Kancer

Kosa opada jer citostatici deluju na sve ćelije koje se ubrzano dele, a ćelije koje ulaze u strukturu korena kose imaju, takođe, brzu deobu. Nikakve veze to nema sa imunitetom.

Hocec da kazes da odbrambene imunocelije ostaju netaknute posle primene citostatika ?

Ovo je sasvim nov momenat u celoj ovoj prici . Koji su to citostatici koji deluju selektivno ?

Kosa opada jer citostatici deluju na sve ćelije koje se ubrzano dele, a ćelije koje ulaze u strukturu korena kose imaju, takođe, brzu deobu. Nikakve veze to nema sa imunitetom.

2) Please notice that cancer cells do not grow or divide faster than normal cells, although many people believe that, and most forms of chemotherapy were designed on the assumption that they grow faster. Actually, what makes cells cancerous is the lack of control of cell growth, so that they keep on growing without limit, even if slowly. On the other hand, some kinds of cancer cells do grow quite rapidly, even if not faster than certain normal cell types, such as those in the bone marrow that constantly replace blood cells, and those in the intestinal lining and skin (including hair follicles) that constantly renew those structures. In one form of lymphoma, the abnormality has nothing to do with growth or division at all, but instead is a lack of apoptosis (programmed cell death), so that the cells accumulate without limit.
http://labs.bio.unc.edu/harris/Courses/biol166/cancer.html

da ti prevedem - ne dele se brze nego se dele bez kontrole i ne umiru

- - - - - - - - - -

Hocec da kazes da odbrambene imunocelije ostaju netaknute posle primene citostatika ?

Ovo je sasvim nov momenat u celoj ovoj prici . Koji su to citostatici koji deluju selektivno ?

hoce da kaze da kosa ne opada zato sto hemoterapija unistava imuni sistem valjda

Ma meni je od samog pocetka jako sumnjiva sva ova haranga protiv gljiva imunostimulatora. Ima tu necega jako znacajnog, cim se cela ekipa botova ukljucila.

Izgleda da je upotreba imunostimulatora veliki korak napred u pronalazenju leka protiv tumora.

I dok mi ovde vodimo rovovsku bitku da bezmozgasima dokazemo da lekovita gljiva nije isto sto i uzemljivac za noge, da ista sadrzi 400 do sada evidentiranih jedinjenja, a da se varikuna sastoji samo od varikine, neki ljudi pametniji od nas vec uveliko koriste imunostimulatore U LECENJU TUMORA.

Secate se nekih mojih postova gde sam pisao o stelt zastiti tumora, o njegovom skrivanju, ili zbunjivanju antitumorne odbrane T limfocita i Makrofaga. U studijama o Curanovom repu, koliko se secam, istrazivaci nisu umeli da objasne nacin delovanja gljive na tumor, samo su konstatovali regresiju tumora uz primenu gljive paralelno sa konvencionalnom metodom lecenja, dok je regresija izostala bez prisustva ekstrakta gljive ?
Komentar je bio da neke materije gljive (ne znaju precizno koje) na neki nacin skidaju masku malignim celijama i ostavljaju ih ogoljene, gde postaju laka meta antitumornim agensima.

Evo o cemu se stvarno radi.

A monoclonal antibody against CD47. CD47 is a cell-surface protein expressed at high levels in many different human cancers. CD47 blocks any effort that macrophages and dendritic cells might make to phagocytose the cancer cells; that is, CD47 is a "don't eat me" signal. A variety of human cancers transplanted into immunodeficient mice have their growth suppressed and metastases prevented when the mice are given a monoclonal antibody against CD47 thus unleashing the ability of phagocytes to destroy the cancer cells. The success in mice will soon lead to clinical trials in humans

Dakle, ovaj protein CD 47 sadrze membrane malignih celija, i on signalizira T linfocitu koji dolazi da fagocituje tumorne celije, NEMOJ ME POJESTI !
T limfocit ostaje zbunjen, i produzava dalje ostavljajuci tumor da neometano raste..

Poenta cele price je upravo neutralizacija ovog proteina, Neutralizacija signala koji DEZINFORMISE NASU ANTITUMORSKU IMUNOODBRANU.

Kada se neutralise lazni signal, imuno celije ubice tumora lako izlaza na kraj s njim! Mozda je to ono cudesno izlecenje raka koje je neko ovde u postu napisao ? Ali kada se shvati sustina price, nema tu nista cudesno. Sve je to pitanje jedne specificne hemijske reakcije, samo je u pitanju pravi reagens.

Inovativne metode lecenja tumora odnose se upravo na imunologiju. Novi lekovi, klonirana antitela na primer, usmereni su iskljucivo na neutralizaciju signala prijatelj - prijatelj, koji cini osnovu opstanka i sirenja tumora.

Evo jednog primera.

Ipilimumab (trade name Yervoy) is a monoclonal antibody that works to activate the immune system by targeting CTLA-4, a protein receptor that downregulates the immune system.

