Kamere koje snimaju registracije

Jedna mogućnost je izdavanje probnih tablica. Njih možete dobiti u MUP-u, a po novim propisima za njihovo izdavanje nije potreban tehnički pregled. One se izdaju na period od jednog do 15 dana. Ali, one nisu jeftine. Za automobl od 100 konjskih snaga za samo jedan dan, što je minimum i koliko vam je potrebno da odvezete automobil na tehnički pregled, probne tablice koštaju oko 2.700 dinara.

To nas dovodi i do treće opcije da se automobil bezbedno i bez kršenja propisa preveze na tehnički pregled, a to je šlep-služba. Cene variraju zavisno od prevoznika, ali šlepanje u jednom pravcu do 10 kilometara, što će većini biti dovoljno da prevezu automobil do tehničkog pregleda, košta oko 2.500 dinara. To je povoljnije i od probnih tablica, a pritom šlep služba dolazi do vas po automobil, pa nema odlaska prevozom ili taksijem u MUP po probne tablice, što dodatno pojednostavljuje proceduru. Kada se kaže šlep služba, to znači da se automobil preveze na kamnionu, a ne da se šlepuje drugim automobilom kao kada je pokvaren. Šlepovanje neregistrovanog automobila takođe nije dozvoljeno, jer se po zakonu i to tretira kao njegovo učešće u saobraćaju.

Auto moze da se pokvari iza coska po izlasku sa tehnickog i registracije i izazove sve navedeno
Xaxa a pazi slepovanje registrovane pokvarene kante je dozvoljeno xaxa
Ako su ispravne kočnice i upravljački mehanizam, ako nisu kočnice kako treba onda kruta ruda.
Ako padneš na tehničkom nikom ništa popravljaš i vraćaš se, ako se klima točak onda ti sugerišu da povezeš i taštu :)

To ćeš sa sigurnošću moći da kažeš tek za par meseci.
Ок, живи били па видели.
Нема никакве шансе да се преко камера препозна ко је нерегистрован, плаше људе пошто су претходно ударили намете каквих нигде нема у вези регистрација. И у ту причу су упрегли и оног Алвировића да лаже и маже. Али јбг, другачије не би ни добио простор на јавном сервису који опет сви плаћамо.

Регистровао сам ауто пре неки дан, возио око 25 дана нерегистрован, ишао и до Суботице ауто путем, и по Београду возио, никакав проблем дакле.
25 дана није критична дужина прекршаја. Кажњава се ако закасниш барем 30.

Није то по нашој приватној логици, али држава те пушта 30 дана.

Не очекујем да добијеш "честитку", али не треба се надмудривати са нашом државом.

25 дана није критична дужина прекршаја. Кажњава се ако закасниш барем 30.

Није то по нашој приватној логици, али држава те пушта 30 дана.

Не очекујем да добијеш "честитку", али не треба се надмудривати са нашом државом.
Ово није моја држаа. Уствари, ово уопште и није држава, него разбојничка група која се тако представља.
И не пушта те ни дан, само после 30 дана мораш да вратиш таблице и да замениш саобраћајну.

Ово није моја држаа. Уствари, ово уопште и није држава, него разбојничка група која се тако представља.
И не пушта те ни дан, само после 30 дана мораш да вратиш таблице и да замениш саобраћајну.
Слажем се да није држава... али неки прописи овде важе.

Прексиноћ се враћам са једног дужег пута, ноћ, локални пут, зауставља ме полиција. Знам да нисам направио никакав прекршај. Каже добро вече, ја ћутим, чекам да каже зашто ме је зауставио, тако му пише у закону. Каже кретен пандурски, докле путујете. Рекох какво је то питање, зашто ме то питате? Он се мало збуни, каже па информативно, Ја га онако презриво погледам, и поновим за њим, информативно?? Он се мало уозбиљи, као исправе, и док му дајем, јесте пили нешто данас, јутрос. Нисам, Брже боље враћа исправе и удаљава се без иједне речи, нисам успео да га приупитам због чега не поступа по закону и зашто ми није саоппштио разлог због кога ме зауставио, него ми поставља глупа питања.

