Kapacitet mozga

Vec sam davala objasnjenje bilo bi lepo da procitas i prethodne strane, pa da budes malo vise upucena. Jedno ti je mozak, a drugo ti je inteligencija. To ti je isto kao kad bih ja sad rekla, pa svi koristimo noge 100% kako to da nisu svi dobri fudbaleri? :hahaha:

Ja nesto ne verujem da ce covek u buducnosti koristiti veci deo mozga, recimo umesto 5% primera radi da koristi 40%, jer tehnologija je ta koja sprecava coveka da upotrebljava mozak. Kompjuteri i ostala tehnika zamenjuju coveka i on umesto da na preduje on polako pocinje da zakrzljava. Razvoj tehnike i to cudo tehnike koje je covek izmislio zasniva se na vecem razvoju mozga ali pre bih rekao da je to skup mozgova koji razmisljaju po 5%, zato su tako i pametni pa su mogli da izmisle kompjutere. Ja sam obozavalac tehnike zato i znam da moram na digitronu da sabarem 154+350 jer tako mi je lakse. Gde je tu mozak? Pre bih rekao du su mozak ljudi nekada imali a danas je to samo siva celija. Evolucija se razvija u drugom prvacu a jedan od toga je idealniji i lepsi izgled ljudskog tela nego li sto je bio pre 500 god. Danas vlada opsti haos u svetu i u ljudskom ponasanju, sta je tu dobro? Sto se tice paranormalnih sposobnosti iz pouzdanih izvora znam da takvi ljudi ne semju i ne zele da to javno dokazuju zbog para, zato se tu javljaju samo prevaranti. Zamislite sebe da imate jednu od tih moci, dokazete svetu i zaradite 100e. Sta mislite kakva vam buducnost predstoji posle toga? Pritiskace vas ceo svet svakog dana da im cinite razne usluge a takodje bi se pojavio i ogromni broj neprijatelja, mislim to je samo jedan od razloga. Pitajte stare Kineze i Japance kako oni koriste svoje mozgove, njima ne treba javnost ni tehnologija, oni su u skladu sa prirodom uz pomoc joge i toga slicnog da ne duzim o tome... mi sto smo civilizovani sa ovim nasim nacinom zivota krsimo sve prirodne zakone, a tu nema prirodnog napredka u nasim mozgovima. Jedina mogucnost da budemo pametniji i inteligentiji su cipovi u glavi koje ce mo da nosimo jednog dana.

1. Pre 500 godina ljudi nisu ni imali potrebu da sabiraju 154+350 jer su znali da broje do 10(vecina).
2.Nije 100 e vec 1000000(slovima:jedan milion)$ koji moze odmah da pokupi bilo koji covek sa planete koji James Randy-u dokaze da poseduje bilo kakvu nadprirodnu sposobnost...

Ustvari sto imas veci IQ to manje mozga moras da trosis.
Glupoj osobi se ceo mozak zapali, pa opet ne dodje do resenja.
Dok pametan sa samo 10% mozga dodje do resenja.
Znaci...nije bitan kvantitet vec kvalitet. ;)

Citava ova prica je toliko smesna jer kako uopste covek govori o nekakvom kljucu za nesvesno kad ne zna u sta bi se citava njegova licnost uplela kada bi ih pomesao, svesno drzi kontrolu jer tako treba da bude, ona je na neki nacin cuvar vrata iza kojih se nalazi cudoviste zvano Nesvesno. Pa sami sebe iznenadimo koliko su nam ponekad reakcije totalno van kontrole, zar je neko od vas za to da uvek vlada nesvesno i da se ponasamo kao zivotinje jer je nase nesvesno bas to tad htelo. Prica o famoznih 10% mozga koji koristimo je po meni prica za malu decu. Ali, ako je to nasa masta odredila kao mehanizam da se borimo protiv sopstvene gluposti onda OK. Mozda je istina da koristimo 10% ali to su samo teorije koje je smislio neko ko koristi 10%. Ja sam ubedjena u pricu da vezbanjem moze mnogo sto sta da se uradi ali smo mi Zapadnjaci po prirodi jako lenji ljudi tako da cemo pre da unistimo i tih 10%, dok to ne bi mogla da tvrdim za starije civilizacije koje i u savremenim uslovima koriste jogu, meditaciju i sl. pa svoje mozdane kanale produvaju do maksimuma a svoje nesvesne pulzije preusmeravaju na kreativno stvaralastvo. Sve u svemu otkud bre da ti povecanje koriscenja mozga daje kljuc za otvaranje Nesvesnog. O Boze

Ma ova tema nicemu ne vodi, kad ni nauka danasnja nezna odgovor na to. 1% ili 50% u cemu je stvar? Jel je pitanje kako postici maksimalni kapacitet ili je pitanje koliko prosecni covek koristi mozak? Moje misljenje je da uz pomoc vezbanja, joge, meditacije i sl. da moze da se postigne neki rezultat. Ali svakodnevnim zivotom u civilizaciji sa brojnim stresovima i problemima mozak moze samo da strada kao i zdravlje.

