Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koliko mi treba da otvorim solidnu med.laboratoriju? prostor od 100-150 kvadrata, opsta laboratorija. je li to kod njih jeftinije nego kod nas? kod nas se osim prostora, za pristojnu laboratoriju, sa mikrobiologijom treba uloziti bar 150- 200 000 eura

Skuplje nego kod vas. Pored novca, moras da sredis jos sto kila papira dokumentacije,moras da imas veze,menadzment,klijentela...za takav jedan projekat treba puno para,vremena,logistika...

Izvini, ja se ne razumem u Medicinu ali 200 hiljada evra u Kanadi nije nista. Ovde je birokratija uzas i trebace ti desetine licenci i racunaj na opste troskove koje ce te staviti u grob.

Ozbiljno ti savetujem da procitas ovaj clanak, koji nema veze sa laboratorijom ali ima veze sa opstim stanjem zdravstva u Kanadi.

http://www.drst-jean.com/news_articles/doctor_shortage/greedy_doctors_myth.htm

ovaj je zalutao na medicinu. place sto je devet godina proveo na univerzitetu. zna li on da se na univerzitetu provodi citav zivot? ne samo osnovne studije, pa specijalisticke, sto je neki minimum, nego svaki sledeci dan do kraja radnog vijeka, moras biti u kontaktu sa univerzitetima, institutima, seminarima. rad se ne svodi samo na ordinaciju, nego na petnaestak sati dnevno. rad je i pisanje svojih i citanje tunjih istrazivackih radova. bez toga, nijesi strucnjak, ali mozes biti neki ordinant, koji kaze -zini i kazi aaaaa. to zna i seseljeva tetka. pa i takav rad je on napacivao neku kintu, jos 20002 godine

ovaj je zalutao na medicinu. place sto je devet godina proveo na univerzitetu. zna li on da se na univerzitetu provodi citav zivot? ne samo osnovne studije, pa specijalisticke, sto je neki minimum, nego svaki sledeci dan do kraja radnog vijeka, moras biti u kontaktu sa univerzitetima, institutima, seminarima. rad se ne svodi samo na ordinaciju, nego na petnaestak sati dnevno. rad je i pisanje svojih i citanje tunjih istrazivackih radova. bez toga, nijesi strucnjak, ali mozes biti neki ordinant, koji kaze -zini i kazi aaaaa. to zna i seseljeva tetka. pa i takav rad je on napacivao neku kintu, jos 20002 godine

Procitaj ponovo clanak. Ne radi se o pojedincu.

Procitaj ponovo clanak. Ne radi se o pojedincu.

pojedinac pise i kudi primanje ljekara i obavjestava da u usa tolike plate imaju medicinske sestre. navodi svoju kategoriju i cini mi se sluzbu kucni ljekar i objasnjavba da su plate automehanicara skoro iste sa ljekarskim., a automehanicari ili dileri autodjelova nemaju stavku odgovornost. uz to je clanak iz 2002g.
ovo je isto kao da ti ja sad napisem sledece.
ljekar opste prakse u ambulanti u novom sadu, doduse tek poceo da radi ima platu 32 000 dinara.ako mu se ne dopada, neka nap[usti ambulanta moze naci najmanje 10 volontera.
sad ti zakljucis da u srbiji ljekari gladuju, malo morgen.
u vankuveru,jedna devojka(nije fer da navedem ime i prezime), sa titulom-apotekar-to je vjerovatno farmaceut specijalista, u kanadi uradila nostrifikaciju i sta ti znam jos sta je sve trebalo da dobije ovo zvanje, prima 280 000 dolara godisnje.
znam ja da nidje nije objeseno, a znam da je svuda koliko znas toliko vrijedis. kod nekog zubara ne mozes doci na red, drugi zatvaraju ordinacije. neki kafic prazan, drugi kraj njega pun.
u kaliforniji, meksikanci rade za 5 dolara na sat, a dobar elektricar moze zaraditi i 100 dolara na sat.
to je trziste, pa kakvu robu imas i koliko je umijes naplatiti..meni odgovara.

pojedinac pise i kudi primanje ljekara i obavjestava da u usa tolike plate imaju medicinske sestre. navodi svoju kategoriju i cini mi se sluzbu kucni ljekar i objasnjavba da su plate automehanicara skoro iste sa ljekarskim., a automehanicari ili dileri autodjelova nemaju stavku odgovornost. uz to je clanak iz 2002g.
ovo je isto kao da ti ja sad napisem sledece.
ljekar opste prakse u ambulanti u novom sadu, doduse tek poceo da radi ima platu 32 000 dinara.ako mu se ne dopada, neka nap[usti ambulanta moze naci najmanje 10 volontera.
sad ti zakljucis da u srbiji ljekari gladuju, malo morgen.
u vankuveru,jedna devojka(nije fer da navedem ime i prezime), sa titulom-apotekar-to je vjerovatno farmaceut specijalista, u kanadi uradila nostrifikaciju i sta ti znam jos sta je sve trebalo da dobije ovo zvanje, prima 280 000 dolara godisnje.
znam ja da nidje nije objeseno, a znam da je svuda koliko znas toliko vrijedis. kod nekog zubara ne mozes doci na red, drugi zatvaraju ordinacije. neki kafic prazan, drugi kraj njega pun.
u kaliforniji, meksikanci rade za 5 dolara na sat, a dobar elektricar moze zaraditi i 100 dolara na sat.
to je trziste, pa kakvu robu imas i koliko je umijes naplatiti..meni odgovara.