Е то је та држава, бахата и примитивна, неука и разбојничка, оличена у тим и таквим бандитима са којима само треба дрско и без страха, јер они и рачунају на страх друге стране, и деценијама се својски труде да људе уплаше да би после могли да раде с њима шта хоће.Ја тој и таквој држави не дугујем ништа и гледаћу да јој подвалим где год могу.

Могу само да се сложим...
Немам неког основа да противречим.

А за полицију... Колико су опремљени, колико су плаћени... Можда су чак и бољи него што се очекује. Мада зависи и на шта налетиш.
Мене су једном у по бела дана зауставили - само да ме пита пошто сам платио регистрацију. Ма колико ми то било необично, нисам се наљутио, само сам продужио даље.

Dok sam vozio corada pre 20 i kusur godina policija me non stop zaustavljala da pita kako ide, koliko troši, jel prodajem itd jbg navikao sam se :lol:

Problem mi je bio za vreme sablje bukvalno su me non stop zaustavljali i pretresali auto trkeljisali da sam išao taksijem.

U tvom slučaju je pitanje bilo ok jer imaš puno ludaka koji piju guaranu i slično pa voze po dva dana. I poginu zajedno sa još par porodica. To podržavam apsolutno, dokle idete pa ti traži dokumenta, u pasošu proveri vreme prelaska granica ili čipovana lk isto.

I nasumična kontrola je ok svašta padne ima ljidi koji po 10 god voze BEZ dozvole.

Dok sam vozio corada pre 20 i kusur godina policija me non stop zaustavljala da pita kako ide, koliko troši, jel prodajem itd jbg navikao sam se :lol:

Problem mi je bio za vreme sablje bukvalno su me non stop zaustavljali i pretresali auto trkeljisali da sam išao taksijem.

U tvom slučaju je pitanje bilo ok jer imaš puno ludaka koji piju guaranu i slično pa voze po dva dana. I poginu zajedno sa još par porodica. To podržavam apsolutno, dokle idete pa ti traži dokumenta, u pasošu proveri vreme prelaska granica ili čipovana lk isto.

I nasumična kontrola je ok svašta padne ima ljidi koji po 10 god voze BEZ dozvole.
Ма какав пасош да ми тражи надомак Београда, а моје таблице београдске. Не би то ништа био проблем да је најпре рекао оно што пише у закону, разлог зашто ме је зауставио.
Пре коју годину су ме на северу Косова зауставили косовски полицајци, баш ту негде где је скоро онај будала слетео с пута мотором, био сам изненађен професионалношћу и љубазношћу. Добар дан, рутинска контрола је у питању, можемо ли само да погледамо ваша документа. Изволите.
Хвала лепо, срећан пут.
А неко време пре тога код Куршумлије шупљоглавац само каже исправе, и вади све,баш тим речима, каже оћу да видим и прслук, и троугао, и прву помоћ. Па кад сам му показао прслук опет оно чувено, вози, мрзело га да чека да му покажем и троугао и прву помоћ.
На граничном прелазу Мердаре дајем нашем мамлазу документа, за децу пасоше, и успут га питам јел би за децу могла и само здравствена књижица да знам за други пут, каже дебил, нисам те ништа питао. Рекох па ја тебе питам, он ми враћа и каже онако презриво терај.

Навикло је то да буде изнад свега, па и изнад закона.

Da, čuo sam za rutinsku kontrolu i ne odobravam je jer je maltretiranje i oduzimanje vremena regularnim vozačima. Upravo kamere iz naslova ove teme i služe da se otkrije neregistrovan automobil.
Па... а шта ако окрију "нерегистрованог" возача? Неког дивљака који има 25-30 поена и стога свакако нема дозволу?

Back