Svako treba da rodi onda kada zeli -jer bitno da je to dete zeljeno .
Ako neka zena ili muskarac nije imao dece pre 40te onda to znaci da nije mogao

razlog u vise od 90% nije jer nije hteo , vec nisu postojali uslovi, mogucnosti, .....na kraju krajeva zelja a ona je po meni najbitnija i roditelj koji se ostvario u toj ulozi zbog drugih (komsija) a ne sebe -on i nije nikakv roditelj.
Drugo ne slazem se da teze odgajaju decu oni sa preko 40 od onih u 20tim . Sve ono sto sam videla upravo govori u prilog da 20godisnjaci imaju niz propusta , neiskustva uopste po pitanju iskusenja koje zivot nosi , ne umeju da se organizuju , .....
Mlade mame (cast izuzecima) totalno im olabave zivci kad dobiju dete (ne znam da li je uvek bilo tako) ....ako nisu planirale dete vec rodile zato sto im je vreme -uvek imaju osecaj da su nesto propustile , pretvaraju se u prave nadrrk zene i mame , i uvek se pitaju kako li se ona provodi , da li ce je muz prevariti da ovom i onom ,.... pitaju se zasto one nisu jos malo prozivele i mozda bi nasle pravog muskarca koji ce da ih voli a deca bi sama po sebi dosla .....da, da....pricam jer sam se ovoga nagledala i naslusala
9% zena i muskaraca za koje sam cula i koje znam da su u kasnim 30tim ili 40tim dobili decu -vole ih kao Boga i nista im nije tesko . Jer dugo su cekali da se ostvare u toj ulozi i posle im nista nije bitno ...ne postoji stvar ili neko ko bi im tu srecu poremetio .
Ja ne razumem zasto sve u danasnje vreme toliko rasparvljaju o godinama ,....koliko znam oduvek je bilo onih koji se zene posle osnovne , posle srednje, fakulteta ,..... posle tridesete , 40te ..... toga je od kada je veka i nisu bapske price ali ako ti nije sudjeno da se tad i tad udas i rodis decu ma moze sve da ti 100% se cini zagarantovano ali da se ne ostvari .... zato manite se politike dokonih i frustriranih ljudi koji nemaju sta da rade
..i koliko znam (babe mi pricale) bilo je i tada da neka koja vec ima momka i devojku za zenidbu/udaju ostane trudna i resi da zadrzi dete iako bi fakticki moglo unuk da joj bude ....ako je tada to moglo da se ostvari bez obzira sto je to bilo skandalozno ne vidim sta je ovo novo
Isto tako se ne slazem da ljudi posle 40te nisu nizasta -pa onda bi svi bili truli penzioneri sa tandencijom da izvrse suicid ....
samo dobra organizacija .... uzmimo za primer med sestre od preko 50godina koje moraju da dezuraju u nocnoj smeni ....koliko je to samo tesko ili dezurni lekar

...
Biti majka je nova uloga ali i posao .... to bake i deke odlicno znaju zato im nikada nije tesko da sacuvaju unuke jer osim sto se dobro organizuju sa vremenom i obavezama , to su godine kada ti je porodica na prvom mestu i ne postoji xy iskusenja kojima ne mozes da odolis da bi roditeljstvo zapostavio