Lepo si to napisao i uglavnom je tacno. Ja jedini savet koji mogu da ti dam je da ako znas tu devojku iz Vankuvera, trebao bih nju da ispitas a ne da gubis vreme na ovom forumu. Sta ja sa sigurnoscu mogu da ti kazem je da ovde sa 200,000 jedva mozes da otvoris piceriju a kamoli neku laboratoriju, Postoje uvek subvencije i kojekakva pomoc od drzave ali kao sto si i sam rekao sve je koliko vredis.

Afera Bellemare u Quebecu. Premijer Quebeca Jean Charest je protivzakonito postavio sudije iz njegove politicke partije. Kada je sudija Marc Bellemare obelodanio aferu, 69% stanovnika Quebecu veruje da je premijer ministra Quebeca preksio zakon...posto je po znat potome.
klip je sa na francuskom, mada se poenta razume. Nema saleta propalog imigranta da prevede...

Podatak koji je gorana71 postavila da bi dokazala kako je Torornto skup grad. Mera njenih vrednosti je njen drug koji zivi u Tororntu,a ne moze za decu da plati zabaviste. Mozda stvarno i postoji taj jadnik, ali on nikako ne moze da bude parametar za skupocu Toronta. Sta je sa drugim ljudima u Torontu koji mogu da deci plate zabaviste ? Cela teorija mu pada u vodu. Po logici gorane71 nemogucnost njenog druga da plati deci zabaviste je pokazatelj da je Toronto skup grad. Smesno,smesno...a lokaciju stavila montreal...Naravno da onaj ko planira da ide u Toronto nece odustati zbog goraninog druga sto ne moze da plati deci zabaviste.

Informacije o Kanadi koje se objavlju ovde su sa zvanicnih kanadskih sajtova i odlomci sa kanadskih televizijskih informativnih emisija.
Na informaciju CBC da je u Montrealu bacen molotovljev koktel u jednom kaficu ( Montreal inace drzi neslavan rekord da se za godinu dana baci 365. molotovljevih koktela na restorane,prodavnice...reketiranje,obracuni mafije,ulicnih gangova...)
http://www.cbc.ca/canada/montreal/story/2009/11/24/montreal-molotov-cafe.html
Informacija od CBC, onda se javi sale trbojevic propali imigrant da to demantuje i kaze to su oni izmislili da povecaju gledanost,a gorana71 kaze to je zuta stampa...dve najvece expertice za Kanadu,a njih su vec svi propavalili,zato od sramote se ni ne pojavljuju vise.
CBC ce sada da izmislja pricu o molotovljevim koktelima,a za to svako zna. Imate zvanicne informacije sa cbc, a imate i price kako treba u Kanadi.

Poslednja izmena od moderatora:
Informacije o Kanadi koje se objavlju ovde su sa zvanicnih kanadskih sajtova i odlomci sa kanadskih televizijskih informativnih emisija. Onda se nadje sale trbojevic propali emigrant, koji je pukao za Kanadu, njegove informacije tj. dezinformacije o Kanadi su cuje se,govori se,prica se... Nikada nije bio u Kanadi,pukao i sada on misli da je kompetentant da prica o Kanadi kako se tamo zivi i prave pare, a njega izdrzava tasta.
Takodje gorana71 koja misli da je veliki expert za Kanadu, a orjenti za sve u Kanadi je njen drug sto ne moze da plati deci zabaviste u Tororntu..isto kao i sale trbojevic propali imigrant.
Na informaciju CBC da je u Montrealu bacen molotovljev koktel u jednom kaficu ( Montreal inace drzi neslavan rekord da se za godinu dana baci 365. molotovljevih koktela na restorane,prodavnice...reketiranje,obracuni mafije,ulicnih gangova...)
http://www.cbc.ca/canada/montreal/story/2009/11/24/montreal-molotov-cafe.html
Informacija od CBC, onda se javi sale trbojevic propali imigrant da to demantuje i kaze to su oni izmislili da povecaju gledanost,a gorana71 kaze to je zuta stampa...dve najvece expertice za Kanadu,a njih su vec svi propavalili,zato od sramote se ni ne pojavljuju vise.
CBC ce sada da izmislja pricu o molotovljevim koktelima,a za to svako zna. Imate zvanicne informacije sa cbc, a imate i nebuloze saleta propalog imigranta i gorane71 i price kako treba u Kanadi,a njih dve Kanadu ni videli.

A zasto si se toliko uhvatio Montreala? Vidim da ti pise da zivis u Washington-u pa mi nije jasna tvoja opsesija Montrealom.

Zar nema ovde niko drugi da kaze nesto o Kanadi, nesto prakticno i upotrebljivo, nesto sto nije ponavljanje da je neko propali imigrant. Pa sta ako je propali imigrant? Ako neko uspe da imigrira u Kanadu to je mera nekog uspeha? Jel smatras da su bolji i kvalitetniji ljudi oni koji su uspeli da se uklope u trenutne zahteve Kanadske imigrantske politike?

Vidim sad se zalazes da CBC predstavlja neki parametar velike zivotne istine? Stvarno mi je muka od tvog negativnog pisanja po forumu.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back