Cytotoxic T lymphocytes (CTLs) can recognize and destroy cancer cells. However, an inhibitory mechanism interrupts this destruction. Ipilimumab turns off this inhibitory mechanism and allows CTLs to function.[3]

Ipilimumab was approved by the U.S. FDA in 2011 for the treatment of melanoma, a type of skin cancer.[4][5] It is undergoing clinical trials for the treatment of non-small cell lung carcinoma (NSCLC), small cell lung cancer (SCLC),[6] bladder cancer[7] and metastatic hormone-refractory prostate cancer.[8]

The concept of using anti-CTLA4 antibodies to treat cancer was first developed by James P. Allison while he was director of the Cancer Research Laboratory at the University of California, Berkeley.[9][10] Clinical development of anti-CTLA4 was initiated by Medarex, which was later acquired by Bristol-Myers Squibb. As of 2013 the cost was $120,000 for a course of treatment.[11] For his work in developing ipilimumab, Allison was awarded the Lasker Award in 2015.[12]

A ko nama moze da tvrdi 100%, da se u ovde pomenutim gljivama ne nalaze jedinjenja koja neutralisu tumorsku odbranu ? Da se bas u Coriolusu ili u Ganodermi ne nalaze inhibitori CD 47 ?

I to sto nauka nije u stanju da ih precizno identifikuje (standardizuje) jer su skriveni unutar sinergijskog efekta, pa se odnosi prema njima po onoj narodnoj o lisici i kiselom grozdju, ne znaci da nisu lekovite i da ih treba satanizovati.

I sama ta standardizacija, sta znaci ? Novac naravno. Kako bi se registrovao lek i zgrnule ogromne pare.
Zasto odbaciti ostale lekovite materije iz gljive?
Jesu li one balast ?
Kome smetaju tih ostalih 399 jedinjenja koje je evolucija spakovala u plodonosno telo Reisi gljive ?
Zasto je ne koristiti u izvornom obliku, kada je dokazano neotrovna ?

Poslednja izmena:
prima transfuziju... hoce li mu to pomoci?

Трансфузија се прима ако је пацијент малокрван.

- - - - - - - - - -

Evo kako je priča počela, strana 36:
Pogledajte prilog 431779

Vrati se pa proveri, usput mi nađi i ismevanje. Eto ja nisam proveravao sve Radovanove studije, imaš li neku ozbiljnu o Ganodermi, da nije in vitro ili na miševima već prava randomizirana na ljudima sa konkretnim rezultatima za konkretni tip tumora?

Извини али мени Брејни делује иронично у том коментару. А знамо како се разговор развијао и у ком смеру је отишао.

Трансфузија се прима ако је пацијент малокрван.

- - - - - - - - - -

Извини али мени Брејни делује иронично у том коментару. А знамо како се разговор развијао и у ком смеру је отишао.

a valjda znaju sta rade...sad ga operisu...eto sta ga snadje u XXI veku posle bezazlene operacije... a gamavenin Sofija mene je spasio pre 15 godina?

- - - - - - - - - -

ne smem da guglam izvini sto te davim

http://www.netdoktor.at/medikamente/gamma-venin-p-250mg-500mg-2-5g-5g-10g-272752

imaju ga bolnice ali ga valjda cuvaju za neke vip licnosti...meni nisu hteli da ga daju, kao nema u bg tetka mi donela iz pg...moguce da samo njemu mogu da zahvalim sto sad kuckam... mesec dana sam bila pod antibioticima na infektivnoj posle operacije...ne secam se bas svega najbolje ali mislim da su mi rekli da sam zasticena od svega par godina

- - - - - - - - - -

mnogo je skup

- - - - - - - - - -

http://www.druginfosys.com/brand.aspx?code=1841

http://www.netdoktor.at/medikamente/gamma-venin-p-250mg-500mg-2-5g-5g-10g-272752

imaju ga bolnice ali ga valjda cuvaju za neke vip licnosti...meni nisu hteli da ga daju, kao nema u bg tetka mi donela iz pg...moguce da samo njemu mogu da zahvalim sto sad kuckam... mesec dana sam bila pod antibioticima na infektivnoj posle operacije...ne secam se bas svega najbolje ali mislim da su mi rekli da sam zasticena od svega par godina

- - - - - - - - - -

mnogo je skup

- - - - - - - - - -

http://www.druginfosys.com/brand.aspx?code=1841

...pogledala sam malopre, kazu da se proizvodi u Hrvatskoj.....

...kako ti je drugar sada, znas li nesto....drzim palceve da bude sve ok...

nije to vakcina strucnjace nego humani ig ...evo nadjoh koristi se i kod sepse
Polyclonal IVIG reduced mortality among adults with sepsis but this benefit was not seen in trials with low risk of bias. Among neonates with sepsis, there is sufficient evidence that standard polyclonal IVIG, as adjunctive therapy, does not reduce mortality based on the inclusion of the large polyclonal IVIG trial on neonates. For Ig-M enriched IVIG, the trials on neonates and adults were small and the totality of the evidence is still insufficient to support a robust conclusion of benefit. Adjunctive therapy with monoclonal IVIGs remains experimental.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24043371

- - - - - - - - - -

osim toga daje se bolesnim a ne zdravim ljudima

operisan je skidali su mu gnoj sa kicme danas... doktori nista ne govore ....pitala ji djin kaze izvuci ce se

....da li bi mu Imonofan nesto mogao pomoci? vidim da se sad legalno prodaje u nekim apotekama, pa eto da znas da ga nije tesko nabaviti kao sto je
bio slucaj jedno vreme.....super samo kad ostane ziva glava na ramenu posle je sve lakse....

