Karcinom grlića materice

Milica990

Početnik
Poruka
3
Evo da podelim sa vama moju zivotnu skolu. Isla sam kod ginekologa na svakih 6 meseci koja je kada god sam otisla govorila da je sve u savrsenom stanju,medjutum meni je pocelo da se desava da prokrvarim za vreme odnosa,neredovne menstruacije,posle i naglo mrsavljenje. Naravno ta doktorica je i dalje tvrdila da je sve u savrsenom redu. Do nedavno kada sam dobila odliv i za 3 dana toliko iskrvarila da mi je gvozdje spalo na 2.2 .
Odlazin u bilnicu gde mi rade biopsiju i kiretazu,i naravno pitanje doktora kada si zadnji put bila kod ginekologa,kada su nalazi stigli naravno karcinom. U sredu imam zakazan konzilijum i nadam se da ce sto pre to da se resi. SAMO ZELIM DA KAZEM ZENE NE IDITE KOD SVAKOG DOKTORA I NIJEDNO KRVARENJE IZMEDJU MENSTRUACIJA NE MOZE BITI BEZAZLENO

Evo da podelim sa vama moju zivotnu skolu. Isla sam kod ginekologa na svakih 6 meseci koja je kada god sam otisla govorila da je sve u savrsenom stanju,medjutum meni je pocelo da se desava da prokrvarim za vreme odnosa,neredovne menstruacije,posle i naglo mrsavljenje. Naravno ta doktorica je i dalje tvrdila da je sve u savrsenom redu. Do nedavno kada sam dobila odliv i za 3 dana toliko iskrvarila da mi je gvozdje spalo na 2.2 .
Odlazin u bilnicu gde mi rade biopsiju i kiretazu,i naravno pitanje doktora kada si zadnji put bila kod ginekologa,kada su nalazi stigli naravno karcinom. U sredu imam zakazan konzilijum i nadam se da ce sto pre to da se resi. SAMO ZELIM DA KAZEM ZENE NE IDITE KOD SVAKOG DOKTORA I NIJEDNO KRVARENJE IZMEDJU MENSTRUACIJA NE MOZE BITI BEZAZLENO
Hrabro, Milice, gore glavu, veruj da će konzilijum odlučiti ono što je za tebe najbolje, i veruj, shvatićeš da nije sve baš toliko strašno koliko ti je , znam to, u ovom trenutku strašno. Predstoji ti borba, skupi snagu, nađi je u ljudima koje voliš i koji tebe vole.

Hrabro, Milice, gore glavu, veruj da će konzilijum odlučiti ono što je za tebe najbolje, i veruj, shvatićeš da nije sve baš toliko strašno koliko ti je , znam to, u ovom trenutku strašno. Predstoji ti borba, skupi snagu, nađi je u ljudima koje voliš i koji tebe vole.
Hvala na podrsci,znam da cu prevroditi i moram prebroditi zbog svoje dece pre svega

Hvala na podrsci,znam da cu prevroditi i moram prebroditi zbog svoje dece pre svega
Milice, dušo, nemam karcinom materice, ali borim se sa karcinomom debelog creva, evo, tri godine, zato i znam kroz šta sad prolaziš. Veruj u sebe i veruj - ima pomoći. Slušaj ono što će ti lekari na konzilijumu reći, prihvati lečenje i ne daj se crnim mislima. To je sada ono najvažnije što moraš da pobediš - strah.

http://www.onko.rs/

Ovo je aplikacija Instituta za onkoligiju u Beogradu.
Ne znam odakle si , ali ti može koristiti, ja je imam na telefonu, u njoj se nalaze odgovori na mnoga pitanja koja te mogu mučiti, kroz različite brošure.

