KARNEVAL!!!...

Prave venecijanske maske prave majstori maschereri na način poznat vekovima i zaštićen statutom iz 1436. godine.
Obično proces pravljenja maske ide prvo izlivanjem gipsa na kalup koji je napuderisan, onda se na gips stavi flis papir,
još jedan sloj gipsa, tanka žica koja sprečava krunjenje maske i poslednji sloj gipsa. Kada se maska osuši,
onda se dekoriše ili dodaje topljena guma, na koju se posle kuvanja dodaje koža i drugi materijali.
Bilo da su male, velike, sa kožom, krznom, perjem, vrpcama, ručno oslikane , sa puno ili malo detalja,
jednostavno su neodoljiv i neizbežan suvenir.

214jf0.jpg

SRECNI PRAZNICI!

Prilozi

• novogodisnja cestitka 1.jpg
    novogodisnja cestitka 1.jpg
    41,9 KB · Pregleda: 2
  • CESTITKA KOLAZ  3  krem dvajezika.jpg
    CESTITKA KOLAZ 3 krem dvajezika.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 2
  • CESTITKA KOLAZ 1 A.jpg
    CESTITKA KOLAZ 1 A.jpg
    43 KB · Pregleda: 2
  • CESTITKA KOLAZ  VITEZ 2.jpg
    CESTITKA KOLAZ VITEZ 2.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 2
Prave venecijanske maske prave majstori maschereri na način poznat vekovima i zaštićen statutom iz 1436. godine.
Obično proces pravljenja maske ide prvo izlivanjem gipsa na kalup koji je napuderisan, onda se na gips stavi flis papir,
još jedan sloj gipsa, tanka žica koja sprečava krunjenje maske i poslednji sloj gipsa. Kada se maska osuši,
onda se dekoriše ili dodaje topljena guma, na koju se posle kuvanja dodaje koža i drugi materijali.
Bilo da su male, velike, sa kožom, krznom, perjem, vrpcama, ručno oslikane , sa puno ili malo detalja,
jednostavno su neodoljiv i neizbežan suvenir.

214jf0.jpg

ovo sam tek sad videla
suuupeer

ok kapiram da se zica stavlja kao armatura u gips

ali mi nije najjasniji ovaj deo sa gumom.
zbog chega se dodaje?
shta bi trebalo da izigrava? neku ulogu lepila, s obzirom da posle idu koza i josh neki materijali?

kad budem imala vremena obecavam da cu probati da napravim masku!
samo ne znam chiju cu facu uzeti za odlivak, ja imam chudan nos, nekako nenormalno prcast :)))

da li je neko probao ninanin recept?

ajde neka postavi svoje delo.

ako nije, ajde da se dogovorimo(za sve ljubitelje maski)
da uzmemo npr. neki datum da svako napravi po jednu masku
i onda napravimo takmichenje, chija je najlepsha.

ima li zainteresovanih? :)))

Back