Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pesma nema veze sa Kvebekom niti je nezvanicna himna. Odakle to sad izvuce?

Pesma govori uglanvom i precima i kako su nekada ziveli i porede sa danasnjom omladinom. Da prevodim celu pesmu niti imam znanja niti strpljenja. Ne verujem da bi to mogao da prevede neko ko je rodjen u Francuskoj.

Usput, ko zivi u Kvebeku NE MORA da zna Francuski.

Ajde genije ovo mi objasni! Stalno citiras Montreal Gazette koje su novine in Montreala - KVEBEKA. Novine su na ENGLESKOM! Kako to onda da se u Kvebeku mora znati Francuski??????

Za razliku od svih delova Kanade samo se u Quebecu javlja svremena na vreme terorizam. 1990 Oruzana paraformacija se sukobila sa
redovnom kanadskom armijom,a predhodno su ubili zvanicne predstavnike kanadske vlasti.

Posto nema nikog iz Quebeca na ovom forumu da nam prevede pesme,prevescu ja posto znam francuski,ali
nisam hteo da se hvalim.Idemo strofu po strofu da vidimo gde kako je doslo do degeneracije Quebeca kao sto pesma kaze,a
ujedno je i himna Quebeca sa kojom pocinje St.JB.
http://www.metrolyrics.com/degeneration-lyrics-mes-aieux.html Original teks prilikom prevoda vodio sam racuna o zargonskom
quebeca francuskom koji naravno nije standardni francuski i cije reci naravno necete naci u recniku standardnog francuskog jezika,
a kamoli na google prevodu.
Degeneracije
1.Tvoj cukundeda je raskrcivao zemlju
Tvoj pradeda je obradjivao zemlju
Tvoj deda je imao korist od zemlje
A tvoj otac je prodao da bi postao funkcioner
Svaki put po jednu strofu da bi dosli do celine i do prave istine o kojoj govori pesma o Quebecu,bolje od sto statistika.

Da, da govoris Francuski.

kako ide google translate? Upamti... Google ne moze da pogadja tvoje misli pa da pravilno prevede, mora malo vise da se potrudis. Vec si se jednom tako zeznuo.

Ako vec zelis da znas, ovo je Kvebecka "himna"

Nemoj opet da se blamiras. Procitaj malo o grupi na internetu i videces da prave parodije od pesama.

Posto nema nikog iz Quebeca na ovom forumu da nam prevede pesme,prevescu ja posto znam francuski,ali
nisam hteo da se hvalim.Idemo strofu po strofu da vidimo gde kako je doslo do degeneracije Quebeca kao sto pesma kaze,a
ujedno je i himna Quebeca sa kojom pocinje Svaki put po jednu strofu da bi dosli do celine i do prave istine o kojoj govori pesma o Quebecu,bolje od sto statistika.

Ima da cekamo do sutra dok ti to sada utipkas u google translate. Samo napred, google majstore!

Poslednja izmena:
Montreal Metro - relativno cist, brz, komforan i svuda dostupan:

metro3.jpg

Montreal_metro_namur.jpg

800px-Delasavane2.jpg

Toronto Subway
Krs i lom, jad i beda. Stalno se kvari i mesecna karta 50% skuplja

3442071340_a094a78261_d.jpg

609px-Subcar.jpg

http://1.***************/_rtOXMZlMTkg/S1uvw2B0JrI/AAAAAAAACh0/2raG2CY3-c4/s640/ttctwitpic.jpg

http://www.nomadicchick.com/toronto-subway-vs-montreal-metro-a-comparison/

Poslednja izmena:
Druga strofa
A ti moj mali ne znas sta ces da radis u tvom
malom stanu 3 1/2 preskupom gde je zimi hladno
dolaziti zelja da postanes vlasnik i sanjas nocu da imas komad zemlje
Posto nema nikog iz Montreala tj.iz Quebeca na ovom forumu jer niko ne zna francuski.
Expert za Quebec kaze ziveo u Quebecu 15.godina i kaze pedale na francuskom u Quebecu znaci pedala:hahaha:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Argot_homosexuel
Neko je ljubomoran na moj francuski...

