strahota
Početnik
- Poruka
- 34
Ako je kupac stana hteo da kupi stan, potpisali smo predugovor i platio je kaparu (9000E) i onda je odustao od kupovine iz razloga što banka neće da mu odobri toliki kredit, da li ja moram da mu vratim kaparu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je tebi moralno da nekome uzmes 9000E?Ako ti je moralno ti uzmi.Ako nije dogovori se sa njim da budete zadovoljni oba.Ako je kupac stana hteo da kupi stan, potpisali smo predugovor i platio je kaparu (9000E) i onda je odustao od kupovine iz razloga što banka neće da mu odobri toliki kredit, da li ja moram da mu vratim kaparu?
Pa već je nesto od tog potrošeno jer planiramo da se selimo za Australiju i ta kapara nam je u tome pomogla, drugi deo nam je neophodan za karte. Ako nadju drugog kupca za stan po istoj ceni daćemo za stan manje kapara,a nek njima ide kapara, ali napravili su komplikaciju svima sada, morali su da provere sa bankom. Ne misle kolike probleme drugom tako naprave.Da li je tebi moralno da nekome uzmes 9000E?Ako ti je moralno ti uzmi.Ako nije dogovori se sa njim da budete zadovoljni oba.
Jeste u pravu si.Ali on je bio siguran da nece imati problema jer valjda zna sta znaci dati kaparu.Ali opet ja npr. ne bih mogao da mu uzmem citavu kaparu.Dogovorio bih se sa njim.Pa već je nesto od tog potrošeno jer planiramo da se selimo za Australiju i ta kapara nam je u tome pomogla, drugi deo nam je neophodan za karte. Ako nadju drugog kupca za stan po istoj ceni daćemo za stan manje kapara,a nek njima ide kapara, ali napravili su komplikaciju svima sada, morali su da provere sa bankom. Ne misle kolike probleme drugom tako naprave.
Ako je kupac stana hteo da kupi stan, potpisali smo predugovor i platio je kaparu (9000E) i onda je odustao od kupovine iz razloga što banka neće da mu odobri toliki kredit, da li ja moram da mu vratim kaparu?
Zasto treba da mu vrati pare?Kada das kaparu moras da znas sta kapara podrazumjeva.Onaj koji prodaje ne moze da proda drugom,onaj koji kupuje mora da ispostuje dogovor ili gubi kaparu.Питаш као да имаш 14 година. Наравно да треба да му вратиш паре.
Da li imate neki ugovor ili samo usmeni za kaparu?Mi i hoćemo da im vratimo pare kad prodamo stan. To su velike pare, ljudi hoće da rese stambeno pitanje, meni to ne treba na savesti. Moje pitanje je da li smo mi pravno u obavezi ili je to naša dobra volja? Mogu li oni da nam blokiraju dalju prodaju ako su dali kaparu? Mnogo problema su napravili.
Imamo pisani predugovor overen kod notara. To je bilo potrebno njima za kredit i uobicajena je procedura.Daj mu još vremena da sredi kredit i zadrži kaparu i leti međ krokodile, kengure, koale i Australijance....
Beh par puta. Sretan vam novi početak.
Da li imate neki ugovor ili samo usmeni za kaparu?
Zasto treba da mu vrati pare?Kada das kaparu moras da znas sta kapara podrazumjeva.Onaj koji prodaje ne moze da proda drugom,onaj koji kupuje mora da ispostuje dogovor ili gubi kaparu.
Sada zakonski ne znam da li tako ide na sudu,ali ja sam naucen da tako funkcionise.
Samo tu ima i moralna kocnica da nekome tek tako uzmes pare.
Ali dio para mu treba uzeti u svakom slucaju za nauk.
Mi i hoćemo da im vratimo pare kad prodamo stan. To su velike pare, ljudi hoće da rese stambeno pitanje, meni to ne treba na savesti. Moje pitanje je da li smo mi pravno u obavezi ili je to naša dobra volja? Mogu li oni da nam blokiraju dalju prodaju ako su dali kaparu? Mnogo problema su napravili.
Bate 9 soma €Vrati, nemoj posle da se grizes po Australijama zbog pisljivih 900 evra sto si uzeo slepcima sirotinja.
Vidi stvarno.Bate 9 soma €![]()
Podelis tih 9000 sa onim kojeg si potplatio u banci da mu ne da kredit.Imamo pisani predugovor overen kod notara. To je bilo potrebno njima za kredit i uobicajena je procedura.