Kancer

Nije tacno.
Ovo sam vec jednom morao da kacim kad je neko drugi napisao slicnu neistinu, pa evo i tebi, vidi tabelu na dnu strane: http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/detailedguide/breast-cancer-survival-by-stage

Ovo verovatno treba da znaci AMIN,kako za vas "strucnjake" tako i za nas ostale koji treba da poverujemo u ove objavljene cifre??Priseti se samo iz tvoje okoline koliko ljudi poznajes koji su preziveli rak pluca,mozga,kostiju,leukemiju..Ja licno znam jednog samo sto je preziveo i zivi a operisao je debelo crevo..Verovatno je spasen jer je sticajem okolnosti jeo suncokretove semenke sa sve ljusturicom,i dobije zatvor i ogromne bolove u stomaku..Kad je otisao kod doktora i rekao sta je jeo i na koji nacin oni ga snimili i operisali mu crevo da bi izvadili guku kao pesnica tih ljustura od semenki,i tom priliko mu otkriju kancer,zamislite koji srecnik..Otfikarili mu nekih 60 cm creva i prikacili mu kesu na stomak,evo ga i dan danas ziv a od tad proslo 6-7 godina...Da nije imao taj zatvor od semenki on bi i dalje vodio normalno zivot sve dok ga kancer ne bi izjeo jer je to veoma podmukla bolest,posle bi sve bilo kasno..Te cifrice koje ti kacis su za pokazivanje javnosti kao doktori imaju ucinak nad ovom bolescu..Da,da,doktori operisu i pacijent ostaje ziv iskljucivo ako mu je imunitet na zavidnom nivou da se moze izboriti sa tim,a ne od hemoterapije,operacija ili zracenja..Ovaj primer koji sam naveo imao je srece jer je na vreme otkriveno i odseceno 60 cm creva,da je otkriveno mesec dana kasnije ne bi mu pomoglo da mu izvade sva creva iz organizma i da ima ma kakva zracenja i hemoterapije..

Poslednja izmena:
Аранђеле, ти и ОрангеЦ, збиља немате обзира :eek:

Тема је Рак плућа, и ако немате личног искуства, у смислу да
будете некоме ко има проблем од користи,као подршка, ваша размишљања
задржите за себе, или отворите нову тему и тамо се преслишавајте.
Кога од оболелих буде занимала статистика, информисаће се сам, и без вас:ljuta:

A kome ti ovde da objasnis......

Jbt dolazi likusa da te kritikuje ciji je psiholoski profil takav da je odabrala ime "Adriana Lima", ajde da je odabrala ime "Mileva Maric, Marija Kiri" pa i da je poslusamo sta ce lupati o nauci, ali ne, neka tamo "Adriana Lima" koja prati Farmu i zvezde Granda ce jednom lekaru koji je prepun enciklopedijskog svezeg znanja da prica da nema pojma sta prica i da mu nesto natura na nos.

Pa ne dozvoljavam to, bez obzira sto nisam ni moderator podforuma, niti se radi o meni, niti se radi o nekom koga poznajem pa branim.
Jednostavno branim prave vrednosti od gluposti i budaletina.
Jer znate onu "Problem sa ovim svetom je to sto su budale glasovite i agresivne a mudri i pametni cutljivi, skromni i previse samokriticni", zatim "Mole se pametniji da ne popustaju vise, situacija postaje kriticna" i sl. (recenica je nastavak uzrocne, pa je posledicna, a ne upitna, zato veznik JER na pocetku a ne upitni je l') .

A ovo sto se tice raka, lepo si objasnio, ali nema ko da razume. Rak sam po sebi ne nastaje jer je nekom slab imunitet, a da je jak ne bi nastao. Ne, nastao bi i da mu je jak imunitet, ali bi mu imunitet brzo unistio celije raka i ne bi mu se ispoljila letalna bolest na kraju.

