Kamene ploče ispisane Božijim prstom

Generalno je to to s tim sto cu dopuniti jos jednim tekstom:

1 Kor.15,51-53:
"...Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti,
Ujedanput, u trenuću oka u pošljednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost..."

I sad mi reci kakve veze imaju ovi stihovi sa tvojim verovanjem da su mrtvi ljudi nakon smrtu "aktivni pod suncem"...!??
Боље је питање зашто ти мислиш да ти стихови ишта доказују у прилог твог вјеровања.

da pa opet šta s tim, a razumem te i da isus za tebe nije ni bogočovek, nego te ne razumem šta imputiraš, da je isus lažov?
Сад је много јасније зашто он то не схвата. Св. Писмо се не може схватити без увиђања чињенице Христовог божанства. Гору ствар они раде кад причају о зарезима. Порука је сасвим јасна.

Боље је питање зашто ти мислиш да ти стихови ишта доказују у прилог твог вјеровања.
Pa ja verujem da ce se to dogadjati kada Isus bude dosao po drugi put u slavi svojoj i tekstovi se mogu dati iskkjucivo u prilog te tvrdnje a ne u kontekst pitanja jesu li mrtvaci aktivni pod suncem ,jel primecujes razliku ?

Сад је много јасније зашто он то не схвата. Св. Писмо се не може схватити без увиђања чињенице Христовог божанства. Гору ствар они раде кад причају о зарезима. Порука је сасвим јасна.
pa ne može jer mu (njemu) nigde isus nije spomenuo da je bog a što se iz nz jasno vidi da jeste.
i sad zamisli zbrku u njegovoj glavi, bog je troičan al isus nije bog nego božiji sin po funkciji. i zamisli bog ne može da odvede nekog u raj.
bog ne može. omiljena uzrečica sekti. eto svemogući bog ne može :D

pa ne može jer mu (njemu) nigde isus nije spomenuo da je bog a što se iz nz jasno vidi da jeste.
i sad zamisli zbrku u njegovoj glavi, bog je troičan al isus nije bog nego božiji sin po funkciji. i zamisli bog ne može da odvede nekog u raj.
bog ne može. omiljena uzrečica sekti. eto svemogući bog ne može :D
A što je najjače bukvalno se kaže "Bog bješe Riječ" i apostol Toma Hrista naziva Bogom. Sv. ap. Pavle piše Bog Se javio u tijelu ali šta ćeš Elena nije bila sigurna pa nije ni robi.

da pa opet šta s tim, a razumem te i da isus za tebe nije ni bogočovek, nego te ne razumem šta imputiraš, da je isus lažov?
Jeli bato,jel ti to mozda zelis inputirati tezu da Isus ne bi bio lazov tvrdeci da ce razbojnik biti u tom danu s Njim na nebu iz razloga sto je On sveprisutan pa je mogao ujedno biti i na zemlju i na nebu ??
Ako si siguran dfa si to hteo reci onda opet imas Isusa nasuprot vasoj tvrdnji jer je On bio taj koji je u prvi dan vaskrsenja tvrdio da jos uvek nije bio otisao kod Oca !!!
Kako god uzeo ne ide vam bato i ne ide,ne mozete se protiv "bodila prcati"... !!! :kafa:

Poslednja izmena:
a šta reći, piše i da je isus spasitelj, a u sz u kog se kune piše da je samo bog spasitelj.
U SZ se Bozji Sin jos uvek nije otkrio ljudima stoga je ta formulacija vazila za Bozjeg prestola...
U NZ vidmo konacno Bozjeg Sina koji nam se otkriva u ljudskom,ponizenom oblicju ali koji nam ujedno tvrdi da je On i Spasitelj.
To nam daje za prava zakljuciti da se "okvire Bozjeg prestola"nisu prosirile nego se prosirilo znanje coveka dok ujedno imamo jasne i precizne kvalifikacije Tog Jedinog Bozjeg Sina - da je PRVI I POSLEDNJI,da je Onaj kome ljudi predaju svoj zivotni duh kada umiru,koji cita ljudska srca i koji je samo u jednu priliku,na svoju inicijastivu,postao Sluga kada je vremeno uzeo ljudsko oblicje sto znaci da pre toga i nakon toga nije bio sluga...!!!
A po pitanju nebeske hiererhije autoriteta,sluge su sva nebeska stvorenja dok postoje dve kategorije autoriteta: Gospodar i sluge !!!
Eto,to je moje verovanje o Isus Hristu pa se sad ti lepo proracina "kojoj ces macki okaciti o rep"ovo sto si malo pre izneo o meni !

Jeli bato,jel ti to mozda zelis inputirati tezu da Isus ne bi bio lazov tvrdeci da ce razbojnik biti u tom danu s Njim na nebu iz razloga sto je On sveprisutan pa je mogao ujedno biti i na zemlju i na nebu ??
Ako si siguran dfa si to hteo reci onda opet imas Isusa nasuprot vasoj tvrdnji jer hje On bio taj koji je u prvi dan vaskrsenja tvrdio da jos uvek nije bio otisao kod Oca !!!
Kako god uzeo ne ide vam bato i ne ide,ne mozete se protiv "bodila prcati"... !!! :kafa:
opet ti ne objasni zašto isus mora biti prvo kod oca pa tek u raj. ili isus laže kad kaže da u očevom domu ima mnogo stanova.
a pošto smatraš da isus nije bog to mi je jasno da ne može. al mi nije jasno kako veruješ u svetu troicu :D

