Kana

• Začetnik teme Začetnik teme Reyna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Користе је црнке и бринете.
Не знам за јасмин, али можеш погледати код њих http://formavs.com/lush/index.php?option=com_virtuemar t&page=shop.browse&category_id=39&Itemid=29
Ја сам размишљала о кани, али имам јак црвени пигмент и не желим да ми коса иде јако на црвено, а фризер ми је рекао да се фарба тешко прима након ње а она има карактеристичан црвени одсјај, осим ваљда црне која иде на индиго

To jos postoji?:think: Knez Mihajlova 29. E bas cu da odem. Jel su skupi? Znam samo da su dobri jer svi njihovi proizvodi nisu testirani na zivotinjama.

Svetlija kana na tamniju kosu je nemoguca misija, ne moze.Inace zavisi koju kanu si koristila,ovu sam ja
Kana.jpg
ona prima iz prve.I to preko farbane kose .Ako je kosa tamnija ima odsjaj na braon tj. vise na crveno ili ti boja divljeg kestena.
U njoj mozes ubaciti, kao sto si pomenula zumanca i maslinovo ulje jednu kasiku, nece zumanca da ti remete boju ne brini, samo ce biti kosa sjajnija i jaca.Balsam ti ne treba posle ispiranja tu ti je sve u jedan.E sada ako ne zelis da je jaka crvena, a ume da ispadne tako, ubacis skuvanu jaku kafu manje od jedne soljice, zavsi od duzine kose kose naravno. Kada sve to skarabudzis naneses na kosu i dovoljno je sat vremena da drzis, jer to sto primi za to vreme to je sve ostalo ti je suvisno jer nema efekta.
Inace ume ona i da isusi kosu ,tako da nemoj preterivati.;)

Ja sam kupila neku desetu. I kaze da je 'Indijska'. Na slici izgleda tamno braon kakva je zapravo i moja kosa. Ova slika koju si ti postavila, pise da je dark brown a izgleda kao trula visnja (sto ja trazim) da, ili divlji kesten to je lepa boja. Ja sam tu boju i htela, ako ne na celu kosu onda bar ove 'pramenove'. A gde tu da nadjem?

Reyna ova koju sam ja koristila je Bugarska,inace ima je na robnim pijacama, ja sam moju tamo kupila, ali skoro sam videla da je ima i u prodavnici, ali to je kod mene, ne znam u Beogradu kako stoje stvari sa njom.Inace pakovanje je kutija a u njoj su nekoliko kesice takve kao na slici pa uzmes koliko ti treba, jedna dve, zavisi.Ova ima i crvena, crna i ova tamno braon, ali te dve crvena i tamno braon uvek ispadnu crvene i nema kome ne prima.E sada koliko ce primiti na pramenove ne znam, ali obojice ih koliko toliko to je sigurno.;)

Imam smeđu kosu prošaranu sedom. Ofarbala sam je braon kanom, lepo je primilo, kao da sam koristila neki kolor šamponom, čak je primilo jače nego inače a sede su isto malo bleđe od ostale kose. Na svetlu ima malo crvenog odsjaja. Sad čekam da malo izbledi a to ide dosta sporije nego sa običnim farbama i da se vratim na moju svetlo smeđu-tamno plavu boju.
Da li mogu da računam na to da će kosa da mi posvetli, ili da sačekam još malo?

A jel imaš sede? I lepo primi, bez obzira na sede? Ja sam se letos ofarbala braon kanom, sede jedva da su primile i više su bile crvenkaste nego braon. Još mi je boja ispala previše tamna i ne sviđa mi se uopšte kako mi stoji. Pa neka je jeftino i prirodno, ali džabe kad ja samu sebe ne mogu da vidim u ogledalu.

Nemam sede. Kosu sam bila upropastila sa blans, htela sam crnu kosu da prefarbam u plavu, pa mi je ispala sarena, gore plava, dole crna, da bih nekako to ispravila, prefarbala sam se crnom kanom, i uspelo je, sve mi je pokrilo. trebale su mi tri kesice jer imam bas dugu kosu.

Pa završila si posao. Da znaš da tek sad nećeš moći da pređeš na svetliju boju. Ja sam moje braon pokušala da posvetlim nekom svetlom bojom, nije mi uspelo i sad čekam da kosa mi izraste. Kanu je teško isterati. Skoro nikako. Ali ako se tebi sviđa boja koju si dobila, super, jer znam žene kojke se stalno farbaju crnom kanom i to im baš lepo stoji, a kosa im je zdrava kao da se nikad nisu farbale.

Znam da od plave nema nista :( mada mi i crna lepo stoji. Kanu volim jer je prirodna, ne gori kosu. Mada i sa farbom ne mozes da je izgoris, jedino ako se farbas precesto.