Kada medicina dodje do kraja, onda medicina prestaje, a pocinje KVANTNA MEHANIKA, FIZIKA. U pitanju je teorija haosa, drugi zakon termodinamike i sl.
Organizam sa svojim milijardama celija je izuzetno slozen i kompleksan neuredjen sistem, iako se nama cini da je savrseno uredjen
, pa neki tu gresku opazanja kroz divljenje pripisuju bogovima, a neki koji bi zeleli da budu kvazi ateisti - vanzemaljcima, pogotovo kada odgledaju pseudoanucni serijal Ancient Aliens. :hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Tako da sa prolaskom vremena, kolicina haosa se samo povecava a nikako smanjuje ili miruje, i jednog trenutka nastane rak, celije imaju mutaciju, kao sto ima mutaciju sve zivo u prirodi, i jednog trenutka nas imuni sistem ne moze tako brzo da unisti sve celije, koliko se novih takvih napravi i to je to.... Posle tog pocetnog i bitnog trenutka, sve exponencijalno ide na gore i zato na kraju covek i umre.

Cista fizika i kvantna mehanika.
Ista neminovnost se desava i kada neka rupa prodje pored neke planete ili zvezde - nemonovno je da ce pre ili kasnije da je celu usisa, jer nista joj ne moze pobeci, pa cak ni svetlost, a svetlost je, za sada. nesto najbrze u univerzumu.

Sve što si do sada napisao, u nastojanju da sebe prikažeš kao intelektualca sa završenim " državnim fakultetom" ovim biserima si demantovao.
Ovo je praktično nivo osmogodišnje škole.

Nije tacno.
Ovo sam vec jednom morao da kacim kad je neko drugi napisao slicnu neistinu, pa evo i tebi, vidi tabelu na dnu strane: http://www.cancer.org/cancer/breastcancer/detailedguide/breast-cancer-survival-by-stage

Mikelo, mislio sam da si ozbiljniji sagovornik.
Zasto postavljas, nesto, sto se zove marketing, i uzimanje para?I to meni, koji zivim u USA ,radio u bolnici za hirurgiju, i imao upravo kancereu familiji?
Imam utisak, da ne znas sta se desava u Americi, sto se tice zdravstva.
Pokusacu da budem kratak, i da te ne zamaram statistikama.
Ono sto zvanicno am. zdravstvo daje za ljudstvo koje radi u bolnicama, je da izmedju 200 do 300 hiljada pacijenata umre godisnje.
U bolnici sam radio 7 godina, i svaka treca operacija je bila kancer.
Ovo sto si postavio pisu pacijenti,i to samo za prvih 5 godina od operacije, i to "odoka", jer nemaju uvid u sve slucajeve, i ne znaju sta se sa pacijentima dalje desava.
Ono sto sam postavio, dolazi direktno od lekara specijalista, i to je procenat pacijenata koji umru na prirodan nacin, a ne od metastaze.
Sto se tice generalno USA, objektivno za mene je veliko Bull Shit, pa bih the zamolio da se ne koristis am. statistikama.
Trebao bi da se koristis statistikom Srbije , regionalno , i Balkanom uopste.

Mikelo, mislio sam da si ozbiljniji sagovornik.
Zasto postavljas, nesto, sto se zove marketing, i uzimanje para?I to meni, koji zivim u USA ,radio u bolnici za hirurgiju, i imao upravo kancereu familiji?
Imam utisak, da ne znas sta se desava u Americi, sto se tice zdravstva.
Pokusacu da budem kratak, i da te ne zamaram statistikama.
Ono sto zvanicno am. zdravstvo daje za ljudstvo koje radi u bolnicama, je da izmedju 200 do 300 hiljada pacijenata umre godisnje.
U bolnici sam radio 7 godina, i svaka treca operacija je bila kancer.
Ovo sto si postavio pisu pacijenti,i to samo za prvih 5 godina od operacije, i to "odoka", jer nemaju uvid u sve slucajeve, i ne znaju sta se sa pacijentima dalje desava.
Ono sto sam postavio, dolazi direktno od lekara specijalista, i to je procenat pacijenata koji umru na prirodan nacin, a ne od metastaze.
Sto se tice generalno USA, objektivno za mene je veliko Bull Shit, pa bih the zamolio da se ne koristis am. statistikama.
Trebao bi da se koristis statistikom Srbije , regionalno , i Balkanom uopste.