U SZ se Bozji Sin jos uvek nije otkrio ljudima stoga je ta formulacija vazila za Bozjeg prestola...
U NZ vidmo konacno Bozjeg Sina koji nam se otkriva u ljudskom,ponizenom oblicju ali koji nam ujedno tvrdi da je On i Spasitelj.
To nam daje za prava zakljuciti da se "okvire Bozjeg prestola"nisu prosirile nego se prosirilo znanje coveka dok ujedno imamo jasne i precizne kvalifikacije Tog Jedinog Bozjeg Sina - da je PRVI I POSLEDNJI,da je Onaj kome ljudi predaju svoj zivotni duh kada umiru,koji cita ljudska srca i koji je samo u jednu priliku,na svoju inicijastivu,postao Sluga kada je vremeno uzeo ljudsko oblicje sto znaci da pre toga i nakon toga nije bio sluga...!!!
A po pitanju nebeske hiererhije autoriteta,sluge su sva nebeska stvorenja dok postoje dve kategorije autoriteta: Gospodar i sluge !!!
Eto,to je moje verovanje o Isus Hristu pa se sad ti lepo proracina "kojoj ces macki okaciti o rep"ovo sto si malo pre izneo o meni !
i bog trenutno 33 godine nije bio bog :hahaha:
koje je to verovanje sveta bogorodice

opet ti ne objasni zašto isus mora biti prvo kod oca pa tek u raj. ili isus laže kad kaže da u očevom domu ima mnogo stanova.
Sad sam ti objasnio - zato sto je On tako tvrdio a nase je da prihvacamo Njegove reci a ne da ih preispitujemo ili stavljamo pod znak pitanja !!!
a pošto smatraš da isus nije bog to mi je jasno da ne može. al mi nije jasno kako veruješ u svetu troicu :D
Sta ja smatram o Isusu u kome verujem mozes procitati u komentaru kojeg sam dao pre ovog,vrati se jos jednom kada ga budes procitao.

i bog trenutno 33 godine nije bio bog :hahaha:
koje je to verovanje sveta bogorodice
Da bi mogao uopste obaviti svoju misiju Isus se svojevoljno ponizio uzevsi oblicje sluge i to nije moje misljenje nego jasan Biblijski stav !!
A zasto ?
Pa zato sto Onaj koji nije sluga ne moze umreti dok je Hristova misija sadrzala upravo smrt kao stastavni elemenat !
...nego konkretno o ovoj temi mozes slobodno konsultirati bilo kog popa,videces da ce ti i on reci ovo isto.

@maki vide li ti ovu glupost
kao da kažeš eto sunce ne daje svetlost 33 godine, samo pre i posle. bojkot :hahaha:
Moraš me pingovati sa uzvičnikom na kraju pošto je samo "Maki" bilo zauzeto ime.

A što se tiče učenja a šta reći. Apsurd za apsurdom. Hristos je kao Bog mogao ispuniti obećanje dato razbojniku na krstu i taj dan biti sa njim u raju dok još uvijek nije Svojim ljudskim tijelom otišao Ocu.

Da bi mogao uopste obaviti svoju misiju Isus se svojevoljno ponizio uzevsi oblicje sluge i to nije moje misljenje nego jasan Biblijski stav !!
A zasto ?
Pa zato sto Onaj koji nije sluga ne moze umreti dok je Hristova misija sadrzala upravo smrt kao stastavni elemenat !
...nego konkretno o ovoj temi mozes slobodno konsultirati bilo kog popa,videces da ce ti i on reci ovo isto.
jbt pa ni osnovu definicije boga nemaš pojma.
bog može biti u raznim oblicima ali ne prestaje biti bog.
ko te učio o bibliji taj te zajebo skroz :hahaha:

Moraš me pingovati sa uzvičnikom na kraju pošto je samo "Maki" bilo zauzeto ime.

A što se tiče učenja a šta reći. Apsurd za apsurdom. Hristos je kao Bog mogao ispuniti obećanje dato razbojniku na krstu i taj dan biti sa njim u raju dok još uvijek nije Svojim ljudskim tijelom otišao Ocu.
A gde to pise,daj nam dokaze !??

Hristos je kao Bog mogao ispuniti obećanje dato razbojniku na krstu i
...jeli bato,a zar nije mogao,u tom istom smislu i kontekstu kojeg navodis - da ispuni ono sto je rekao Mariji da nije jos uvek otisao kod Oca !???????? :mazi:
Nista bato,ode ti brod na kojem si plovio... :D

ARTICLE_306259944_AR_0_QIFHIZMSZDLR_r1200x630.jpg

Ne. u tom kontekstu nije mogao ispuniti ono što je rekao Mariji jer je On od Oca bio u tom trenutku razdvojen kao čovjek a ne kao Bog.
Pa jel bio to sto kazes ili nije bio,malo pre me tvoj verski pajtas optuzio da razliciti tretman Hristove prirode navodeci one 33 godine dok si ga ti lajkovao !!!?
...nije valjda da smatras da smo svi ovde sa teskom dioptrijom pa da ne primecujemo vase ...hajde nek budui "neozbiljne teoloske tvrdnje" ( ovo su birane reciu da se ne bi uvredio )... !?
Jadan Maki,skontao da je Bogu nesto NEMOGUCE,da ima nesto sto Bog ne moze ispuniti...ovo je zaista tragicno !!!
...sto i nije za cudo jer si Boga pre neko reme smestio u nekoj kupini ili na nekoj adresi u Jerusalimu... :mazi:

Poslednja izmena:

Back