Ovo su brošure na sajtu Instituta za onkologiju, tu takođe možeš naći neke od odgovora u vezi lečenja.

http://www.ncrc.ac.rs/vodici-2/

Supruga je imala taj problem u više odvojenih navrata. Bila kod ginekologa i ništa naročito joj nisu našli. Mada nisu ni neke ozbiljnije pretrage vršili. Par puta papa nikola u i to je to. Srećom je sve prošlo, barem za sada. Ne znam koliko ti je godina, ali ako si u dvadesetim, onda je ginekolog trebalo da te detaljnije ispita.
Što se karcinoma tiče, zavisi koji je. Možda ti odstrane sve i budeš free. Nadaj se da je tako. Ako si redovno išla, verovatno si na početku bolesti. Rak je podmukla bolest i može "spavati" godinama dok se ne pojavi kao opasan.

Supruga je imala taj problem u više odvojenih navrata. Bila kod ginekologa i ništa naročito joj nisu našli. Mada nisu ni neke ozbiljnije pretrage vršili. Par puta papa nikola u i to je to. Srećom je sve prošlo, barem za sada. Ne znam koliko ti je godina, ali ako si u dvadesetim, onda je ginekolog trebalo da te detaljnije ispita.
Što se karcinoma tiče, zavisi koji je. Možda ti odstrane sve i budeš free. Nadaj se da je tako. Ako si redovno išla, verovatno si na početku bolesti. Rak je podmukla bolest i može "spavati" godinama dok se ne pojavi kao opasan.

Sada postoji i vakcina , ne znam zasto se to u Srbiji nekako ne propagira.
Vakcinu dobijaju i decaci i devojcice.

Ja sam uvek za takve stvari. Sigurno da ne može da odmogne. Sestra mi je takođe imala intervenciju na grliću. Srećom javila se na vreme.

Ovog karcinoma ce biti sve vise jer se danas "stupa" u seksualne odnose vrlo rano, partneri se menjaju,
mladi ljudi i ne razmisljaju sta sve moze da ih zadesi zato bi trebalo i skola, ali i roditelji da decu vec sa 13-14 godina
vakcinisu i mirni su barem sto se ovog virusa tice do kraja zivota.

Ovog karcinoma ce biti sve vise jer se danas "stupa" u seksualne odnose vrlo rano, partneri se menjaju,
mladi ljudi i ne razmisljaju sta sve moze da ih zadesi zato bi trebalo i skola, ali i roditelji da decu vec sa 13-14 godina
vakcinisu i mirni su barem sto se ovog virusa tice do kraja zivota.
Da li su samo seksualni odnosi okidač za ovaj rak? Da li to iko može da potvrdi i da li iko može da sazna pravu istinu o učestalosti seksualnih odnosa u našoj populaciji.

11 godina braka i 3 prirodna porodjaja,nikada nikakav problem nisam imala sa ginekoloske strane ni u jednoj trudnoci. Mislim da nije sve do seksualnih odnosa,ima malo i naslednog kao npr obe babe umrle od karcinoma
I ja to mislim. Danas se mnogo manipuliše seksualnim odnosima i osuđuju se oni koji ih imaju ili oni koji bi hteli da stupe u što više njih. A istina je ko zna gde. Na primeru ovog korona virusa videli smo da se mnogo toga još ne zna i da je daleko bilo kakav cilj koji se vezuje za potpuno izlečenje od bilo koje bolesti.

Da ne bude opet da se nađe neki novi uzročnik.
колико сам ја информисан све жене које знам а да су добиле карцином материце имале су кандиду.. а колико чујем данас већина их има?!
нешто се ради нашем народу да све жене имају повишену кандиду у утерусу... можда због исхране која закишељава организам а где је кисео размножава се кандида...

Da li su samo seksualni odnosi okidač za ovaj rak? Da li to iko može da potvrdi i da li iko može da sazna pravu istinu o učestalosti seksualnih odnosa u našoj populaciji.
Nisu samo seksualni odnosi.
U oko 70% slucajeva premaligne i maligne promene na grlicu su uzrokovane humanim papiloma virusom. I nije svaki soj virusa onkogen. Zene kojima uocimo hpv infekciju, upurimo na tipizaciju virusa. Ako je onkogen, onda kontrole moraju biti ceste.
U 30% slucajeva, promene grlica tipa o kome pricamo su uzrokovane mutacijama celija, za sad, nejasnog uzroka.

