi obilje promenljivih u ovu jednačinu... Ali ipak sve protiv Sunčeve oluje i sve za Margarinin mračni predmet želja!Ovoliko brige oko Margarine pokazuje visok stepen empatije forumskih neimara
Za svaki slucaj to na vreme zamandaliti u ogromnu betonsku kocku, kao sto su ogradili Cernobil da smanje zracenje...za nekoga sitnica, a nekom zivot znaci![]()