Kao nov

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Baci pogled kad imas vremena ,Gti 7 i Gti 8 na Youtube ,razlike ….7 je bolji i kvalitetniji auto ,nema veze sto je stariji model .
Mnogi zameraju 8 na tu digitaliju …ima sve ljudi lepo i detaljno objasnili.
Pardon mislim da je 6 vs 7 ,sve mi se izmesalo..

Pa da znaš da i jeste bolji, uzeli su samo i nabacali gomilu ekrana i svetlećih nekih dioda i podigli cenu Boga oca... Gledam i ove Škode (vozim jednu pa ispadne pričam samo o Škodama kao da za drugo ne znam, ali pričam iskustva), razlika između nove Octavia-e i stare je to što je stara bolja. Ubacili kao onaj pipak menjač automatski, napred malo spljoštili masku, nazad usekli, sa strane auto ostao isti potpuno, znači garantujem sada ima manje detalja i jeftinija je za napraviti, a cenu joj podigli.

SKODA Octavia (2017) - HD Picture 3 of 6 - #131925 - 2998x2000
Stigla je – nova Škoda Octavia FOTO - B92

Ne znam za vas, ali meni stara lepša.

Ljudi kako ne shvatate da u srbiji auto tek posle 10 godina i pola miliona km dobija naceni? Tek tada je to razrađen nov nov auto u srbiji i raste mu potražnja 🤗

Šuplje priče naspram ulaganja u bateriju ključa jednom u 10 godina i sijalicu kabine koju ne mogu da nađem nigde u maloprodaji :super:
Jes ti malo blentav? :tease:
Pa ti rece da je tvoj auto bio 10000 i da se sad prodaje za 4000 na oglasima. Pucas 6000 minimalno sve da dobijes tih 4000 sto ce biti jako tesko al ajde da je i tako opet si pukao 6000.

Jel sve ostale ljude kostao 7000 ili samo tebe?
A sve da je kostao i tih 7000 opet si pukao 3000 pod uslovom da dobijes 4000 sto neces dobiti sigurno a i sam si kacio i20 za 2000 iz Svajcarske ako se secas.
Znaci pucas opusteno tih 4000€ ako cemo realno. To je malo naspram skupih kola koja kostaju 35-50k pa se sad prodaju za 10-15k ali to je tek posebna prica.

tesko je generalizovati ali ugrubo bih rekao da svaki vlasnik izgubi oko pola vrednosti vozila, obicno putnicko vozilo

tj , kupi za 15 , vozi 6 god , proda za 8

sledeci kupi za 8 , proda za 5

vozilo je vec staro oko 12 god, sledeci ga namlati do 18 god , auto vredi oko 2 hilj

doduse ima izuzetaka , komsija kupio golfa 2 za oko 3000 maraka , posle dosao evro ,

pa cena otisla na oko 3000 evra 3 god nakon kupovine

tesko je generalizovati ali ugrubo bih rekao da svaki vlasnik izgubi oko pola vrednosti vozila, obicno putnicko vozilo

tj , kupi za 15 , vozi 6 god , proda za 8

sledeci kupi za 8 , proda za 5

vozilo je vec staro oko 12 god, sledeci ga namlati do 18 god , auto vredi oko 2 hilj

doduse ima izuzetaka , komsija kupio golfa 2 za oko 3000 maraka , posle dosao evro ,

pa cena otisla na oko 3000 evra 3 god nakon kupovine

Nema lepše stvari od novog automobila, jednostavno nema, ali nema ni skuplje stvari od novog automobila. Pričamo o malo vrednijim vozilima. Ono, lepo ti je kad uđeš a ono sve novo, neotpakovano još, još pamtim taj momenat kad vidim tipa na satu 5 kilometara pređenih, tek upaljen, ali zato kad razmislim koliko sam već izgubio na njemu...