Mnogo bolja od vakcine je prevencija. A to znaci, Papa-Nikolau jednom godisnje.

колико сам ја информисан све жене које знам а да су добиле карцином материце имале су кандиду.. а колико чујем данас већина их има?!
нешто се ради нашем народу да све жене имају повишену кандиду у утерусу... можда због исхране која закишељава организам а где је кисео размножава се кандида...
Ne postoji sprega kandide i karcinoma grlica. Kandida je redovan stanovnik vagine, usne duplje i digestivnog trakta. Razmnozava se kad se narusi lokalni balans imunoloski i bakterijsko-gljivicni.
Vaginalna kandida se lako leci, osim kod zena koje zive na ugljenim hidratima.

Ne postoji sprega kandide i karcinoma grlica
а спрега хламидије и карцинома?
овде само можемо да пискарамо - људски организам је јако јако јако компликована машина и највероватније није само један два или пет параметара заслужно за обољевање.

.. не знам колико ће користити али ево мог искуства..
ја направим да мој имуни систем може да ми ради што боље и углавном не обољевам
на имуни систем утиче веома радио емисије поготово у микроталасном спектру (вајфај, мобилни...), пластика, гмо, разноразна хемија (најчешће долази из средстава за личну хигјену и из ваздуха а понекад из воде), прерађена храна...

Poslednja izmena:
а спрега хламидије и карцинома?
овде само можемо да пискарамо - људски организам је јако јако јако компликована машина и највероватније није само један два или пет параметара заслужно за обољевање.

.. не знам колико ће користити али ево мог искуства..
ја направим да мој имуни систем може да ми ради што боље и углавном не обољевам
на имуни систем утиче веома радио емисије поготово у микроталасном спектру (вајфај, мобилни...), пластика, гмо, разноразна хемија (најчешће долази из средстава за личну хигјену и из ваздуха а понекад из воде), прерађена храна...
Ne postoji dokazana sprega ni Hlamidije sa karcinomom grlića materice.

Sve što si napisao je ok, ali kod nekog ne pomaže.
Sad si me podsetio na jedno studentsko predavanje jednog od mojih profesora dok sam bila na specijalizaciji....govorio je o sprezi roštilja (nitrata/nitrita iz ćumura) i muticija, pušenja i karcinoma....da bi se jedan klinac javio da kaže kako je od njegovog druga deda pušio 4 pakle dnevno i doživeo 90+ godina...na šta mu je profa odgovorio : ''Da, sasvim je moguće da je Perin deda toliko pušio i doživeo 90, ali ključna stvar je da je to Perin deda, a ne tvoj deda''.
Genetika je veoma važna. Perin deda je imao očito dobru potku pa mu otrovi iz cigareta nisu naštetili, ali kakva je naša potka?
Zato prevencija imao veoma bitnu ulogu, ali nažalost, ni ona uvek nije od presudnog značaja.

нисам доктор али сам знао пар девојака и жена које су дуго година имале хламидију нису лечиле. (рецимо 5 особа)
потом су добиле рак материце? по мени има веза?
Pa vidi, Hlamidija se prenosi isključivo seksualnim putem, kao i HPV.
Da ne ulazimo u to šta su one sve još u sebi imale, a nisu lečile. ;)

da bi se jedan klinac javio da kaže kako je od njegovog druga deda pušio 4 pakle dnevno i doživeo 90+ godina
да увек интересантна прича за акоса и пушача који доживе 90ту...
(опет нисам доца мада сам инжењер па то посматрам из неког мог аналитичког угла)
не може се гледати само један параметар него је много у игри (какав дуван, имали примеса, какав ваздух, какву воду пије, да ли се нервира, да ли живи у равници или на 1500м планини, да ли је гојазан, физички активан...па и гени)

лично сам почео нешто истраживати да покушам направити модел како хормони утичу једни на друге и на тело. и наравно нисам успео.. јер је толико компликовано да сам Бог зна шта се ту дешава. Али без зезања.. само створитељ зна како то ради јер је толико компликовано неких 100тинак хормона, сви утичу на све и то не линеарно него по некој функцији..