Mene nazivas neozbiljnim, a pozivas se na nesto sto si navodno cuo, a sto ne mozes da potkrepis nikakvim zvanicnim dokumentom, i uz to bez argumenata osporavas statisticke podatke koje sam ti dao. Ako mislis da budes shvacen ozbiljno, ne pozivaj se na to da si “radio u bolnici”, jer u tvom slucaju to ima tezinu kao da to izjavi vozac kola hitne pomoci. Da, vidjao si lekare u svojoj okolini. Super. Sve si naucio o medicini iz toga :)
Dakle, daj te podatke o kojima govoris, na sunce, da ih vidimo svi, a ne ovako da tebi verujemo na rec. Ja uvek pre verujem zvanicnim, proverljivim podacima, nego nepoznatom forumasu.

Rak nije posledica imunodeficijencije !

To danas samo u Srbiji možemo čuti.

To danas znaju deca u osnovnoj školi na zapadu. Njih od malih nogu uče kako da ishranom održavaju svoj imunitet u top formi.
Znaju to i naši studenti medicine. Ali nam ovde pričaju druge priče.

Možemo pretpostaviti zašto?

Poenta je u tome da se minimizira uloga imunoodbrane i favorizuje hemoterapija. Hemoterapija koja pored ćelija tumora ubija i imuno-ćelije, listom.
Ubija i kompletni epitel respiratornog, probavnog i urinarnog trakta. Epitel koji "hrani" sve one korisne bakterije koje takođe čine sastavni deo naše imunoodbrane.

Minimiziranjem uloge imunoodbrane u borbi protiv tumora, pokušavaju da "opravdaju" koateralnu štetu nastalu hemoterapijom. Da masakr imuniteta prikažu kao irelevantan za krajnji ishod bolesti.
Da sakriju činjenicu da upravo ovaj "kontra efekat" hemoterapije praktično ubuja pacijenta.

Bacaju nam prašinu u oči pričom o etiologiji, o kompleksnim faktorima nastanka tumora. Kako mi to ne razumemo ( a oni razumeju). Komično i smešno istovremeno.

Sasvim je nebitno kako je došlo do mutacije unutar ćelijskog jedra. Ima ih kako medicina tvrdi 100.000 u toku života čoveka.

Bitno je da se nespecifična ćelijska deoba koja vodi kanceru, otkrije na vreme.

Signalizira imunoćelijama zaduženim za fagocitaciju tumorskih ćelija ( opremljene su senzorima za prepoznavanje tumorskih ćelija), koje će eliminisati tumor u nastajanju.

Kraj priče. Priče čiji tok isključivo zavisi od EFIKASNOSTI IMUNOSISTEMA.

Da li će neko oboleti i umreti od raka ne zavisi od faktora rizika već od snage imunoodbrane.

To danas zna razvijeni svet, koji preventivu od ove opake bolesti uvodi u sistem obrazovanja. Ali nama u Srbiji evo pričaju sasvim drugu priču.

Radovane, daj jednu dobru referencu gde pise da je rak posledica imunodeficijencije. Znas li ti uopste sta je imunodeficijencija? Znas li koliko bi rak bio redja bolest da ga dobijaju samo ljudi sa imunodeficijencijama?
Znaci, daj da vidimo to iz cega uce ta moderna deca, gde pise “rak je posledica imunodeficijencije”. Ili daj to, ili pusti prazne price.

Ko zeli da se bavi naukom, ne treba da shvati u kasnim godinama da je protracio zivot, pa da onda pocne da se igra naucnika, a da o temi ne zna nista.

