Kamin - Kaljeva peć

97a71d19b2727c3a54527683bd48d258.jpg

nema romantike bez vatre :rtfm::lol:
Ma vidi, nemam ja nista protiv nekog skromnog kamina, naravno da se to stvarno stilski uklopi, pa pucketa, pa senke od vatrice.
Ali ovo je kao, aj evo da se pohvalim, zalutao sam jednom u Luvru i sad jedna devojka i ja naletimo na spavacu sobu iz srednjeg veka. To su neke crne ploce iza kreveta, ceo zid iza glave u nekim ornamentima, sarama, gravurama a sve tamno. Pazi, ne bih se bunio da vidim sobu iz Adams Femilija, al sad da legnem sa dragom tu i taman da se spojimo a napolju se cuje tjuk ili ona ptica iz leptirice, a iz kamincine izadje neki povampireni sveti Petar i gleda me popreko: Sta to radis sa tom zenooom.

Te kaljeve peci bre zatvore pola prostorije. Jos majstor chika Proka ugradjivao, pa sad iz kuhinje u dnevnu sobu ulazis preko kupatila, zato sto je morao da zagradi:Eeee to je dobro! Velika grejna povrsina!
Lepo okacis flet TV na keramiku.

Ma vidi, nemam ja nista protiv nekog skromnog kamina, naravno da se to stvarno stilski uklopi, pa pucketa, pa senke od vatrice.
Daj neki lep primer kada vec imas tako lepe opise :D
Meni je to lepo na slikama...i u nekom smestaju dok su napolju pahulje koje se tope od ljubavi pri dodiru...i kuvano vino...i sve ostalo...:zaljubljena: Prelepo...em greje, pucketa...nema nista lepse
Moja baka je imala neku takvu pecku...treba to loziti, cistiti, odrzavati dimnjak...a da se pripali godisnje 1-2x ne vredi.

Daj neki lep primer kada vec imas tako lepe opise :D
Meni je to lepo na slikama...i u nekom smestaju dok su napolju pahulje koje se tope od ljubavi pri dodiru...i kuvano vino...i sve ostalo...:zaljubljena: Prelepo...em greje, pucketa...nema nista lepse
Moja baka je imala neku takvu pecku...treba to loziti, cistiti, odrzavati dimnjak...a da se pripali godisnje 1-2x ne vredi.
Primer romanticnog kamina?
Jednostavan kamin. Ozidan. Nista tu posebno ne treba da se kiti, ukrasava ili daju neke moderne iskosene linije.
S tim sto mi se cini da brkamo kamine i kaljeve peci?

oba mogu da budu kicerica i lepa...mada se meni mnogo vise svidjaju kamini.
Pa naravno. Kamin, uzidan i to je to. Ne samo sto mi je to romanticno vec idilicno. Porodicno. Evo, sto se mene tice, prihvatljivog, cak i pozeljnog kica.
Nova Godina, kamin, ukrasi, jelka, vatra pucketa i svi porodicno na okupu. Zblizavanje. Deci citas price pred spavanje, pa malo i pomerite vreme za laku noc. Svi ususkani..

Back