тако и са болестима толико много параметара да искрено доктор просто није ту да може да сконта како да поправи човечије тело. (мало и филозофије.. по мени не може ауто да оправи ауто, него само нека виша интелигенција рецимо мајстор може да оправи ауто)

доктори би по мени требало много да раде на превенцији (што и постоји у неким другим земљама - видео сам клинику за превенцију а не за лечење..) и да када се дурги разболи да га условно речено ставе под стаклено звоно и пусте да се организам сам излечи ако може.

...али мислим да доктори ако би хтели да излече људе од неких болести требали би макар статистички да доведу болест и узрок у везу и да изађу и проговоре да одређена храна изазива одређене болести и ако то хоћемо да спречимо треба да престанемо да увозимо одређену храну и држава треба то да спроведе у дело.

конкретно знам за неке адитиве које се стављају у хлеб и пецива. сви ти адитиви се увозе од споља и дистрибуирају у већину (ако не и у све) пекаре! људи, ја не морам ни да знам шта има у тим адитивима, али знам да је то тако велики ризик по здравље народа да би то само луд оставио тако.. а то тако функционише већ 15-20 година! иста ствар је са млеком и уљем! и после се питамо одакле те болести све.. па када се трује мора и да се види ефекат.

извињавам се девојкама и женама које покренуше ову тему - ја одо са причом у неку другу крајност,.. али хтедох да изнесем своје мишљење и видим докторицама...

Pa vidi, Hlamidija se prenosi isključivo seksualnim putem, kao i HPV.
Da ne ulazimo u to šta su one sve još u sebi imale, a nisu lečile. ;)
Treba napomenuti da postoje tri vrste hlamidije. Ona koja se nalazi u plućima, prenosi se kašljanjem i kijanjem npr. A sve tri vrste mogu izazvati upalu pluća. Takođe, ona koja se nalazi u plućima, jednom kada pređe na genitalije postaje vrsta o kojoj pišemo ovde.
Da li je moguće da toliko malo informacija imate? I kako ćete lečiti ljude, ako ne poznajete osnovne informacije?

Treba napomenuti da postoje tri vrste hlamidije. Ona koja se nalazi u plućima, prenosi se kašljanjem i kijanjem npr. A sve tri vrste mogu izazvati upalu pluća. Takođe, ona koja se nalazi u plućima, jednom kada pređe na genitalije postaje vrsta o kojoj pišemo ovde.
Da li je moguće da toliko malo informacija imate? I kako ćete lečiti ljude, ako ne poznajete osnovne informacije?

Ona ne prelazi na genitalije nego dolazi odatle i postoji samo jedna sa nazivom

Hlamidija
Hlamidija – chlamydia trachomatis je najčešće bakterijsko seksualno prenosivo oboljenje. Hlamidija se karaktriše životom unutar ćelija genitalne i oralne sluzokože zbog čega je imunološki odgovor domaćina vrlo slab. Naime, bakterija biva zaštićena našim sopstvenim ćelijama zbog čega je bela krvna zrnca teže prepoznaju kao stranu. Tako su simptomi tek stečene infekcije hlamidijom najčešće blagi i karakterišu se nešto pojačanim iscedkom iz uretre tj vagine, najčešće providnog ili blago beličastog sadržaja bez ikakvog mirisa.

