Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada se preselite u K e nj a d u shvatice te da je zivot manje-vise kao u Srbiji. Svi se zale kako nemaju para, studenti na ivici siromastva a svako ima novi iPhone 4 za koji je pretplata mesecno skoro $100, kola za koje osiguranje kosta i do $5000 godisnje (barem u Ontariju) i 55 inca LCD TV. Za one najsiromasnije nikada ni ne cujete posto ako ih zima ne ubije, obicno ih policija protera iz centra grada da ne smetaju turistima. Kradje su cak i vece u Srbiji, sto je ustanovljeno posle ove zadnje ekonomske krize gde su bankari popljackali narod, tj "srednju klasu" da bi sebi i nadalje omogucili prijatan zivot sa svojim platama koje dostizu do 20 miliona dolara godisnje. Dobro, mislim da ima malo manje ubijanja posto se ovde kradje rade na malo civilizovaniji nacin, ali sve je u sustini isto.

na koju foru j da sakupim 76 poena.
-obrazovanje 25
godine 10
jezik (oko) 15
staz 17
dje jos da trazim, i sta da trazim. ovo je surovo. neka me puste bez vize, uzecu madjarski ili hrvatski pasos. ima li neki program nostrifikovanja diplome, tipa idem tamo da to uradim imaju li za to kakvi programi i kakve bi za to viza trebale. uvijek zahvalan

-obrazovanje 25
godine 10
jezik (oko) 15
staz 17
dje jos da trazim, i sta da trazim. ovo je surovo. neka me puste bez vize, uzecu madjarski ili hrvatski pasos. ima li neki program nostrifikovanja diplome, tipa idem tamo da to uradim imaju li za to kakvi programi i kakve bi za to viza trebale. uvijek zahvalan

Najbrze da odes u Kanadu ti je studentska viza, ako nemas dovoljan broj poena ( a i da imas cekas proces do cetiri godine).
http://www.cic.gc.ca/english/study/index.asp
Izaberes neki fakultet pr. u Torontu
http://www.utoronto.ca/
Vidis sta ti odgovara da upises osnovne studije ili postidlomske, kontaktiras katedru koja te zanima. U principu je vazno da imas prosek preko 8.50 (mada varira od fakulteta do fakulteta) i da imas novcana sredstva da platis studije i troskove zivota. Kada dobijes prijemno pismo od fakulteta odes u ambasadu, vazno je da nemas aids i da nemas ucesce u ratu. U Kanadi kao strani student imas pravo da radis,kada zavrsis studije imas pravo da apliciras za trajnu boravisno sto je posle samo formalnost. Ako imas novcanih sredstava i ako organizujes sve u septembru si u Kanadi,ako ti odgovara ovakva kombinacija.

bice izgleda nesto od ovoga, mada bi ja volio ovako.
diplomiram u beogradu, odradim staz, polozim drzavni ispit i dobijem licencu. znaci,(dje ste zemunci) imam dvije diplome i veliko brdo polozenih ispita. prosjek na farmaciji blizu 9,5, na hemiji i biohemiji(pmf)9,2.ako nadjem neki master program u kanadi, apliciram i prime me... dobijem vizu i odem, oce li mi priznati ispite koje sam polozio na ova dva fakulteta kod nas, ako su ti ispiti u njihovom programu, i kako da to proverim. znaci(opet zemun), ja bih da na ovu foru nostrifikujem diplomu farmacije.pije li vode. znaci-hvala

bice izgleda nesto od ovoga, mada bi ja volio ovako.
diplomiram u beogradu, odradim staz, polozim drzavni ispit i dobijem licencu. znaci,(dje ste zemunci) imam dvije diplome i veliko brdo polozenih ispita. prosjek na farmaciji blizu 9,5, na hemiji i biohemiji(pmf)9,2.ako nadjem neki master program u kanadi, apliciram i prime me... dobijem vizu i odem, oce li mi priznati ispite koje sam polozio na ova dva fakulteta kod nas, ako su ti ispiti u njihovom programu, i kako da to proverim. znaci(opet zemun), ja bih da na ovu foru nostrifikujem diplomu farmacije.pije li vode. znaci-hvala

Moj savet ti je da direktno kontaktiras fakultet u Kanadi koji te zanima. Treba tvoj plan program,ocene (komletna dokumentacija) sa studijada i da je preveden od zvanicnog prevodioca. Od fakulteta zavisi da li ce traziti neki nacrt projekta koji bi radio na masteru. Direkno se obrati fakultetu i sve ih detaljno ispitaj. Moje misljenje je da imas velike sanse.