Jel sve ostale ljude kostao 7000 ili samo tebe?
A sve da je kostao i tih 7000 opet si pukao 3000 pod uslovom da dobijes 4000 sto neces dobiti sigurno a i sam si kacio i20 za 2000 iz Svajcarske ako se secas.
Znaci pucas opusteno tih 4000€ ako cemo realno. To je malo naspram skupih kola koja kostaju 35-50k pa se sad prodaju za 10-15k ali to je tek posebna prica.
Ma jok opusti se samo lagano ja nikada ne gubim samo dobijam, to je razlika između fakultetski obrazovanih i somova :D

Izgradiran i havarisan iz švice to si zaboravio da napomeneš alchajmer radi razbija :D

Uzmite u obzir da auto propada i dok je kod vas, koliko god ga dobro održavali, prelazite kilometre. Neki minus mora da postoji ako nema velikih promena na tržištu kao sad. Najbolje bi bilo da svi zaradimo prodajom, eventualno da budemo na nuli. Nerealna očekivanja.

Izgradiran i havarisan iz švice to si zaboravio da napomeneš alchajmer radi razbija :D
A znaci kupio si izgradiran auto i zato si ga dobio za 7000 umesto 10000.
Pa sto ne kazes?
A Perkins ti uveliko radi da si svakako pukao mnogo para a nisi ga ni ko svet vozio jer si za 12-13 godina presao svega 65k km. :hahaha:

Fora i jeste u tome što većina mlađih ljudi i prodaje nov auto posle 3-5 godina jer im dosadi i hoće promene... Evo, kupio i ja auto koji je za naše uslove bomba, ali šta vredi kad bih ja već da menjam, tu sam izgubio bar 10.000e u najavi.
Baki, pa sta si kupio kada gubis 10K ojra u najavi? Mercedes G , Jaguar? Izvini ja sam metuzalem sa 60. :D

Stvarno mislite da su kupci novih automobila mazohisti i da stalno razmišljaju o "gubitku" na novom automobilu? Uživaju u bezbrižnoj vožnji i ne muče sa svim ovim što pišete.
Imas temu na FLCS forumu gde je lik kupio novu Astru J 1,4T a koji je bio dva dana pre toga kod mene da gleda jednu Alteu za koju sam mislio da ce je sigurno kupiti ali zena ga je ubedila da je novo novo i dao je skoro 15000 za auto naspram 5200 koliko je bio moj auto.
Bukvalno posle 1000 km mu se raspao plivajuci zamajac na tom novom autu i onda je mucio muku da mu ispostuju garanciju.
Eto da je nekim slucajem crkao na mom autu taj zamajac to bi ga kostalo 400€ a to je koliko para manje od tih 15k?
Pritom bi imao i auto koji je imao vise mesta kao i DSG menjac ali kao sto je napisao i u temi "Novo je novo" uverio se da i nije bas tako i zato ja kazem da dobar polovan auto je najbolja kupovina jer se da drasticno manje novca a ulaganje ce postojati ali na rate i nece to biti nista nemoguce za odrzavanje. A danas nije kao nekad kad nije bilo profesionalnog pranja i lickanja i kad auto moze da se dovede u drasticno lepse stanje.

Nov auto bih uzeo kad bih imao keš da ga kupim odjednom u celosti i kad bih vozio po dobrom putu. Ovde kuda vozim se jednino isplati neki Land Cruiser iz devedesetih.
Kod polovnih se vodim onim kao što nemci kažu: Bolje Golf III sa 90k nego Golf IV sa 250k.
Ako izuzmemo manipulaciju kilometrima.

novo je novo ali je 10 hilj 10 hilj

naravno da je najbolje kupiti nov auto ali budimo realni , u srbiji to retko ko moze da uradi

lako je nemcu da odvoji 200 evra mesecno za ratu kad ima platu 2000 evra

a kako da to uradimo mi kad nam je plata oko 400 evra( gledam prosek)

jos oni imaju bolje resene sisteme zamene , za 200 evra mesecno stalno vozi nov auto

Back