Karcinom grlica materice pomoc

bixibb

Početnik
Poruka
3
Dobar dan. Mojoj mami je dijagnostifikovan karcinom grlica materice Carcinoma planocellulare invasium HG2,NG2. U isjeccima vidljivo tumorsko tkivo koje grade solidne nakupine srednje krupnih atipicnih epitelnih celija, umjereno pleomorfnih,hiperhromaticnih jedara, blijedo acidofilne citoplazme, vise mitotske aktivnosti, sa znacima keratinizacije. Stroma slabije razvijena, vidljivi znaci nekroze. Molim Vas ako mi mozete protumaciti ovaj nalaz biopsije i zanima me kako ide dalje lijecenje, kakve su prognoze? Unaprijed hvala

Dobar dan. Mojoj mami je dijagnostifikovan karcinom grlica materice Carcinoma planocellulare invasium HG2,NG2. U isjeccima vidljivo tumorsko tkivo koje grade solidne nakupine srednje krupnih atipicnih epitelnih celija, umjereno pleomorfnih,hiperhromaticnih jedara, blijedo acidofilne citoplazme, vise mitotske aktivnosti, sa znacima keratinizacije. Stroma slabije razvijena, vidljivi znaci nekroze. Molim Vas ako mi mozete protumaciti ovaj nalaz biopsije i zanima me kako ide dalje lijecenje, kakve su prognoze? Unaprijed hvala
Šta kažu lekari kakva je prognoza? Gde se leči?
Samo hrabro i pozitivno 🍀

Hvala Affro, mora izvaditi jos neke nalaze snimiti pluca, abdomen stomaka i na konzilijum moguce u Pg da ce da je operisu.
To se uvek za svaki konzilijum ili kontrolu radi, bar je meni tako. Zadnja 2x sam snimala i CT glave, i hvala bogu bilo je ok. Uvek je bolje da se uradi i snimak više nego da nešto propuste.
Mislim da su i u Pg dobri što se toga i dojke tiče, znam da su se neke žene tamo operisale i hvala bogu dobro su.

Back