Treca strofa od Degeneracije
Tvoja cukunbaba je ima 14.dece
tvoja prababa skoro isto toliko
tvoja baba je imala troje to je dosta
a tvoja mama te nije zelela ti si se slucajno rodio
To je situacija u Quebecu ,a ne o nekom imaginarnom drustvo kao sto je rekla expert koja nema pojma francuski.

Ovi dosadni spameri su otpali,izblamirali se i ne smeju vise da se pojave.
15.godina kao zivela u Quebecu nije rec naucila francuski,a ovde prevodi sa francuskog...
Svestenik iz Quebeca koji je ziveo u proslom veku Frere Andre je odlukom pape kanonizovan i proglasen svecom.

Treca strofa od Degeneracije
Tvoja cukunbaba je ima 14.dece
tvoja prababa skoro isto toliko
tvoja baba je imala troje to je dosta
a tvoja mama te nije zelela ti si se slucajno rodio
To je situacija u Quebecu ,a ne o nekom imaginarnom drustvo kao sto je rekla expert koja nema pojma francuski.[/video]

Znaci trebalo ti je 3 dana da prevedes sve to sa Google Translate? Svaka cast! Zarti je toliko kompjuter spor? Jedan dan,jedna strofa....

Jedva cekam koje ces sledece slicice da stavljas. Samo pazi da ovaj put ne pobrkas opet gradove! Ajd' nek ti je sa srecom!

Razlika izmedju standarnog i quebecva francuskog je u: akcentu,pozamljenice iz engleskog i indijansko,cak i sintakse.
Postoje izrazi koji su vezani samo za Quebeca, a ne koriste se u francskom standardnom. U Francuskoj se za lubenicu kaze
pasteku, a u francuskom quebecva se kaze melon'eau sto je kovanica sa engleskim sto bi bukvalan prevod bio vodena dinja.
U Francuskoj melon'eau ne znaci nista.
Postoji jos mnogo ovakvih izraza, pogotovo koji se odnose na politiku,sport...ali to su posebni izrazi koji se ne mogu prevesti i to preko
googla kao sto su neki pokusali,a izblamirali se...
Da li su ove informaciju za sprdnju ? Sta je sada tu za sprdnju ???
Mogu samo da zavide,15.godina u Quebecu nije rec naucila,ja odem jedamput u toku godine naucim vise nego neko za 15.godina.

Najnovije vesti na najposecenijoj temi na FK:
Moj prevod sa francuskog:
Tajni zivot ubice Rasela Viliamsa obelodanjen na sudu
Pukovnik nacionalna sramota
Desno je u uniformi,a levo u zenskom vesu,a pritom je i ubica svojih zrtava koje je silovao.
Pukovnik u kanadskoj vojsci.
getimage.aspx

4.strofa pesme degeneracije
a ti moja devojcice menjas partnere stalno
kada napravis glupost spases se tako sto abortiras
ali ima dana kada se probudis placuci
i nocu sanjas veliki sto za kojim sede deca
Spot sa francuskim titlom,tako da mozete da uporedite moj prevod himne quebeca.

Najposecenija tema Kanada na forumu sa preko 300. pregleda dnevno. Cim ja napisem nesto svi odmah trce da se informisu,a
pogotovo ovi sto su ljubomorni kao tema je losa ,a vise na mojoj temi. Da bi se informisali o situaciji u Kanadi.
Informacije svaki dan, ali na jedan realan nacin,a ne plate milion dolara,niko nista ne radi,samo tebe cekaju i onda ce Kanada
da krene...Kanada kao i Amerika je rad,rad,rad,radi samo rad.Od ovih sto su otisli sa foruma vise se niko ne javlja...
Tako da sam ja tu realno informises,jer imam iskustvo o Kanadi,a o Quebecu posebno.
Svaki dan nesto novo i poucno. Koga teme ne zanima zasto dolazi ? hahaha
canada_carte.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back