Kamioni i autobusi

Hoćemo li na trke?

slingf144-1.jpg

slingr144-1.jpg

O kako kvalitetnom kamionu se radi, ispričaću sada. U ex Yu časopisu Auto magazin sam tamo negde oko 1990 pročitao jedan članak da je jedan takav F12 (sa okruglim farovima) ukraden dal beše Amsterdam, Roterdam...bitno u Holandiji. I posle 2 godine su ga pronašli - u moru, u luci. Izvukli su ga na obalu, očistili od algi i ostalih morskih travuljina, ostavili su ga 2 dana da se ocedi, stavili mu nov akumulator, zaverglali i... upalio je...:shock: :lol:
Nemam mogućnosti da vam skeniram članak...

i want that article! i have candy :)
salim se - vidi nekako ga skeniraj molim te.
meni je otac pricao da je gledao neke reklamne filmove kad je u svedskoj birao aute i kamione.
kaze snimaju oni neko jezero i sa broda dizu jednu bovu iz vode, stavljaju na cekrk i vade motor! izvadise ga oni, snimak prati stavljanje istog tog motora na neku skalameriju, prikljucuju mu naftu, vodu, ulje, spojise ga na akumulator i -tras! - upali... Ali, ugase ga oni, i stave u neku kutiju, napune to vodom, ostave samo jednu cev da viri napolje zbog vazduha, zalede sve to! bude kocka leda - i opet upali...
Inace motor od 740 GL...

O kako kvalitetnom kamionu se radi, ispričaću sada. U ex Yu časopisu Auto magazin sam tamo negde oko 1990 pročitao jedan članak da je jedan takav F12 (sa okruglim farovima) ukraden dal beše Amsterdam, Roterdam...bitno u Holandiji. I posle 2 godine su ga pronašli - u moru, u luci. Izvukli su ga na obalu, očistili od algi i ostalih morskih travuljina, ostavili su ga 2 dana da se ocedi, stavili mu nov akumulator, zaverglali i... upalio je...:shock: :lol:
Nemam mogućnosti da vam skeniram članak...

Brate, moj F10 je stajao u mestu 4 godine! I upalio iz prve... Sta da ti pricam - evo danas ga je moj vozac po prvi put uzeo (na drugom radim nesto) i otisao na turu, vratio se i kaze "Ne verujem kakav kamion!". Covek bre vec 20 godina od tog volana lebac jede...

Imam jednog fotografisanog kamiona iz vremena drugog svetskog rata, koji još uvek služi za prevoz drva u planini, ali negde sam je zaturio po folderima. Jako interesantan kamion i čim pronađem sliku, postaviću je...Nije GMC (džems)

Zar to nije divno :lol::lol::lol:

E, ovo moram da vam ispricam - vadio sam veceras dizne iz motora mog FL10, i zajedno sa jednom diznom mi izadje i bakarna kosuljica. Nista strasno, sve cu da menjam iovako. Ali, voda napunila lepo sve to, i krene polako da curka napolje. I ja pametan ko sto jesam, da zaverglam pet - sest puta da to izbacim pre nego spustim kabinu, onako skinuo kombinezon, ostao u pantalonama, duksu i jakni (a krenuo do grada da se vidim sa ortakom) i zaverglam kad ono covece - kisa! Isprska me antifriz, voda, nafta, cudo! Bije poplava na sve strane oko nogu, bre prava pravcata kisa padala! Sve sam bio mokar, toliko da me bilo zao da sednem u kola! Sreca pa nadjem onu jednokratnu navlaku bas za te prilike, ***... Ali me isprskalo za medalju, jos ja frajer, sredio se posle rada pa kao stojim napolju i ruka u kabinu da zaverglam. Posle sam ja zaverglao uz one stepenice da se sklonim :D

Zar to nije divno :lol::lol::lol:

E, ovo moram da vam ispricam - vadio sam veceras dizne iz motora mog FL10, i zajedno sa jednom diznom mi izadje i bakarna kosuljica. Nista strasno, sve cu da menjam iovako. Ali, voda napunila lepo sve to, i krene polako da curka napolje. I ja pametan ko sto jesam, da zaverglam pet - sest puta da to izbacim pre nego spustim kabinu, onako skinuo kombinezon, ostao u pantalonama, duksu i jakni (a krenuo do grada da se vidim sa ortakom) i zaverglam kad ono covece - kisa! Isprska me antifriz, voda, nafta, cudo! Bije poplava na sve strane oko nogu, bre prava pravcata kisa padala! Sve sam bio mokar, toliko da me bilo zao da sednem u kola! Sreca pa nadjem onu jednokratnu navlaku bas za te prilike, ***... Ali me isprskalo za medalju, jos ja frajer, sredio se posle rada pa kao stojim napolju i ruka u kabinu da zaverglam. Posle sam ja zaverglao uz one stepenice da se sklonim :D

ja te cimnuo na MSN, kaze tvoja sestra popravlja oko kamiona nesto.
ona i ja smo se dopisivali, a ti si gutao naftu :D
btw. opet problem sa belim volvoom?

danas smo malog atega natovarili 11,5 tona :lol::lol::lol:

kaze vozac , na kompjuteru neke lampice za neke jastuke non stop crvene bile ....

Još malo pa će ono na njemu 1223 da dobije pravo značenje :lol:

Kad smo ga kupovali na mobile.de mislili smo da je 12 tona nosivost tereta , a ono samo 5 :?

Back