Ocajnicki molim za neki pametan savet!! Dakle, ne tako davno imadoh divnu, zdravu, sjajnu, dugu prirodnu kosu. I meni, idiotu, dosadi moja smedja boja, hocu da je menjam. Posto farbe ne dolaze u obzir odlucim se ja za kanu. I donese meni frendica iz Egipta 2 pakovanja kane,pise "jaca koren, daje sjaj, cini kosu jos zdravijom i lepsom bla, bla, truc truc..." i opalim ja tu kanu, boja zaista kao iz bajke,nesto najlepse sto ikada videh, MEDJUTIM nakon mesec dana kosa mi se pretvorila bukvalno u slamu, sa unistenim krajevima, blansh da sam stavila ne bi je tako unistila i od tada muku mucim sa oporavljanjem. Ulja, pakovanja, balzami, kurcevi palcevi, ocajna sam. Ako bih sekla ono sto je unisteno morala bih da skinem 20 cm i dusa me moja boli. Sta da radim? Sta jos da pokusam? Da li da je secem mozda stepenasto,pa da tako barem zadrzim neku duzinu? Ocajna sam, ***** ti i kanu i dan kad sam to ***** stavila na kosu.

Jedina pomoc je seci moze tako a najbolje je sto vise skratiti znaci kratka frizura da bi se kosa obnovila i rasla zdravo. Postoje razliciti proizvodjaci kane nase,indijske, egipacke, zato neke sadrze odredjene dodatke i spektar boja je veci ali takva nije prirodna kana.

Poslednja izmena:
Ja moju već duže vreme prelazim kanom (burgundi nijansa). Međutim posle poslednjeg prelaženja mi je ispala baš tamna, skoro skroz crna :(, što mi se uopšte ne sviđa jer imam jako svetao ten, pa sa tako tamnom kosom delujem malo avetinjski. Zna li neko možda kako bih mogla malo da je posvetlim? Znam da ne mogu da je farbam, ali da li bi možda bila malo svetlija kada bih je prešla nekom svetlijom kanom? Kontam da će se svakako malo isprati posle nekoliko pranja, ali ne znam da li će to biti dovoljno.

Ocajnicki molim za neki pametan savet!! Dakle, ne tako davno imadoh divnu, zdravu, sjajnu, dugu prirodnu kosu. I meni, idiotu, dosadi moja smedja boja, hocu da je menjam. Posto farbe ne dolaze u obzir odlucim se ja za kanu. I donese meni frendica iz Egipta 2 pakovanja kane,pise "jaca koren, daje sjaj, cini kosu jos zdravijom i lepsom bla, bla, truc truc..." i opalim ja tu kanu, boja zaista kao iz bajke,nesto najlepse sto ikada videh, MEDJUTIM nakon mesec dana kosa mi se pretvorila bukvalno u slamu, sa unistenim krajevima, blansh da sam stavila ne bi je tako unistila i od tada muku mucim sa oporavljanjem. Ulja, pakovanja, balzami, kurcevi palcevi, ocajna sam. Ako bih sekla ono sto je unisteno morala bih da skinem 20 cm i dusa me moja boli. Sta da radim? Sta jos da pokusam? Da li da je secem mozda stepenasto,pa da tako barem zadrzim neku duzinu? Ocajna sam, ***** ti i kanu i dan kad sam to ***** stavila na kosu.

ne verujem da ti je to od kane,
ako je bila zaista kana.
kana ostavlja kosu bujnog volumena, meku, sjajnu u predivnim nijansama

Ima da se kupi kana u tubi, lako se nanosti (kao kolor-šampon, ali bez hidrogenskih tableta), samo je malo teže istisnuti iz tube, pa možete makazama (valjda je kana koncentrovana). Daje sjaj kosi i oporavlja je - oživi. Za boju ne mogu ništa napisati, jer je moja kosa prirodno tamno crvena.

Pa tesko da je prava u tubi, ne znam a znam za prah kane prava daje te crvene nijanse, mada zavisi od nase boje kose i sa cime se mesa itd...problem je sto na kutijama pise da je sto posto prirodna a nije tako ...treba paziti...

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam koristila, ali moja sestra evo već nekoliko godina. Zadovoljna je, kosa joj se sjaji...
Nije imala nikakvih negativnih posledica, kosa joj je zdrava... sem par uništenih peškira, nije bilo druge štete. :)

Ja moju već duže vreme prelazim kanom (burgundi nijansa). Međutim posle poslednjeg prelaženja mi je ispala baš tamna, skoro skroz crna :(, što mi se uopšte ne sviđa jer imam jako svetao ten, pa sa tako tamnom kosom delujem malo avetinjski. Zna li neko možda kako bih mogla malo da je posvetlim? Znam da ne mogu da je farbam, ali da li bi možda bila malo svetlija kada bih je prešla nekom svetlijom kanom? Kontam da će se svakako malo isprati posle nekoliko pranja, ali ne znam da li će to biti dovoljno.

Nikada se nije isprala ni posle 4 godine. :rida:

Batalila sam kanu na kraju, upravo zbog toga što ne može da se prefarba niti ispere, već mora kosa da se seče. To sam i uradila na kraju, odsekla je na paž pre jedno 2 godine i sad evo još uvek čekam da mi izrastu poslednji tamni pramenovi do željene dužine, pa da i njih odsečem. I nikad više neću stavljati kanu.
Sada koristim farbu slične nijanse, bez amonijaka, i efekat je sličan. Msm jeste farba značajno skuplja, ali bar mi kosa ne smrdi na alge kao što je umela od kane.

Kana da, ima neki specifičan "odur"... :lol: Ali opet, ne kao farba koja smrdi na čistu hemiju.
Da postoji kana koja farba u plavo, ja bih je svakako koristila. :)

Back