Poslednja izmena:
Mene nazivas neozbiljnim, a pozivas se na nesto sto si navodno cuo, a sto ne mozes da potkrepis nikakvim zvanicnim dokumentom, i uz to bez argumenata osporavas statisticke podatke koje sam ti dao. Ako mislis da budes shvacen ozbiljno, ne pozivaj se na to da si “radio u bolnici”, jer u tvom slucaju to ima tezinu kao da to izjavi vozac kola hitne pomoci. Da, vidjao si lekare u svojoj okolini. Super. Sve si naucio o medicini iz toga :)
Dakle, daj te podatke o kojima govoris, na sunce, da ih vidimo svi, a ne ovako da tebi verujemo na rec. Ja uvek pre verujem zvanicnim, proverljivim podacima, nego nepoznatom forumasu.

objasnio je sta je radio u bolnici znaci nije bio ni cistacica ni vozac zasto to stalno ponavljas ... uostalom nebitno - on 7 godina u bolnici u usa a ti?

objasnio je sta je radio u bolnici znaci nije bio ni cistacica ni vozac zasto to stalno ponavljas ... uostalom nebitno - on 7 godina u bolnici u usa a ti?

Da, radio na sterilizaciji instrumenata i dokumentaciji :)
To nije 7 godina rada u bolnici, to je 7 godina rada na sterilizaciji instrumenata i dokumentaciji.
Ja, evo, duze od 6 godina u medicini, od toga vise od 3 godine u praksi na raznim odeljenjima, sa pravim pacijentima, uz pravo znanje.
Nije mnogo, ali rekao bih da sam za forumaski nivo pravi Golijat :D

ПредлаЖем модератору да ове опште расправе о раку издвоји у засебну тему а ову тему остави за оно због чега је и покренута. Хвала.

ПредлаЖем модератору да ове опште расправе о раку издвоји у засебну тему а ову тему остави за оно због чега је и покренута. Хвала.

Izgleda da ne posecujes ovaj pdf precesto :)
Vrlo rado bih uradio to sto si predlozio, ali nece imati nikakvog efekta. Ovde se svaka tema pretvori u jedno te isto. Ako bih izdvojio to, onda bismo imali 2 teme na kojima bi tekla identicna prica. Jedino resenje bi bilo da zakljucamo ovu temu jer je otisla u off topic previse. Za sada, mislim da nije previse off topic, jer je ipak rak u pitanju, a postavljac teme je vec dobio odgovore koji su ga interesovali.

To nije 7 godina rada u bolnici, to je 7 godina rada na sterilizaciji instrumenata i dokumentaciji.
Ja, evo, duze od 6 godina u medicini, od toga vise od 3 godine u praksi na raznim odeljenjima, sa pravim pacijentima, uz pravo znanje.

ako si ti golijat onda se ja celog zivota druzim sa pogresnim lekarima ili liliputancima

Kada ti dokazes onkoloskim nalazima, a to znaci Direktno od medicinskih lekara onkologa, da su u ovim procentima,preziveli umrili prirodnom smrcu, a ne od Metastaze, onda mozemo nastaviti pricu.
Trece, suporteri su bivsi Pacijenti, a ne lekari, koji prikazuju tabele, posle prvih PET godina prezivljavanja.
Gde su tabele osoba koje su zivele 10, 20 I vise godina i umrle prirodnom smrcu?
A takvih grupacija ima vise u zemlji sa 330 mil. ljudi.
I to su sve privatne asocijacije, koje drzava ne dotira.
Hajde prikazi tabele iz Srbije, koja je gadjana uranijumom, koliko je prezivelih osoba?
Zamolio bih te ubuduce da ne navodis podatke za USA, jer to nema veze sa Srbijom.