Kako bre ljudi pisete da covek nekoristi ceo mozak?naravno da ga koristi,deo za svesne stvari koje radimo sa namerom,a deo za nesvesne,ljudsko telo je tako da kazem "napravljeno" da ako se neki deo ne koristi taj deo se vremenom gubi,pogledajte astronaute sa svim onim vezbama da im se kosti i misici nebi istopile usled nedostatka zemljine teze jer stalno lebde i nepostoji nikakav otpor da bi ih koristili, epa tako i za mozak,kada se nebi koristio nestao bi onaj deo koji je "free" i onda bi nam kroz glave "duvala promaja".
To ja mislim,ko misli da nisam u pravu slobodno neka napise.

Eh, koliko vas misli da je ova civilizacija nesto lose, a svi obozavate da koristite njene blagodeti :)

Bas se o tome i radi, pa ja sam prvi obozavalac savremene tehnologije :) ne mogu da zamislim zivot bez kompjutera i ostalih gluposti...

Pa i kompjuter ne koristi full memoriju, vec deo memorije ide na sistem a ostalo sto ostane je free. E sad kod HD se losom upotrebom mogu zaraditi bed sektori, mozda je tako i kod coveka :):dash:

Bas se o tome i radi, pa ja sam prvi obozavalac savremene tehnologije :) ne mogu da zamislim zivot bez kompjutera i ostalih gluposti...

Pa i kompjuter ne koristi full memoriju, vec deo memorije ide na sistem a ostalo sto ostane je free. E sad kod HD se losom upotrebom mogu zaraditi bed sektori, mozda je tako i kod coveka :):dash:

Celokupna memorija se koristi. To sto jedan deo ide na OS, a jedan deo za trenutni softver nije bitno.

Pa pazi, pricamo o memoriji, tako sam i rekao, posle OS i ostalih podataka ipak ostane nesto prazno. Mada naravno radi se o novoj memoriji, jer kada je HD jednom napunjen onda obrisani prostor racunar prijavljuje kao prazan, ali tako ga samo prijavljuje inace je i dalje taj deo memorije zauzet prethodnim podacima. Ali u temi se radi o kapacitetu mozga. O kom kapacitetu se radi? Kapacitetu memorije ili kapacitetu nekih posebnih sposobnosti, kao vidovnjastvo i slicno? Ako je ovo drugo, sta je onda to? Onda to nije kapacitet, zar ne? Po ovakvoj logici ispada da je to u stvari vrsta softvera koja ima takav zadatak. Da li svi mi imamo takav softver u glavi ili nam je potrebna instalacija. Znam da zvuci glupo ovaj tekst, ali mislim da je dobar primer racunara i coveka.

Pa pazi, pricamo o memoriji, tako sam i rekao, posle OS i ostalih podataka ipak ostane nesto prazno. Mada naravno radi se o novoj memoriji, jer kada je HD jednom napunjen onda obrisani prostor racunar prijavljuje kao prazan, ali tako ga samo prijavljuje inace je i dalje taj deo memorije zauzet prethodnim podacima. Ali u temi se radi o kapacitetu mozga. O kom kapacitetu se radi? Kapacitetu memorije ili kapacitetu nekih posebnih sposobnosti, kao vidovnjastvo i slicno? Ako je ovo drugo, sta je onda to? Onda to nije kapacitet, zar ne? Po ovakvoj logici ispada da je to u stvari vrsta softvera koja ima takav zadatak. Da li svi mi imamo takav softver u glavi ili nam je potrebna instalacija. Znam da zvuci glupo ovaj tekst, ali mislim da je dobar primer racunara i coveka.

Ja vrsim instalacije vidovnjackih softvera u ljude...

Imam na stiku nekoliko portabilnih aplikacija (levitacija, vidovnjaštvo, telepatija, telekineza i sve ostale tele... stvari). Samo, stradao mi USB priključak pa ne mogu da ih pokrenem. Ko se prvi javi a da ima USB priključak na mozak, poslaću mu ovaj stik.

prosecan covek ima samo 5%sive mase na mozgu(tako nesto)....najvise sive mase je imao Ajnstajn 25% sa 100% sive mase covek bi mogao da uradi mnogo toga! :ok:
sad ne mogu da se setim tacno cele price pa vi proverite, mozda i nisam u pravu...:cool:
kakva glupost za ajnstajna... njemu da nije zene nista ne bi postigao. ako cemo iskreno, jedini covek koji je mogao koristiti vise od 10% mozga je nikola tesla.

Nikola Tesla je bio vanzamaljac zato je i bio toliko pametan,mislim njegovu majku su oplodili vanzemaljci kao u X-files sto smo gledali,pogledajte njegove slike kad je bio star,isti alien nema sta da se tu polemise.
Ako neko ima malu glavu nevarajte se da ima mali kapacitet mozga,cesto su takvi ljudi vrlo pametni sto nam govori da velicina nije bitna ako je autor teme mislio na to,kroz zivot covek svasta nauci i sazna,nesto ostane u glavi nesto se zauvek zaboravi,brise se valjda ko bi ga znao....

Back