Utisci o ,,Trilogiji groblja zaboravljenih knjiga"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Utisci o ,,Trilogiji groblja zaboravljenih knjiga"
Hvala Vam na savetu, nova sam, te s' toga nisam upoznata sa pravilima [emoji4] Što se tiče "Senka vetra", da, spada u Trilogiju groblja zaboravljenih knjiga, pored koje su i "Igra anđela" i "Zatočenik nebesa".Draga Bjanka,
Dobro došla na naš Forum
Nadam se da ćeš ovde naći mnogo zanimljivih informacija i lepo društvo.
Tema koju si postavila je, verujem, mnogima interesantna, ali bi bilo bolje da najpre sama napišeš svoje utiske, ili, bar, nešto više detalja o knjizi i piscu u vezi sa kojima si pokrenula diskusiju.
Tako će se više ljudi priključiti.
Ja sam, na primer, davno čitala Senku vetra, ali ne znam da li ta knjiga pripada pomenutoj trilogiji.
Eto, ti malo počni, a mi ćemo se priključiti![]()
Marin ne spada u ovu trilogiju, ona je knjiga za sebe. Lepo napisana ali nisam ljubitelj naučne fantastike. Što se tiče Zatočenika, on daje odgovor na sve nedoumice ali naravno i otvara nove koje se nastavljaju u četvrtoj onjizi koja, na žalost, još nije prevedena u našoj zemlji.
U jednom intervju-u sam pročitala da postoje četiri knjige. Zatočenik se završava rečenicom: ,,Priča tek počinje", tako da, čekamo nastavak [emoji4]Znam da ne spada, usput sam je pomenula (trebalo je da naglasim)...
Ne znam za nove nastavke, moguce, i vole bih![]()
U jednom intervju-u sam pročitala da postoje četiri knjige. Zatočenik se završava rečenicom: ,,Priča tek počinje", tako da, čekamo nastavak [emoji4]
Meni je Marina bila malo detinjasta zbog te fantastike, pa nisam ni čitala ove dve koje spominjete, iako ih imam obe. Sad kad rekoste da u njima nema sf, možda ih i pročitam.Marin ne spada u ovu trilogiju, ona je knjiga za sebe. Lepo napisana ali nisam ljubitelj naučne fantastike. Što se tiče Zatočenika, on daje odgovor na sve nedoumice ali naravno i otvara nove koje se nastavljaju u četvrtoj onjizi koja, na žalost, još nije prevedena u našoj zemlji.
Pročitajte, jako su dobre. Posle Marine (koja je inače knjiga za decu) napisao je pvu igru za odrasle "Senka vetra", tu nema naučne fantastike. Verujte mi, ostaviće Vas bez daha [emoji4]I meni je Marina bila malo detinjasta zbog te fantastike, pa nisam ni čitale ove dve koje spominjete, iako ih imam obe. Sad kad rekoste da u njima nema sf, možda ih i pročitam.
Nema na čemu. Uživajte šetajući sa Danijelom. Ja svakako jesam. [emoji173]Hoću, hvala na preporuci.![]()
Sjajna je, pogotovo kad pročitaš i ostale dve pa složiš sve kockice. Uživaj [emoji4]Ja senku vetra imam vec par meseci i nikako da krenem sa citanjem. Za dva dana idem na more pa cu verovtno da je ponesem da konacno procitm. Odlicno ako je zaista toliko dobra koliko je svi hvale
Naravno, rekosmo da Trilogija nije naučna fantastike, sve ostale jesuNegde pročitah da je Safon naučna fantastika, sa čime se ne bih složio. Trilogija "Groblja zaboravljenih knjiga" pripada više magijskom realizmu, kao i, na primer, "100 godina samoće" Markesa.
Ja pročitala Senku vetra, prvo, i Igru anđela, to je trebalo da bude popravni. Al', nisam popravila utisak. Isto mi se ne sviđa baš nimalo, ali kao što znamo o ukusima ne treba raspravljati.
Nisam baš shvatila poentu, mračne su mi i dosadne.
Slažem se da o ukusima ne treba raspravljati, ali, čini mi se da najbolje kritike imaju baš dosadne knjige... No, dosadno nam je uglavnom ono što nam je strano i nerazumljivo.
Neko moje mišljenje je da je Safon jako težak, ne toliko za čitanje, težak je ulazak u njegov mozak. Nekome nije zanimljivo da, dok čita, ulazi u psihološki profil samog autora. Meni jeste i Safon je za to sjajan. Odiše previsokim intelektom i jako zamršenim mozgom. Razumljivo je da mnogi ne vole njegov rad, ni ja nisam oduševljena štivom van Trilogije, ali kapa dole za način pisanja i način stvaranja lavirinta bez i jedne jedine greške.Saglasna u potpunosti. Meni Safon jeste stran i nerazumljiv, a takve su mnoge druge knjige. Np. sve što moja ćerka čita, ali to je ok.