Kada ti dokazes onkoloskim nalazima, a to znaci Direktno od medicinskih lekara onkologa, da su u ovim procentima,preziveli umrili prirodnom smrcu, a ne od Metastaze, onda mozemo nastaviti pricu.
Trece, suporteri su bivsi Pacijenti, a ne lekari, koji prikazuju tabele, posle prvih PET godina prezivljavanja.
Gde su tabele osoba koje su zivele 10, 20 I vise godina i umrle prirodnom smrcu?
A takvih grupacija ima vise u zemlji sa 330 mil. ljudi.
I to su sve privatne asocijacije, koje drzava ne dotira.
Hajde prikazi tabele iz Srbije, koja je gadjana uranijumom, koliko je prezivelih osoba?
Zamolio bih te ubuduce da ne navodis podatke za USA, jer to nema veze sa Srbijom.

Pa ti si govorio o procentima koje su ti rekli lekari iz USA, i onda ti ne odgovaraju dokazani podaci za USA? Nebuloza.

Normalno da ne odgovaraju dobrovoljne tabele pacijenata, koji su preziveli prvih Pet godina.
Daj srpsku medicinsku statistiku, -:))

Kamo srece da mi imamo nekakvu znacajnu statistiku. Sve nesrecne i sirotinjske zemlje poput nase koriste statistiku iz razvijenog sveta, gde se tome posvecuje paznja. A i ako imamo statistiku, losija je od ove, iz prostog razloga sto se kod nas karcinomi masovno otkrivaju kasno, u kasnim stadijumima, pa je i lecenje mnogo teze. Kao sto si video na onom linku, uznapredovali karcinom se mnogo teze leci i ima nizi procenat prezivljavanja. Ali cak ni tada za karcinom dojke nije na 5-10%.

I sta ti znaci ovo "dobrovoljne tabele pacijenata"? Odakle ti to da su istrazivanje sastavili pacijenti?

Kamo srece da mi imamo nekakvu znacajnu statistiku. Sve nesrecne i sirotinjske zemlje poput nase koriste statistiku iz razvijenog sveta, gde se tome posvecuje paznja. A i ako imamo statistiku, losija je od ove, iz prostog razloga sto se kod nas karcinomi masovno otkrivaju kasno, u kasnim stadijumima, pa je i lecenje mnogo teze. Kao sto si video na onom linku, uznapredovali karcinom se mnogo teze leci i ima nizi procenat prezivljavanja. Ali cak ni tada za karcinom dojke nije na 5-10%.

I sta ti znaci ovo "dobrovoljne tabele pacijenata"? Odakle ti to da su istrazivanje sastavili pacijenti?

Pa eto znam englis, i kada citam dokument, onda procitam sve, ukljucujuci od koga notice.
Suporteri su bivsi pacijenti, i nista nema od lekara,i sve sto sam prethodno napisao, potice od njih.
A jesi li ti procitao, ijedan podatak, osim procenata na tabeli?
Mogu da ih pozovem i proverim podatke, a i vise nego sto pise.
Ima vise njih.
Mozda nisi pratio moje pisanje prethodno, gde sam napisao da mi je zena umrla od tog istog kancera, i da sam imao uvid u sve to.

Pa eto znam englis, i kada citam dokument, onda procitam sve, ukljucujuci od koga notice.
Suporteri su bivsi pacijenti, i nista nema od lekara,i sve sto sam prethodno napisao, potice od njih.
A jesi li ti procitao, ijedan podatak, osim procenata na tabeli?
Mogu da ih pozovem i proverim podatke, a i vise nego sto pise.
Ima vise njih.
Mozda nisi pratio moje pisanje prethodno, gde sam napisao da mi je zena umrla od tog istog kancera, i da sam imao uvid u sve to.

Pa pozovi, neka ti posalju neke proverljive podatke, pa nam ih prosledi. Ne ocekujes valjda da ti se veruje na rec?
Procitao sam da ti je zena umrla od raka dojke, zao mi je zaista, ali siguran sam da ne mislis da si zbog toga postao ekspert.

Dejane, sta god mislio o Mikelu, evidentno je da ljudi cim zaboluju od neceg, ili neko njima blizak - automatski postaju "experti" te bolesti, i znaju "bolje" od lekara, od zvanicne statistike i sl....

