Kamioni i autobusi

Old%20MAN%202.JPG

2511461824_486e72aa43.jpg

man-dane.jpg

MAN-635-mulde-BZ-001-BA.jpg

3395105189_4eb4f538ec.jpg

Poslednja izmena:
Verovatno ce svim kolegama moje iskustvo biti od koristi. Isao sam preko prelaza Merdare, a carinu sam radio u Podujevu. Procedura se malo razlikuje od "normalne" granice, ali nije neki problem, vrlo brzo se zavrsava. Istovarao sam u Kosovu Polju. Moram da naglasim da nikakvih neprijatnosti nisam imao ni sa policijom ni sa narodom, a namerno sam se trudio da kontaktiram sa svima. Policija (KPS) me je dva puta zaustavljala, ali msu bili veoma korektni. Naravno istovar kod Albanca, isplata, kafa i idemo nazad, ali sad na prelaz Rudnica, jer je na nasoj strani (od Mitrovice do Rudnice), nafta dosta jeftinija nego ovde. U ostalom svuda je jeftinija negi ovde. Cena nafte se krece od 72 do 85 dinara. Sta mislite po kojoj sam ceni sipao? Natocis rezervare, pa preko grane. Nasa policija ne dozvoljava prenosenje goriva u kantama, ali rezervoar niko ne dira. Ja imam dva rezervoara ukupno 500l. I to je to.

Ma naj bitnije je da si ti dobro prosao tj. da te niko nije dirao.Doduse ja sa njima pre rata nisam imao neko lose iskustvo sem da su jako prljavi i neuredni.Sto se tice posla tu su bili sasvim ok.Samo nas je jedan siptar zavrnuo ali je i on kasnije dao lovu za robu i prevoz, a jedan nas je cak sam zvao da pita dali je sigurno da dodje u Srbiju dabi nam doneo dug.

Gde bih mogao da nadjem vetrobransko staklo i desni retrovizor za Volvo FH12 iz '97. ? Nije moj, kum je razbio. :)
Vetrobran probaj kod glas servisa ili staklopana, mislim da je staklopan iz Pančeva jeftiniji. A za ogledalo probaj kod simpleksa oni su imali korektne cene. Ili vidi kod euro parta u Krnješevcima oni imaju firmu i u Rumuniji kupovao sam tamo neke jastuke, dok nisu otvorili kod nas i nisu bili skupi. Nemoj samo u ovlašćenom servisu tamo skidaju kožu.

Niko ne obraca paznju na mene. Cak sam namerno pitao prolaznike npr gde je terminal, i ako sam znao gde je i sasvim normalno mi covek objasni. A vozim epruvete za PET ambalazu. Oko 3 tone pun kamion. Do Pristine je tako , e sad kako bi bilo dole dublje prema Metohiji ne znam, ali pitacu kolege na terminalu pa cu da ti kazem.

Back