kao iz vedra neba, trudnoca u 40-im

reakcije

• juhu postajemo roditelji

• sve! ali to nikako

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Кад сам била клинка, у некој 13-14-ој силно сам хтела да се удам најкасније до 23-24 па да имам бебу око 25. година....куку, стигох у тридесету и још ми се неће, не желим, није да немам с ким...и баш размишљам шта бих радила да ми се деси неплански....абортирала сигурно не бих, али баш ми не би било право, што каже Латиса, хоћу да испланирам беби.

Ал' цврц, живот нас изненади...али надам се да мене неће. :D

Meni baš nije najjasnije kako se to deca planiraju?????? Željena...ok...ali planirana ( uz redovnu bračnu intimu)...razmisliću malo da li je to baš izvodljivo i kako se to tačno radi....

pa ja sam svoje dete ovako planirala:
u periodu kad smo njen otac i ja poceli zajedno da zivimo prioritet smo bili jedan drugome, poslovi kojima smo se bavili i sredjivanje stana koji je trebao da nam bude dom..onda smo osetili da smo tu ispunjeni i da nam fali jos nesto i odlucili da je vreme da imamo dete..sledeceg meseca sam ostala trudna i to je to..

Meni baš nije najjasnije kako se to deca planiraju?????? Željena...ok...ali planirana ( uz redovnu bračnu intimu)...razmisliću malo da li je to baš izvodljivo i kako se to tačno radi....

Деца се планирјау тако што се партнери договоре да престану да користе контрацепцију јер су одлучили да имају дете.
Који део ти није јасан?

Деца се планирјау тако што се партнери договоре да престану да користе контрацепцију јер су одлучили да имају дете.
Који део ти није јасан?

A šta ako kontracepcija zataji.........ja imam jednog planiranog i jednog neplaniranog ( jeli treba ovoga neplaniranog manje da volim).....dajte savet!!!!!! I još nešto...žao mi je što nije bio još jedan neplanirani .....mnogo mi je žao jer se moj muž mnogo trudio da planira.......Tako da bolje rađajte neplaniranu decu, jer u planiranju prođoše godine........a posle je kasno za kajanje....

Poslednja izmena:
A šta ako kontracepcija zataji.........ja imam jednog planiranog i jednog neplaniranog ( jeli treba ovoga neplaniranog manje da volim).....dajte savet!!!!!! I još nešto...žao mi je što nije bio još jedan neplanirani .....mnogo mi je žao jer se moj muž mnogo trudio da planira.......Tako da bolje rađajte neplaniranu decu, jer u planiranju prođoše godine........a posle je kasno za kajanje....

A što ne rodiš sad ? Jel toliko kasno ?;)

Одговорила сам врло једноставно на ишчуђавање како се то планирају деца. Деца се ТАКО планирају.
Што се тиче контрацепције која је заказала - да ли ће задржати трудноћу или абортирати то зависи од договора партнера. Ако процене да ЖЕЛЕ то дете, да имају могућности и услова за њега - онда ће бити вољено као и свако друго дете, јер ће од тог тренутка постати жељено и планирано! Ако одлуче да НЕ ЖЕЛЕ то дете, да немају могућности ни услова да га одгајају - онда је паметније не родити га, него родити га па му целог живота пребацивати што се родило (а, на жалост, свако од нас зна бар неки такав случај из своје околине!), или га оставити у контејнеру, на туђем прагу, дому за незбринуту децу или улици, занемаривати га и запостављати...

Одговорила сам врло једноставно на ишчуђавање како се то планирају деца. Деца се ТАКО планирају.
Што се тиче контрацепције која је заказала - да ли ће задржати трудноћу или абортирати то зависи од договора партнера. Ако процене да ЖЕЛЕ то дете, да имају могућности и услова за њега - онда ће бити вољено као и свако друго дете, јер ће од тог тренутка постати жељено и планирано! Ако одлуче да НЕ ЖЕЛЕ то дете, да немају могућности ни услова да га одгајају - онда је паметније не родити га, него родити га па му целог живота пребацивати што се родило (а, на жалост, свако од нас зна бар неки такав случај из своје околине!), или га оставити у контејнеру, на туђем прагу, дому за незбринуту децу или улици, занемаривати га и запостављати...

Očigledno da nisi pročitala moj prethodni post........i nije bilo iščuđavanje , nego mala šala.....po ko još ne zna kako se planiraju deca (samo što se neki put se i "omakne")...Samo sam htela da kažem da ne možeš baš uvek planirati....To prosto nije moguće.....Tako da si me nasmejala detaljnim "uputstvom " kako se to radi......

Mmm moja mama je trudna :) I premisljala se da li da rodi ili da ostavi. I prvi smo saznali tata i ja [dok jos nije bilo utvrdjeno jel zaista] . Da ima samo mene ostavila bi dete,ali posto imam i sestru nije bila sigurna. Jeste da je to odluka mojih starih ali su za misljenje pitali i mene,ne ostale ukucane vec mene. Mozda to i nije dobro ali mislim da je super sto su pitali i mene jer su dobili 'malu' podrsku sta god odlucili. Naravno rekla sam da bi volela jos jednu seju ili batu,sestra se odusevila. Ali sam im i rekla da smo okej iako To urade jer vec imaju nas dve. I drago mi je sto su me pitali , sto im je nekako stalno do mog nekog misljenja iako je odluka samo njihova,jer tako znaju da imaju moju punu podrsku i pomoc jer sam vec 'velika' sto ce im puno pomoci kada dodje beba ili ne dodje. Neki nisu bili odusevljeni nasom odlukom da je zadrzimo [Najjace je bilo kada je MM rekla 'Abortus odma' i to predamnom O.O] ,neki su veoma srecni i drago im je sto mama ima hrabrosti za to. Ali mi smo presrecni i jedva cekamo novu bebicu da je mazimo i pazimo kao najmladju i nadamo se da ce sve biti u redu :D:D:D

:bye:

Marge Simpson - Mama 40,ja 14 tj 15 u septembru :)

U sličnoj si situaciji kao što je i moj sin bio. Kada smo mu rekli za neplaniranu trudnoću, on je imao 15,5 godina a ja 38. Samo, mi ga nismo pitali, nego smo mu saopštili pažljivo uz objašnjenje da on ako ne želi, u stvari dok ne bude želeo, neće imati nikakve obaveze po pitanju bebe. Do dana današnjeg nije prošetao sa nama i bebom (godinu dana) i mi mu to ne zameramo, nema nikakvih obaveze prema njoj, ali uzme je nekoliko puta na dan, odnese je u njegovu sobu i igra se sa njom. Čujem ih kako se smeju, kako je ljubi...al gde će momak od skoro 17 godina da pokaže tako nešto javno ;)

Back