Da, ali kako se dobija? Od čije krvi se pravi?

ako je humani valjda od ljudske

- - - - - - - - - -

....da li bi mu Imonofan nesto mogao pomoci? vidim da se sad legalno prodaje u nekim apotekama, pa eto da znas da ga nije tesko nabaviti kao sto je
bio slucaj jedno vreme.....super samo kad ostane ziva glava na ramenu posle je sve lakse....

njemu samo teska artiljerija moze da pomogne...rekli su sledecih 10 dana je kriticno

ako je humani valjda od ljudske

Upravo tako, od ljudske, ali ne od antivakserske. Vidiš, ti si po inostranstvu jurila krvnu plazmu vakcinisanih ljudi i ona ti je (po tvojim rečima) spasila život.

Tu plazmu nisi smela da primiš, jer je produkt naučne medicine koju tako strastveno pljuješ. Trebalo je da odbiješ iz moralnih razloga, ali naravno pošto si neznalica i licemer nije ti to palo na pamet.

pogledala... to je nesto sinteticko

..aha, ok...

- - - - - - - - - -

Upravo tako, od ljudske, ali ne od antivakserske. Vidiš, ti si po inostranstvu jurila krvnu plazmu vakcinisanih ljudi i ona ti je (po tvojim rečima) spasila život.

Tu plazmu nisi smela da primiš, jer je produkt naučne medicine koju tako strastveno pljuješ. Trebalo je da odbiješ iz moralnih razloga, ali naravno pošto si neznalica i licemer nije ti to palo na pamet.

....svasta:eek:
...sta hoces raci da je bolje rizikovala da umre nego da primi taj lek.....mislim stvvarno nekad nemate mere....:roll:

....svasta:eek:
...sta hoces raci da je bolje rizikovala da umre nego da primi taj lek.....mislim stvvarno nekad nemate mere....:roll:

Ja nemam mere? Da li je moralno da neko ko tako mrzi medicinu i vakcine preporučuje i koristi preparat koji pravi medicina od krvi vakcinisanih ljudi? Uglavnom se ti globulin i prave od krvi SVEŽE vakcinisanih osoba, koje prime vakcinu zbog proizvodnje konkretnog preparata.

Kaži mi da li je moralno da zakleti antivakser prihvati takav proizvod? Naravno da nije, treba biti dosledan i odbiti taj "otrov". Međutim to su takve lige od ljudi, kad dođe do stani-pani onda poližu svoje reči i daj šta daš. Trebalo je da ode kod Sladjane i Todora da je spasavaju, a ne u zlu bolnicu punu plaćenika farmakomafije.

Poslednja izmena:
Ja nemam mere? Da li je moralno da neko ko tako mrzi medicinu i vakcine preporučuje i koristi preparat koji pravi medicina od krvi vakcinisanih ljudi? Uglavnom se ti globulin i prave od krvi SVEŽE vakcinisanih osoba, koje prime vakcinu zbog proizvodnje konkretnog preparata.

Kaži mi da li je moralno da zakleti antivakser prihvati takav proizvod?

ne lupaj pravi se od krvi ljudi imunih na bolesti ...ti mislis da su samo vakcinisani imuni a oni koji su prelezali bolest nisu...eto ti sad nemas antitela na nista za sta si vakcinisan - isparilo ...oni koji su prelezali bolest ceo zivot imaju..... ili mozda mislis da su te bebe koje vakcinisete dobrovoljni davaoci krvi

Kaži mi da li je moralno da zakleti antivakser prihvati takav proizvod?

...pa sad ne znam koliko je ona antivkser, sobzirom da je sve vakcine primila i da nema svoju decu pa bas ne moze da tvrdi ono sto ne zna i nije dosla u situaciju da
odlucuje u tom smislu....a to sta bi bilo kad bi bilo, i sta ce biti ...je onako ajde pricanje u prazno dok te nesto ne snadje ne znas sta bi li ne bi....

...poznavala sam coveka koji je bio u sekti jehovih svedoka koji nije hteo da primi plazmu i otisao je za nedelju dana, a mogao je da pozivi bar jos 20 godina, toliko o
toj ludosti i kapricu...ali sekte su vec skroz druga tema o kojoj malo znam, a ni ne zelim da znam vise od toga jer me ni ne zanimaju...

..sve sto moze pomoci da se jedan ljudski zivot produzi, ozdravi treba primeniti bez dileme, to je moj stav i uvek cu ga zastupati....

Back