Kamene ploče ispisane Božijim prstom

to ih buni, jer jelte isus im nije rekao ja sam bog :D
Drzi se bato cinjenica a nemoj spekulirati,narocito nemoj kada pricamo ovako ozbiljne stvari iz Svetog Pisma.
e sad kako se to bog razdeljuje, razlaže malo jeste malo nije bog to ni oni ne znaju.
Citaj bato,cita,ne moze drugacije..a kad zapes ond trkom do prvog popa,nisu oni tako losi i reci ce ti bar osnovne stvari koje te bune..

aj robiveče
jel bog nije bog kad uzme ljudsko telo?
evo trpim da se ne smejem.
Jok bato,u Bozjoj prirodi se nemoze umreti,Njegova je priroda ocito "ostala u okvirima Bozjeg prestola"jer drugacije ne ide - BOG JE BESMRTAN !!!
...ali kao sto rekoh,nemoj se blamirati nego Bibliju u ruke i cita,citaj,pa kad se umoris onda sve to lepio preprocitaj pa tek na kraju - kreni sa ozbiljnim citanjem !!! :kafa:

Pa jel bio to sto kazes ili nije bio,malo pre me tvoj verski pajtas optuzio da razliciti tretman Hristove prirode navodeci one 33 godine dok si ga ti lajkovao !!!?
...nije valjda da smatras da smo svi ovde sa teskom dioptrijom pa da ne primecujemo vase ...hajde nek budui "neozbiljne teoloske tvrdnje" ( ovo su birane reciu da se ne bi uvredio )... !?
Jadan Maki,skontao da je Bogu nesto NEMOGUCE,da ima nesto sto Bog ne moze ispuniti...ovo je zaista tragicno !!!
...sto i nije za cudo jer si Boga pre neko reme smestio u nekoj kupini ili na nekoj adresi u Jerusalimu... :mazi:
Ne, bato, ne radi se o tome da je Bogu nešto nemoguće već da je kontekst drugačiji. Hristos kaže Mariji da još nije otišao ka Ocu. A kako je On otišao ka Ocu nakon toga? Vaznesenjem u Svom ljudskom tijelu. Dakle Hristos još nije kod Oca bio u ljudskom tijelu ali je kao Sin uvijek bio sa Ocem i Sv. Duhom. I da, nemoguće je da se ta veza jedinstva prekine u bilo kom obliku. To ne znači da Bog nije svemoguć već da je ta veza suština samog Božjeg Bića i kao takva je nepromjenljiva.

Jok bato,u Bozjoj prirodi se nemoze umreti,Njegova je priroda ocito "ostala u okvirima Bozjeg prestola"jer drugacije ne ide - BOG JE BESMRTAN !!!
...ali kao sto rekoh,nemoj se blamirati nego Bibliju u ruke i cita,citaj,pa kad se umoris onda sve to lepio preprocitaj pa tek na kraju - kreni sa ozbiljnim citanjem !!! :kafa:
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Koja teologija. Jesu onda bila dva Hrista? Jedan sa Božijom prirodom na nebu a drugi sa ljudskim na Zemlji?

Ne, bato, ne radi se o tome da je Bogu nešto nemoguće već da
Prevarantu lazljivi,evo sto si malo pre napisao:

Ne. u tom kontekstu nije mogao ispuniti ono što je rekao Mariji jer je On od Oca bio u tom trenutku razdvojen kao čovjek a ne kao Bog.
Kao sto rekoh,debela lazovcina,diplomirani lazljivac u klasi Minhauzena..

je kontekst drugačiji. Hristos kaže Mariji da još nije otišao ka Ocu. A kako je On otišao ka Ocu nakon toga? Vaznesenjem u Svom ljudskom tijelu. Dakle Hristos još nije kod Oca bio u ljudskom tijelu ali je kao Sin uvijek bio sa Ocem i Sv. Duhom. I da, nemoguće je da se ta veza jedinstva prekine u bilo kom obliku. To ne znači da Bog nije svemoguć već da je ta veza suština samog Božjeg Bića i kao takva je nepromjenljiva.
...hajde,hajde,znas postupak,sve ovo u mali paketic i onda...ma znas ti vec,evo ti macke,eto ti repa...

A-cat-butt-or-cat-tail-2.jpg

šta si mi sad odgovorio
pitanje je bilo krajne jednostavno i prosto traži jednodtavan odgovor.
jel bog nije bog kad uzme ljudsko telo?

meni glavić miluje moja ruka i ženina.
probaj nekom drugom da miluješ ko preferira
Aha,dakle onaj smajli tebe asocira na tvoj polni organ,asocira ti na tog "glavica"..!?
Dobro ako je tako onda se definitivno ne sekiraj, samo si vi uzivajte kao bracni drugovi...
...nego se bojim cak i pomisliti sta si podrazumevao kada si mnogima davao poddrsku ovim smajlijem 👍 ...!????????? :mrgreen:

U zadnje vreme vama obojci,kurtoazni gest saucesca u vasoj tuzi nakon fijaska u teoloskoj diskusiji...
Uh jesmo se i obrukali. Dobro da se ti gospodine koji razdjeljuješ Hrista nisi obrukao.

Prevarantu lazljivi,evo sto si malo pre napisao:

Kao sto rekoh,debela lazovcina,diplomirani lazljivac u klasi Minhauzena..

...hajde,hajde,znas postupak,sve ovo u mali paketic i onda...ma znas ti vec,evo ti macke,eto ti repa...

Pogledajte prilog 1419748
Ajd smiri se i opet dobro pročitaj sve što sam napisao uzimajući u obzir činjenicu da je Hristos i Bog i čovjek. Dakle kao Bog On je uvijek neraskidivo sa Ocem i Duhom Svetim dok je kao čovjek On bio prostorno ograničen i u trenutku Njegovog susreta sa Marijom poslije vaskrsenja Njegovo ljudsko tijelo zaista nije bilo sa Ocem već će On sa Svojim ljudskim tijelom otići Ocu tek nakon vaznesenja.

18. И изговоривши ово Мојсију на гори синајској, даде му две плоче сведочанства, плоче камене писане прстом Божијим.

e sad dalja radnja.

19. И кад дође близу логора, угледа теле и игре, те се разгневи Мојсије, и баци из руку својих плоче, и разби их под гором

te ploče niko nije video i otkud mojsiju pravo da baci jedini materijalni dokaz da je bog lično nakucao zapovesti?
opet se pope na goru i ponovo ali ovog puta on ukleše.

o čemu se tu radi, koja poruka, jel smeo bez pitanja to da radi, jel možda promenio zapovesti jer mu se nije dopalo šta bog napisa. a nijednog svedoka nema uopšte da je i razgovarao sa bogom.
Razbijanje kamenih ploca je samo simboicki prikaz da je Izrail pogazio zavet, ugovor, sa Bogom pa ga je Bog ponovo obnovio.

Kakvo tjelesno mudrovanje? Pa Hristos Se tjelesno vaznio na nebo i našu ljudsku prirodu uzdigao do desne strane Oca.
Odatle tacno i sektasko ucenje da je prvo vaskrsenje na nebu

materijalni Hristos telesno sedi do Boga koji je Duh? - ajde ne lupetaj, pa mi ne znamo ni u kakvim ce "telima" mrtvi vaskrsnuti,.. telesno je raspadljivo halo, ima li nekoga u makijevoj glavi?

jes se on telesno vazneo, ali previdjas preobrazenije na tavoru, a previdjas i svu teologiju ap. pavla..

Back