Kamioni i autobusi

A ovoga se većina verovatno seća:

1223-46-queroseno-volvo-f89-schenk-herwig-060205-01.jpg

Legendarni Volvo F89

evo smederevac nasao sam ti opasan volvo.2001 godiste, 460 konja, 845000 na satu. kaze da ima svu servisnu knjizicu.
14500 funti. naravno desnjak

Prilozi

• media.jpg
    media.jpg
    38 KB · Pregleda: 13
  • hj.jpg
    hj.jpg
    39 KB · Pregleda: 11
  • hg.jpg
    hg.jpg
    49 KB · Pregleda: 12
Da takav slican Mercedes kao u postu #1119 samo sto je bio crven i imao drvene stranice.
Zahvaljujuci ocu vec u detinjstu sam osetio "ukus nafte" i imao srecu da vec sa 17 vozim uz oca sleper po Jugi.

Posto mi je dusa bila nemirna i stalno trazila da budem u pokretu, zatekao sam se trazeci posao u Italiji.
Moj prvi kamion je bio Fiat Novanta....( ne secam se dalje), kamion tiha jeza, dve osovine na volanu( upravljacu ), motor u sredini kabine sa poklopcem ( kao kod Tamica ) da umres od vrucine i zimi, a po gotovu leti.
I moja prva tura za mesto Viva Dolce jedno 120km pre Rima, sta da vam pricam, Fiat je bio toliko bucan da sam mislio da vozim 200 na sat, a ne jedva 50km/h, a da nesreca bude veca, gazda italijan cicija pa me posalje preko brda i dolina da ne bi placao autoput.
Mislim da sam dva dana putovao, ali posto sam bio mlad i zeljan avantura, mojoj sreci nigde kraja.:D

Stigavsi u to mesto brzo sam nasao firmu, ali onda nastadose problemi. Posto je mali ulaz
morao sam Fiata da uvezem u rikverc ( zaboravih da kazem da je bio prikolicar ).
Reci ce te, pa i nije neka umetnost, pa ne bi ni bil, ali je srednja osovina na prikolici bila vec razdrdana da nije bilo sansi da uhvatim pravac.

Mucio sam ti se ja tu sigurno preko dva sata, okupan un znoju do gole koze, ali nisam uspeo. Probali posle majstori sa viljuskarem i jos dva profi vozaca, ali nema sanse, tako da su na kraju istovarali na sred ulice i vozili sa viljuskarem do firme.
To je bio moj prvi kamion u inostranstvu, a bilo ih je puno...
ps. zna li neko koji je to kamion

Volan ti je desno, voziš kod nas, dakle - desnom kolovoznom trakom... Ispred tebe još jedno 3,4 kamiona... Kolege ispred obilaze biciklistu... U susret nailazi automobil (može i kamion :lol:)... Kolege ispred tebe procenjuju da li imaju vremena da obiđu biciklistu, dok se automobil iz suprotnog pravca nije opasno približio... Oni rizikuju ili su procenili da imaju vremena i u poslednjem momentu pred mimoilaženjem sa automobilom obilaze biciklistu... A ti...? Vidiš biciklistu, ali ne vidiš da ti auto ide u susret... Kako možeš da vidiš auto koji ti ide u susret, kada je ispred tebe drugi kamion...? I recimo kreneš u obilaženje, jer vidiš da svi kamioni ispred tebe to isto čine...:lol:

Volan ti je desno, voziš kod nas, dakle - desnom kolovoznom trakom... Ispred tebe još jedno 3,4 kamiona... Kolege ispred obilaze biciklistu... U susret nailazi automobil (može i kamion :lol:)... Kolege ispred tebe procenjuju da li imaju vremena da obiđu biciklistu, dok se automobil iz suprotnog pravca nije opasno približio... Oni rizikuju ili su procenili da imaju vremena i u poslednjem momentu pred mimoilaženjem sa automobilom obilaze biciklistu... A ti...? Vidiš biciklistu, ali ne vidiš da ti auto ide u susret... Kako možeš da vidiš auto koji ti ide u susret, kada je ispred tebe drugi kamion...? I recimo kreneš u obilaženje, jer vidiš da svi kamioni ispred tebe to isto čine...:lol:

ma daaaaaj!!!! :lol::lol::lol::lol:
kako si me slatko nasmejao :lol::lol::lol::lol:

Često sam se vozio kao suvozač u šleperima i uvek bi se "o'ladio" kad bi ovaj krenuo u preticanje, pogotovo drugog šlepera ili autobusa... To su milimetri...toliko ih deli... Onolika grdosija, one dimenzije... Pa zaista... nije nemoguća gorenavedena situacija... Osim ako imaš radio vezu sa kolegom ispred, pa da on procenjuje umesto tebe...:lol: Pa ako mu veruješ - pretiči...:lol:

Neoplan je fabrika poznata po originalnim i futuristički dizajniranim autobusima. Počeli su još 1935. godine. Prilično dobro su preživeli 2. svetski rat. Prvi njihov autobus nisam pronašao, a ovaj iz 1953 izgledao je ovako:

Der_erste_NEOPLAN_1953-1.jpg

Popularni spratni autobusi Skyliner počeli su da se proizvode 1967.

pics-med-9910-296240-neoplan-skylin-1.jpg

31-2.jpg

Back