Kamioni i autobusi

ajde ljudi da vas cujem, imam plan u skorijoj buducnosti da se vratim kuci u srbiju, pa reko valja neki kamion kupiti da se nesto radi da se ima za zivot. e sad pati me sta bi bilo najbolje kupit neki kiperas, sleper ili prikolicar. znam da sve zavisi kako se covek uklopi ali reko da cujem vasa misljenja.

ajde ljudi da vas cujem, imam plan u skorijoj buducnosti da se vratim kuci u srbiju, pa reko valja neki kamion kupiti da se nesto radi da se ima za zivot. e sad pati me sta bi bilo najbolje kupit neki kiperas, sleper ili prikolicar. znam da sve zavisi kako se covek uklopi ali reko da cujem vasa misljenja.

Zavisi sta bi ti radio? Medjunarodni prevoz ili domaci?
Cirada ima dosta, cak i previse. Moj savet je prohrom cisterna, za prevoz voca, mleka, raznih sirupa (za rastopljeni secer imam odmah da ti dam 200 tura godisnje iz Bosne za Srbiju), ili bi radio za neku gradjevinu - kiper, niskonoseca, itd.
Vidi, najbolje ti je da probas da nabodes neki posao pa tek onda kupuj.
A to za :heart:VOLVO:heart: stoji da je najbolji :tajna:

Želeo sam da dodam na ovu temu neka moja iskustva, ako se vraćaš u Srbiju i živiš u Beogradu, najbrže pare ćeš vratiti sa kiperom, ima toliko iskopa da se ljudi razbijaju od posla, i što je najvažnije isplata je u kešu ili preko računa na svakih sedam dana, ili ako imaš para da se finansiraš možeš da radiš za kvadrate na toj građevini....moj paša ima transportnu firmu, vozi preko i naplate su mu na 60 ili 90 dana, a kupio je novu skaniju pre deset dana i iskeširao 112 hiljada evra , mesečna rata mu je 2600 evra, pa ti vidi ....a što se tiče cisterne čuo sam da ima posla ali i da je cisterna solidno skupa ,ne znam tačno koliko košta, i što je najvažnije od nove godine ni u Hrvatsku nećeš moći da uđeš bez euro 3 motora ....a dobar truck sa euro 3 motorom je solidno skup, i kao što reče neko pre mene prvo nađi posao i matematiku pa tek onda kupuj kamion.....

Zavisi sta bi ti radio? Medjunarodni prevoz ili domaci?
Cirada ima dosta, cak i previse. Moj savet je prohrom cisterna, za prevoz voca, mleka, raznih sirupa (za rastopljeni secer imam odmah da ti dam 200 tura godisnje iz Bosne za Srbiju), ili bi radio za neku gradjevinu - kiper, niskonoseca, itd.
Vidi, najbolje ti je da probas da nabodes neki posao pa tek onda kupuj.
A to za :heart:VOLVO:heart: stoji da je najbolji :tajna:

Svaka čast...:worth:

Kod mene u kraju vidim ovi trukeri nabacili hladnjace i samo sibaju negde, kad vec pricate o aktuelnostima..... e sad da li je to samo kod njih, to vec ne znam.... a bogami i vozni parkovi su povecani i to sve novi ganc kamioni ili polovnjaci iz uvoza ali sve visoka klasa;)

Hladnjace?? Rusija ili Ukrajina, najisplativije moguce, ako te ne zeznu "braca" Rusi u nekom budzaku...

Verovatno, taj moj komsija je oduvek vozio za Rusiju, jedno vreme je bio prestao ali sam cuo da tad kad je prestao da je poceo polako da "puca" posle sam cuo da je ponovo krenuo... tada je vozio samo cerade, hladnjace su skoro stigle, a sa njima uporedo i 4 scanie ove nove R serije..... a ovaj kompanjon sto je vozio pod njegovim imenom, osamostalio se i kupio jos dva tegljaca, sad ima tri...

Tako da po njima i po jos nekima vidim ko da ima posla, radi se nesto....

Radi se to non-stop, ali je lutrija kazem ti.
Evo mog prijatelja iz Smedereva ukrajinac ispalio za 3.500 eura koje su mu bile obecane na ruke cim istovari u Odesi. I kad ga je zvao, dodje Ivan Grozni sa jos trojicom, nadgledaju istovar, ovaj ga pita za pare i tad ga skembase u kamion i samo mu pokazase pravac Srbija.
Sve je to lepo - novi kamioni, hladnjace, krediti, rata 2.600E, a da ga jedan ispali za pare ima taj tvoj komsa (ne dao Bog) da kuka kao ranjenik.

Radi se to non-stop, ali je lutrija kazem ti.
Evo mog prijatelja iz Smedereva ukrajinac ispalio za 3.500 eura koje su mu bile obecane na ruke cim istovari u Odesi. I kad ga je zvao, dodje Ivan Grozni sa jos trojicom, nadgledaju istovar, ovaj ga pita za pare i tad ga skembase u kamion i samo mu pokazase pravac Srbija.
Sve je to lepo - novi kamioni, hladnjace, krediti, rata 2.600E, a da ga jedan ispali za pare ima taj tvoj komsa (ne dao Bog) da kuka kao ranjenik.

Ne brini ti za njega, stari je on vuk... svasta je on prosao, do sada je izgubio 2,3 kamiona-saobracajke, pozari, oduzimanje.... kakvih je on pehova i malera imao, uspona i padova... Mislim da ima oko 8 svojh kamiona minimum, to je vec onako ozbiljna transportna firma i verovatno je predvideo sve moguce situacije...

Ja mislim svaka ponaosob - bilateralne, pa biras - Ukrajina, Moldavija, Belorusija, itd.
Idem u Ministarstvo prekosutra pa cu bas da pitam...
A danas sam cuo za jednu caku kod tih dozvola - odes natovaris i samo u Ministarstvu pokazes CMR i dobijes dozvolu :lol:

Back