• Začetnik teme Začetnik teme Bliss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koji prosli zivoti ?
ja bwe u to ne verujem...zivot je samo stepenik do necega...nema zivota ni pre ni posle.
Karma - zahebana stvar..mislis da jeste a ono nije pa se zahebes za ceo zivot...fak...e tao je to..i posle vishe u stvari nikad ne znas...
al mi je jedna Karmen rekla da mi je sad karmicka godina i to je lose i da nista ne odlucujem sad jer moze da ispadne nepovoljno.
nego posle 20.avgusta.

E jesi me zahebala,svaka ti dala...Samsara je budisticki termin za besciljan,ponavljajuci zivot kojim upravlja jedino karma a njegov subjekat ga tek poput zivotinje zivi na osnovu instikata...

Kaa:
E jesi me zahebala,svaka ti dala...Samsara je budisticki termin za besciljan,ponavljajuci zivot kojim upravlja jedino karma a njegov subjekat ga tek poput zivotinje zivi na osnovu instikata...
Lepo je kad neko hoce da podeli svoje znanje sa drugima! Dragi Kaa ,hvala , stvarno ;-)

zunzara...debela muva koja leti boravi uglavnom na djubristima a neretko ulice kroz prozor,vidja se po javnim veceima i zagadjenim povrsinama.
toksicna.

Psihologue:
Ovo pokazuje poteshkoce u tvom znanju....
ni sam ne znas koliko si u pravu,,,,mada mislim da je intelekt.vrlo nizak.
sad sam skontala da kucam oko 200-300 reci u minuti ....samo to je cista mehanika.
kako je napoleon radio dve stvari u isto vreme,a?
nije !
odnosno moze ali jedna je morala da bude automatizam.
e kad sam ja svirala harmoniku onda mi je automatizam bila leva ruka tj jbasovi.
a evo kad sam igrala CS onda takodje leva ruka...kretanje,menjanje oruzja,municije i sl.
onda sta?
automatizmu prepustamo koja je rec suprotna od dominantne?
a kad kucas onda ti je automatizam kucanje...onda sta je dominantno...mozak !!!
jei !!
znaci..ja sam cela automaticna a ti si u pravu...

istrazivach:
Postoje osobe "rodjene"jedna za drugu...pitanje je samo da li se uvek prepoznaju...univerzum uvek shalje znake,pa ko zna da ih prochita...
I sam znas da postoji 2 sudbine. Jedna je ona na koju ne mozeš da utičeš a 2 je ona koju sam sebe krojiš. Filozofe...razmisli malo ako je sve unapred odredjeno i ni na koji način ne možeš to da promeniš koja je svrha slobode volje???To onada znači da su ljudi od svog postanka determinisani? Kako da ne!!!

-TiFA-:
I sam znas da postoji 2 sudbine. Jedna je ona na koju ne mozeš da utičeš a 2 je ona koju sam sebe krojiš. Filozofe...razmisli malo ako je sve unapred odredjeno i ni na koji način ne možeš to da promeniš koja je svrha slobode volje???To onada znači da su ljudi od svog postanka determinisani? Kako da ne!!!

Voleo bih da objasnish zashto medju svim postovima i medju svim forumashima birash moje postove...to je vec daleko od sluchajnosti...ochito je da imash neki problem...

...ionako nikad nisam verovala u naslov ove teme...ali eto danas citajuci nesto setila sam se prikladnog odgovora...
...prepoznace se covek sa kojim sam u dogovoru postavila temu...
ps. da i ja odgovorim na temu onako iskreno...

Osnovna razlika izmedju obicnog coveka i ratnika jeste u tome sto ratnik svaku priliku shvata kao izazov, dok obican covek sve uzima ili kao blagoslov ili kao prokletstvo.

Larra:
da li bas postoji samo jedna prava osoba za svakog?

Inace verujem da nam je u zivotu sudjeno da srecemo odredjene ljude. Razmisljam ponekad npr. mozda sam na to i to mesto otisla bas da bih srela tog i tog, i da bi on/ona postali deo mog zivota.

Ali ja ovo ne vezujem samo za romanticnu ljubav. Mislim da ima i vise od toga.

Ja slicno razmisljam o ovome. Mislim da postoje osobe koje moramo sresti i da je sve to deo puta koji moramo preci. Apsolutno ne verujem u slucajnosti. I verujem da postoji ne samo 1 prava osoba, nego da su sve bitne veze u nasem zivotu bile to lepe ili bolne price bile predodredjene da se dese i da je svaka ta osoba i svaka ta prica bila lekcija koju smo trebali da naucimo i jos jedna stepenica na nasem putu koju smo morali da predjemo.
Verujem da postoji put koji moramo da predjemo i cilj do kojeg treba da stignemo. Slobodna volja i izbori su tu svakodnevno ali samo utoliko da ako svoj put prepoznajemo brze stignemo do cilja, a ako ne taj put ce biti duzi ali ce nas uvek nesto (satro slucajno) sa pogresnog puta vratiti i naterati da sledimo svoju sudbinu.

Ne vjerujem u karmu i prosle zivote...Covjek je covjek,a trava je trava...
A i nema logike,ako u jednom zivotu budes macka,zasto bi u drugom bio covjek?Koja je razlika izmedju "zle" i "dobre" macke,pa da "zasluzi" neki "visi" oblik...I sta ima da "naucim" ili se "duhovno uzdignem"ako se pretvorim u kukuruz... Uh...udaljih se od teme...:)

ne da ne verujem u to...nego ne verujem u zhvaq sudbine...ako se sada ubijem to je sudbina?...hah...ko sa bogom on je sve a nije nishta...tako i sudbina shta god se dogodilo to je sudbina a u sushtini ako se nishta ne dogodi i to je sudbina...karma...to tek ne gutam

Back