Kamioni i autobusi

Troosovinska IFA? To još nisam video, odnosno nisam ni znao da postoji. Nisam ni na netu uspeo da nađem, ali sam tražeći njega našao ovaj:

517678663HgmIFA_ph-1.jpg

Dobro, nemaju baš mnogo veze, ali ovaj bar jeste 3-osovinski.

Remont autobusa obično se izvodi u Istanbulu. Tehnički ne zalazim, ali dizajnerski su biseri... Što kažeš, pozadi obično ostave prethodna svetla, skinu branik i samo prikače nov sasve farovima... Mnogo mi je smešno kada vidim da pozadi ima i stare i nove farove... A recimo na 303 napred uglave branik i farove modela 404...

Remont autobusa obično se izvodi u Istanbulu. Tehnički ne zalazim, ali dizajnerski su biseri... Što kažeš, pozadi obično ostave prethodna svetla, skinu branik i samo prikače nov sasve farovima... Mnogo mi je smešno kada vidim da pozadi ima i stare i nove farove... A recimo na 303 napred uglave branik i farove modela 404...

Ma rade i nasi remont uglavnom privatna radinost, bio je u velikim tockovima clanak o nasoj firmi koja se specijalizovala za to i koja ima sve ateste, dozvole itd.....

pa nije trucker Broj Jedan pa da zna sve od postanka sveta naovamo :lol:
salim se malo, ali da - cuo sam za te famozne irance i njihove kamione, stari mi pricao.
a nekoliko njih sam i video, nema ni mesec dana, na autoputu kod malog pozarevca. Teheranske table...

Ranije su se koristili i kod nas kao kiper izvedbe, ali sa duplom kabinom, k'o što reče Gligi... Dosta su ih vozili iranci...trucker možda zna...
Uzeti su sedamdesetih, išli su dosta i na TIR ture, taj model je inače predstavljen 1973. Imali su ih ''Automobilsko Beograd'', ''Ivangradprevoz'' i neka mostarska firma, zaboravih ime. Neke građevinske firme su imale njihove ''njuške''. Videh letos jedan lepo sređen u Baru.

Ovaj kod mene je pripadao BIP-u beogradskoj industriji piva, bio je troosovinac ali ga lik prepravio u dvoosovinca, takodje ima i nekog internationala.... voli lik amerikance.... u stvari imao je dva macka, jedan je bio za delove.....

Dje si ga tacno vidjeo u Baru,mozda bih mogao da ga slikam.Znam da je bilo 2 Mack-a truck.Jedan je bio sa njuskom kratka kabina,boja mu je bila trula visnja i on se valjda sada nalazi u Srbiju.Drugi je bio bez njuske crne boje sa velikom kabinom.On se jedno vrijeme nalazio u Sutomore,ako uspijem da ga vidim kacim slike.
E baš taj drugi, Šušanj, glavni put prema Baru, kod onog velikog parkinga.

Back