ХахахахаЧокањи су "доказ" да су се Срби населили на Балкан у 6. веку а антрополошки, генетски и лингвистички докази о постојању Срба на овим просторима од памтивека нису доказ
Ликовима који верују у те лажи саветујем да иду у мочвару и да пробају да дишу на трску, пошто верују лажној историји.
Naravno da nije motorheadsd, već dokaz da Srbi očigledno nijesu bili u dodiru sa Rimskom civilizacijom na prostoru Balkana, inače posude lakrimalije nađene u antičkim grobnicama ne bi koristili za pijenje rakije. Uzgred koji su "antropološki, genetski i ligvistički dokazi o postojanju Srba na ovim prostorima od pamtiveka", ja ne znam ni za jedan?
Ресе имају Личани, Далматинци и Босанци (Босанска Крајина).
Одакле је слика ове капе са орлом? Није ваљда то капа Војводе Глигора? Одакле је ова друга слика са људима што сједе?
Словаци:
Pogledajte prilog 362602Pogledajte prilog 362603Pogledajte prilog 362604Pogledajte prilog 362605
Kapa sa orlom je i ranije prikazivana na forumu, predstavlja kapu Srbina iz Crne Gore koji je to postao poslije 1918.
аха, треба да јесте..на другој слици где седе...
Поставио Бабунски на пдф Политика, ваљда је он и направио мик са за прву фотку, а и Виден копирао негде овде, могу да ти нађем тај пост ако желиш. Екстра, јел да?
Успут, и Словаци носе боје , по истом реду, као и Срби што су носили - одн. као наша застава.
Тај ћулав (врло стара српска сукнена бела капа по етнографима, а негде и подкапа ) изгледа да је потекао од заборављене српске речи ТУЛ (код А.Ломе сам видела) која је значила потиљак, залеђе и сл. Могуће да је била негде звана и "тулав", нешто као капа- потиљача.
Srebrena otkud ti da su Srbi, valjda misliš na narod, nosili crvenu i plavu boju, čak u rasporedu zastave Srbije? Koliko mi je poznato za vrijeme dominacije Osmanlija crvena i plava bopja su bile rezervisanje za plemićke staleže, u koje hrišćani nijesu spadali, a raja je smjela nositri odjeću smeđe i bijele boje. Kršenje ovog zakona se strogo kažnjavalo.
Poslednja izmena:
Чокањи су "доказ" да су се Срби населили на Балкан у 6. веку а антрополошки, генетски и лингвистички докази о постојању Срба на овим просторима од памтивека нису доказ