Kamioni i autobusi

Za Rumuniju vukli kerozin 30/1863 a negde ga oznacavaju 30/1223 cele jeseni sve do nove godine :) lepo je bilo nas trojica kolega uvek zajedno i uvek na isto mesto...autobuska linija bukvalno :) utovar u Pancevu a istovar u Klužu (Cluj-Napoca)

Uvozili su kerozin od nas...to je mlazno gorivo nije nafta...gorivo koje se koristi za rad mlaznih tj avionskih motora...znam da u ploestiju imaju rafineriju ali velika je to zemlja i ima mnogo aerodroma...mi smo sa 6 kamiona cepali 12 tura nedeljno...2 ekipe po 3 kamiona,svaka ekipa po 2 ture...

Jedna sveza slika,danasnja :) izdrzali smo i savladali strahovite udare vetra i naravno isporucili gorivo da Jagodinci mogu da se vozaju :)

IMG_20200205_132909_107.jpg

Dragane, dobrodošao na forum! :D
Pomenuti kamion se proizvodio u periodu 1983–1998. Što se pojaseva tiče ne mogu naći podatak da li je imao i u osnovnoj opremi ili se doplaćivalo, ali u Pravilniku o tehničkim uslovima za vozila klase N (teretna) u članu 101 piše ovako:

Возила врста М и N, која су први пут регистрована у Републици Србији након 1. марта 2012. године, морају имати сигурносне појасеве за сва декларисана седишта, изузев возила врста М2 и М3 класа I, II или А.

Znači vlasnici tog modela ukoliko nemaju ugrađen pojas ne moraju ga ni ugrađivati.

Imam igranku sa kamionom Volvo fh12 2005g.
Jedan od 2 pokazivača pritiska vazduha kao da gubi kontakt ili ima neku grešku pa se skala spusti i uključi se alarm na instrument tabli.
Zanima me da li neko zna kako da rešim to a da ne isključim zvučnik... Da li se može zameniti sklop te skale na pliči ili se mora menjati kompletna ploča.
IMG_20200626_101051.jpg
IMG_20200626_101029.jpg

Back