Kod žena infekcija hlamidijom može biti izazivač tačkastog krvarenja izmedju ciklusa ili nakon polnih odnosa. U 10% pacijenata infekcija je praćena bolom u maloj karlici ili a kod muškaraca i u testisima. Obzirom da hlamidija ne daje intenzivne simptome može biti godinama nedijagnostikovana zbog čega mogu nastati trajne posledice. Infekcija hlamidijom je jedan od najčešćih uzroka steriliteta kod žena ili nastanka vanmateričnih trudnoća. Sa godinama tinjajucim upalnim procesom zadebljavaju se tube jajovoda usled čega postaju neprohodne za jajnu ćeliju. Komplikacije hlamidije na nivou celog organizma sastoje se iz upale konjuktiva, zglobova i kože.

Za dijagnostiku hlamidije uzima se duboki uretralni bris ćelija uretre kod muškaraca a kod žena bris ćelija sa grlića materice. Bakterija se može kultivisati ali najpouzdaniji test je test direktne fluorescence sadržaja sekreta. Najmanji tragovi bakterija mogu se dijagnostikovati PCR metodom iz urina.

A za doktorku i njene pacijente ne brini nista. :D

Hlamidija
Hlamidija – chlamydia trachomatis je najčešće bakterijsko seksualno prenosivo oboljenje. Hlamidija se karaktriše životom unutar ćelija genitalne i oralne sluzokože zbog čega je imunološki odgovor domaćina vrlo slab. Naime, bakterija biva zaštićena našim sopstvenim ćelijama zbog čega je bela krvna zrnca teže prepoznaju kao stranu. Tako su simptomi tek stečene infekcije hlamidijom najčešće blagi i karakterišu se nešto pojačanim iscedkom iz uretre tj vagine, najčešće providnog ili blago beličastog sadržaja bez ikakvog mirisa.

Kod žena infekcija hlamidijom može biti izazivač tačkastog krvarenja izmedju ciklusa ili nakon polnih odnosa. U 10% pacijenata infekcija je praćena bolom u maloj karlici ili a kod muškaraca i u testisima. Obzirom da hlamidija ne daje intenzivne simptome može biti godinama nedijagnostikovana zbog čega mogu nastati trajne posledice. Infekcija hlamidijom je jedan od najčešćih uzroka steriliteta kod žena ili nastanka vanmateričnih trudnoća. Sa godinama tinjajucim upalnim procesom zadebljavaju se tube jajovoda usled čega postaju neprohodne za jajnu ćeliju. Komplikacije hlamidije na nivou celog organizma sastoje se iz upale konjuktiva, zglobova i kože.

Za dijagnostiku hlamidije uzima se duboki uretralni bris ćelija uretre kod muškaraca a kod žena bris ćelija sa grlića materice. Bakterija se može kultivisati ali najpouzdaniji test je test direktne fluorescence sadržaja sekreta. Najmanji tragovi bakterija mogu se dijagnostikovati PCR metodom iz urina.

Meni je jako žao što na ovakav način komuniciram, ali evo linkova koji dokazuju moju tvrdnju:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/102418.php#5
https://www.healthychildren.org/Eng...gs/Pages/Chlamydia-pneumoniae-Infections.aspx
https://www.cdc.gov/pneumonia/atypical/cpneumoniae/about/causes.html
http://www.ashasexualhealth.org/stdsstis/chlamydia/
http://www.ashasexualhealth.org/stdsstis/chlamydia/
https://www.cdc.gov/std/chlamydia/stdfact-chlamydia-detailed.htm

Ovde sve lepo piše.

A i ovo sve dokazuje tvrdnju ginekologa koji je mojoj ženi rekao da bi testiranjem na hlamidiju 60% i više žena bilo pozitivno.

Hlamidija

Bilo bi jako lepo da napišeš link sa koga si preuzela ovaj tekst, jer je pisala nepismena osoba, a i sa pocrnjenim (ili naglašenim) testovima u samom tekstu deluje kao propaganda.

Back