Jos se i sami ljudi hvale, govore za sebe "e doktorirao sam to i to, bila mi tasta bolesna od tga", "doktorirao sam ovo i ono, prosao sam i ja kroz to i sl".

A to takvo "doktoriranje" i pravo doktoriranje su dva razlicita sveta. Da li takav covek sa tim iskustvom zna malo vise od nekog zdravog coveka, kome to niej struka - definitivno da. Ali da on zaista nesto zna kao lekar i da ume da izvodi medicinske zakljucke, dijagnostikovanje, lecenje i ostalo, to malo sutra.

NE,ovde je proradila sujeta doticnog moderatora jer je poceo da provocira Istrazivaca kao kakav je on strucnjak,kako vodi knjige u bolnici i sterilise instrumente,a ja sam mu rekao da moze da sanja o tome pred spavanje da radi u americi u bolnici gde i doticni istrazivac,i da mu je proradila sujeta jer se doticni pojavio i iznosi neke stvari koje se kose sa njegovim razmisljanjem,i evo sad me je upravo kaznio jer samo na taj nacin moze da vodi borbu sa mnom..Data mu je ta moc..Njemu nije provokacija kad nekom kaze nemoj da se pravis ekspert,ali zato jeste kad ja napisem da moze samo da sanja taj posao u americi..Eto,to je tvoj drug mikelo90

Ma na kraju krajeva nije ni bitno sta je radio nego sta je zavrsio i koja mu je struka. Ako je lekar, profesor u medicinskoj skoli, medicinski brat - onda ono, ok, MEDICINSKI JE RADNIK.

Ako nije nesto od navedenog - NIJE MEDICINSKI RADNIK i kompetencije su mu izuzetno lose (odn bilo kome). :rtfm:

To sta neko kaze da je radio i gde je radio, pa iskoristi lepe termine i atribute moze da zazvuci wooow cooool, jos malo pa kao iz serije ER, a ono u praksi zapravo sasvim deseto se to pokaze. :mrgreen:

Ne znam kakva je tamo procedura za sterilisanje instrumenata, i ko je sve moze sterilisati, i kakva to "dokumentacija" sta bi to znacilo? Radnik obezbedjenja, nosi stare papire u podrum klinike na cuvanje, jer to sve staro 20 godina?

I cistacica u bolnici "dezinfikuje" pod, a u zapadnim zemljama Evrope postoji i medicinska sestra, i podklasa toga - negovateljica, koja nema pojma o medicini, nema ni 20% znanja obicne sestre, nego samo pere us.rane bolesnike i donosi patke, namesta krevet.

I sad je neko takav "medicinski radnik i znalac" i moze nesto diskutovati sa doktorima medicine i jos tvrditi da oni ne znaju a on zna. :roll:
Pogotovo ovde, nekom ko je u roku dao sve ispite i zavrsio fakultet koji najduze traje - 6 godina.
Kada se vidi ko sve ovde pise, stekao bi se utisak da takva osoba ne bi polozila ni jedan kolokvijum anatomije, ili bilo kog predmeta u prvoj godini.
I know that, I saw that, i to sam video samo u srednjoj skoli da nisu mogli. A kamoli vec na Visokoj medicinskoj skoli, ili nedajboze da kazem na drzavnom Medicinskom fakultetu......:whistling:

Tako da ono, da li je istrazivac medicinski tehnicar, visi tjj glavni medicinski tehnicar, lekar ili sta?

Sta podrazumeva to "sterilisanje instrumenata" i "dokumentacija" ? Posto to moze obuhvatati svasta sto i nije vezano sa medicinom, vec sa najprostim fizikalisanjem koje i ne zahteva medicinko znanje i ikakvu strucnost.

Ispasce pa da je u pravu Mikelo sto se zezao i rekao "Radio covek na trafici ispred klinike, pa sad misli da se to racuna da ima "medicinsko znanje iz prakse". :hahaha:

Back