Kamioni i autobusi

VOLVO FH16 700hp nije vise najjaci serijski kamion u Evropi :sad2:

189236_highres.jpg

Lepa je ne sta mocno izgleda,ali ipak mislim da nije bas nesto praktican taj sistem u kabini ako je ista kao i one starije ''KACIGE'' tj. bar one koje ja znam.Cini mi se da je kabina dosta skucena u onosu kako izgleda kada se posmatra spolja.Inace sve ostalo mislim da je ok.Pretpostavljam da ima dosta inovacija oko motora i menjaca i uopste:think:Ali ovakva masina mora da RADI !!!!!!!

Poslednja izmena:
ima svega i svacega novog
kako na motoru, menjacu i diferencijalu tako i po unutrasnjosti
do sad najveci stepen luksuza kod skanije, bar se meni tako cini

Sve je to ok.nisam je video ali mogu da zamislim kakva je perverzija, naravno u pozitivnom smislu,ali kao sto vec rekoh ona mora da radi da ne staje.Znas i sam posto si svoj gazda posto je prevoz tj. koliko je obezvredjen a posto je amortizacija.Nekad se znalo,hladnjaca je imala svoju cenu,cirada svoju ADR svoju a sad je ko koga za...e.:rtfm:

Lepa je ne sta mocno izgleda,ali ipak mislim da nije bas nesto praktican taj sistem u kabini ako je ista kao i one starije ''KACIGE'' tj. bar one koje ja znam.Cini mi se da je kabina dosta skucena u onosu kako izgleda kada se posmatra spolja.Inace sve ostalo mislim da je ok.Pretpostavljam da ima dosta inovacija oko motora i menjaca i uopste:think:Ali ovakva masina mora da RADI !!!!!!!

Cenjene kolege, nisam neki namcor, ali me zanima imali smisla kupovati kamion sa ovoliko snage, pa sa njim voziti 25 tona. Stvarno je impresivan, ali mislim da je to rasipanje goriva uludo, osim za neke vangabarite.

Sve je to ok.nisam je video ali mogu da zamislim kakva je perverzija, naravno u pozitivnom smislu,ali kao sto vec rekoh ona mora da radi da ne staje.Znas i sam posto si svoj gazda posto je prevoz tj. koliko je obezvredjen a posto je amortizacija.Nekad se znalo,hladnjaca je imala svoju cenu,cirada svoju ADR svoju a sad je ko koga za...e.:rtfm:
slazem se s tobom u potpunosti
situacija u srbiji sto se tice prevoza je u kur.cu, blago receno
dok nam ne dodje licenciranje kao kod Grka - nema nama boljeg sutra

Cenjene kolege, nisam neki namcor, ali me zanima imali smisla kupovati kamion sa ovoliko snage, pa sa njim voziti 25 tona. Stvarno je impresivan, ali mislim da je to rasipanje goriva uludo, osim za neke vangabarite.
ma to kupuju neke gazde za sinove koji pocinju, ili za svoju dusu
kad vec imaju po 15, 20 glanc novih u voznom parku pa kao ajde jedan da bude perjanica flote
mislim da cak ni za vangabarite nije ovaj
ne znam tacno koliki mu je obrtni momenat i koliko to moze da povuce
ali za te pare i s toliko konja mozes da dobijes i Titan-a koji je tata i mama za vangabarite

to se samo tako kaze bre :lol:
naravno da gumice nema ni u najavi :P

e, a sta mislite - pale li se devojke kad stanes pored nekim dobrim sleperom?

ja kad sam sad isao za PG stao u Lapovo na OMV
i stanem bas pored nekog busa iz Pozarevca, vlasi putuju negde na svadbu
bogami, bilo je pogleda, onako dooobriih :per:

e, a sta mislite - pale li se devojke kad stanes pored nekim dobrim sleperom?

ja kad sam sad isao za PG stao u Lapovo na OMV
i stanem bas pored nekog busa iz Pozarevca, vlasi putuju negde na svadbu
bogami, bilo je pogleda, onako dooobriih :per:

Prema nekom mom iskustvu - da. Ne svodi se više šoferska profesija na debele likove, u krznom postavljenim jaknama i sa masnim kačekitam i naravno ulipani od ulja do kolena. :)

Secam se tih 7xx, kad sam krenuo u srednju '98 jos su bili novi i svi su imali kao neke senzore (?!) kod vrata pa ako ko ima da izadje oni piste. Kontam da su unutra raadili na tezinu, ali ne znam kako su spolja radili jer se secam jednom prilikom kad sam bio u polupraznom busu na stanici, kod zadnjih vrata nema nikog sem mene koji sedim. Bus se sprema da krene kad odjednom pisti senzor, vozac otvara vrata i lik ulazi unutra. . . To mi je idalje enigma kako se desilo. . . I iskreno govoreci kad poredim sa svim ostalima oni su bili najbolji i za putnke. . .
Inace sto se tice prikolica, i Neobus je ima tih problema (mada ne u toj meri u kojoj je imao ikarbus) dok su radili sa prikolicama koje nazad na osovini imaju po jedan tocak. Kad su krenuli da rade sa onim prikolicama koje su imale po dva tih problema vise nije bilo.
Ja dok sam zivveo u NS nekako uvek sam vise voleo Neobus u odnosu na Ikarbus jer je uvek davao vec komfor za putnike i nekako uvek su mi izgledali bolje u voznji i sve. . . Mozda taj zadnji utisak potice upravo iz cinjenice da je Neobus radio sa Volvom dok je Ikarbus radio na Rabinim sasijama. . .

