Karate, dziudzicu i ostale borbe

Nisu li borilacki sportovi legalizovan vid nasilja preko sporta.... covek se uvlaci u matriks zvani trening kojem daje godine i godine svog zivota trosenjem enormne kolicine svoje energije. A zasto? Iz razloga da bi pobedio drugog u borilistu.

Koja je svrha tih borbi coveka sa covekom?

Bavim se borilačkim veštinama otkako znam za sebe. Odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan: Zato sto me to čini srećnim. Kao sto neko voli da trči, provodi vreme na interetu, igra šah i gleda parenje pingvina tri sata na National Geographic-u.

Onda ispada da covek stice vestinu kojom se bori protiv samog sebe. To si napisao.
Ne, nego si ti tako pročitao. Čovek vežbajući stiče i razvija veštinu i sebe; borba sa suparnikom predstavlja proveru svojih dostignuća i mogućnosti naspram drugoga u (ne)kontrolisanom okruženju. Masovnost i popularnost određenih borlačkih sportova su od toga napravili zabavu na koju se gleda kao na nadmetanje međ ljudima, ali (barem meni) borba je tu prvo sa sobom, kroz spoznaju i nadgradnju sebe i svojih sposobnosti. To za vežbače (borce). Kad gledam ja sam samo deo mase željne krvi i jeftine zabave, i to što i šta neko čini da bi se prikazao pred vakima ko ja me se ne tiče, samo dok pršti.

pa i forum je pa ti ne smeta

- - - - - - - - - -

pa sad, nije ti ovo salon namestaja pa ti se svidja ili ne svidja :mrgreen:
i homeopatama se ne svidja ideja da je homeopatski lek najobicnija voda.. pa je opet voda

e kad ce tebe neko da prebije

- - - - - - - - - -

mozda cu u iducem zivotu da idem ljudski na to, deluje bas ok!!! a veorvatno i korisno
imas inace aikido to je valjda cista defanziva, eto korisno

Back