Poslednja izmena:
-obrazovanje 25
godine 10
jezik (oko) 15
staz 17

Nemoj da se opterecujes sa poenima i iseljenickom vizom, koja se ceka 3-4 godine ! To je za ljude koji nisu snalazljivi, a mnogi puknu silne pare i prolupaju dok cekaju poziv
iz ambasade. Studentska viza ti je mnogo bolji i sigurniji nacin da odes legalno u Kanadu !!!

Nemoj da se opterecujes sa poenima i iseljenickom vizom, koja se ceka 3-4 godine ! To je za ljude koji nisu snalazljivi, a mnogi puknu silne pare i prolupaju dok cekaju poziv
iz ambasade. Studentska viza ti je mnogo bolji i sigurniji nacin da odes legalno u Kanadu !!!

Za studentsku vizu ti treba najmanje 50 hiljada dolara za skolovanje.

prihvatam, ali ipak ne bih bukvalno jos studirao. dosta mi je. moze li nesto krace, naprimer,
postoje li kakvi kraci programi, od godinu ili manje, sto bi se moglo pokrit sa 20 do 30 hiljada , i da li se na osnovu takvog kraceg programa moze aplicirat za studentsku vizu.ili,
postoji li ikakva institucija, agencija ... fakultet.. neka sluzba da ima veze sa nostrifikacijom diploma. mislim poseban program za nostrifikaciju i ako ima, da li je on dovoljan za aplikaciju na studentsku vizu.

prihvatam, ali ipak ne bih bukvalno jos studirao. dosta mi je. moze li nesto krace, naprimer,
postoje li kakvi kraci programi, od godinu ili manje, sto bi se moglo pokrit sa 20 do 30 hiljada , i da li se na osnovu takvog kraceg programa moze aplicirat za studentsku vizu.ili,
postoji li ikakva institucija, agencija ... fakultet.. neka sluzba da ima veze sa nostrifikacijom diploma. mislim poseban program za nostrifikaciju i ako ima, da li je on dovoljan za aplikaciju na studentsku vizu.

Moras da zavrsisi osnovne ili master studije u Kanadi da bi sredio papire. Moses da ides i na osnovne studije sisitem a,b,c,d ,najjeftinije brzo ces zavrsiti i apliciras posle za trajnu. Imas dosta kombinacija...

Moras da zavrsisi osnovne ili master studije u Kanadi da bi sredio papire. Moses da ides i na osnovne studije sisitem a,b,c,d ,najjeftinije brzo ces zavrsiti i apliciras posle za trajnu. Imas dosta kombinacija...

dobro da se ne mora od osnovne skole krenut? hvala lepo.
a moze li slucajno ovako-apliciram na neki doktorsko istrazivacki projekat, (ima ih mali milion i po evropi i po kanadi) tamo su i neke plate, uglavnom pokrivaju troskove zivota i placeno skolovanje. komisije odlucuju koga ce primiti, mada je glavni nosioc projekta. obicno traju oko tri godine.

dobro da se ne mora od osnovne skole krenut? hvala lepo.
a moze li slucajno ovako-apliciram na neki doktorsko istrazivacki projekat, (ima ih mali milion i po evropi i po kanadi) tamo su i neke plate, uglavnom pokrivaju troskove zivota i placeno skolovanje. komisije odlucuju koga ce primiti, mada je glavni nosioc projekta. obicno traju oko tri godine.
Probaj ako moze tako. Imas dobre ocene sa fakulteta, dobru profesiju imas dosta kombinacija za Kanadu.

ma kad bolje razmislim koji cu moj u tu kanadu. platu bi u najboljem slucaju, sa kanadskom licencom imao oko 200 000 dolara godisnje. toliko napravi malo bolja labaratorija u srbiji. ja mijenjam sad zasad stav, necu u kanadu, zanimaju me toplije zemlje. idemo u kaliforniju..kazu da je tamo sve objeseno

ma kad bolje razmislim koji cu moj u tu kanadu. platu bi u najboljem slucaju, sa kanadskom licencom imao oko 200 000 dolara godisnje. toliko napravi malo bolja labaratorija u srbiji. ja mijenjam sad zasad stav, necu u kanadu, zanimaju me toplije zemlje. idemo u kaliforniju..kazu da je tamo sve objeseno

Kalifornija je dosta toplija i naucis malo spanski.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back