Za te senzore ne znam, ali Neobus je bio napravio nekoliko autobusa na svojoj šasiji koji su isječeni poslije 2 godine jer su bili preteški za motore koji su se ugrađivali u njih pa tako da su motori crkli poslije 2 godine. Volvove šasije su odlične, neki autobusi koji su bili '75. godište su otišli u Neobus na rekarosiranje, karoserija je bila propala, ali šasija kao nova. Ikarbus ne radi na rabinim šasijama nego radi na samonosećim karoserijama koje sam projektuje, a uzima osovine od Rabe, mada mislim da su na Ik-218N ZF-ove osovine.

Šofer = junak.

Čini mi se da mi je najdraži osećaj kada obićem nekog u plastikaner džipu na autoputu, u "mrcini". :D Pa neka se vidi ko vozi veću i bolju stvar!

Druga dobra stvar je kada padne sumrak, pa lepo uključiš farove + reflektore (ko ima, a ja imam :D)

Taj u džipu se tako trza na to šta ti misliš.... dok ti rmbačiš i okoštavaš sebi kičmu u šleperu, on živi život koji ti nećeš nikad.

E prijatelju moj... Ne bih ti ja menjao roštilj i gajbu ladnog vikendom il zajebavanje na carini ni za kakvu kancelariju ili nešto drugo. Svako ima svoj stil života i živi po njemu.

A da se trza - trza se. Kako neki "čađavi" kamion da bude brži od tamo nekog SSAngYonga ili slilčno. :zper:

slazem se s tobom u potpunosti
situacija u srbiji sto se tice prevoza je u kur.cu, blago receno
dok nam ne dodje licenciranje kao kod Grka - nema nama boljeg sutra

ma to kupuju neke gazde za sinove koji pocinju, ili za svoju dusu
kad vec imaju po 15, 20 glanc novih u voznom parku pa kao ajde jedan da bude perjanica flote
mislim da cak ni za vangabarite nije ovaj
ne znam tacno koliki mu je obrtni momenat i koliko to moze da povuce
ali za te pare i s toliko konja mozes da dobijes i Titan-a koji je tata i mama za vangabarite

Mislim da ni prave gazde nisu u situaciji u danasnje vreme da ulazu toliku lovu na ove danasnje uslove,cene,i kolicinu posla.Takva masina bilo SCANIA,VOLVO, MB,MAN ... mora da radi,tocak donosi lovu samo kad se okrece.Ja nisam gazda ali sam u ovom poslu cini mi se dosta dugo i znam da sam 90-tih solo isao za recimo Novi Sad kao sto se sada otprilike gazi za Podgoricu ili Sarajevo ali sa sleperom bilo da je hladnjaca ili ADR.

Šofer = junak.

Čini mi se da mi je najdraži osećaj kada obićem nekog u plastikaner džipu na autoputu, u "mrcini". :D Pa neka se vidi ko vozi veću i bolju stvar!

Druga dobra stvar je kada padne sumrak, pa lepo uključiš farove + reflektore (ko ima, a ja imam :D)

Meni je dovoljno samo da podignem kratka na max na dugmetu, pa mi i šleperi blicaju :hahaha:
A o dugima da i ne pričam :lol:

Za te senzore ne znam, ali Neobus je bio napravio nekoliko autobusa na svojoj šasiji koji su isječeni poslije 2 godine jer su bili preteški za motore koji su se ugrađivali u njih pa tako da su motori crkli poslije 2 godine. Volvove šasije su odlične, neki autobusi koji su bili '75. godište su otišli u Neobus na rekarosiranje, karoserija je bila propala, ali šasija kao nova. Ikarbus ne radi na rabinim šasijama nego radi na samonosećim karoserijama koje sam projektuje, a uzima osovine od Rabe, mada mislim da su na Ik-218N ZF-ove osovine.

Jednom kad udjes u neki sa rednim brojem od 740 do nekin 770, ako me dobro secanje sluzi u tom su opsegu bili, i ako u medjuvremenu menjano telo busa pogledaj na srednjim i zadnjim vratima gde je svetlo. Malo iznad njega ces videti neku rupicu i tu je nekad stajalo svetlo koje se palilo ako je ko imao izaci ili uci. Smao obrati paznju na to pa ces videti :) Inace isto je bilo i na zglobnim, Na onih 5 sto su dobili 2002 u GSP koliko znam nije bilo tih pistaljki. . .

E prijatelju moj... Ne bih ti ja menjao roštilj i gajbu ladnog vikendom il zajebavanje na carini ni za kakvu kancelariju ili nešto drugo. Svako ima svoj stil života i živi po njemu.

A da se trza - trza se. Kako neki "čađavi" kamion da bude brži od tamo nekog SSAngYonga ili slilčno. :zper:

Ma ja nisam reko da odobravam jedno ili drugo - svako radi da sebi ugodi. Ali veruj mi, da se ozbiljne ribe ne pale na šlepere.

Back