Kamene ploče ispisane Božijim prstom

Pojasnio sam ti pa me demantiraj ...
...i "drzim te za rep" bato,ne pustam domk ne "ucvilish"priznajuci da si nas slagao i manipulisao ili da eventualno argumentiras tvoje tvrdnje.
Dakle ???
Bato ovo si ti napisao:
P.S. ako ne znate kako se daju eksplicitni dokazi u prilog SVAKE teoloske tvrdnje evo ugledajte se na mene

Tvrdnja da je Mojsije vaskrsnut je teološka. Osim ako ti misliš da je možda geografska. Dakle gdje je EKSPLICITNI dokaz?

Bato ovo si ti napisao:
P.S. ako ne znate kako se daju eksplicitni dokazi u prilog SVAKE teoloske tvrdnje evo ugledajte se na mene
A pre toga sam pojasnio na sta konkretno mislim,nije valjda da sam trebao ponavljati sve sto sam malo pre toga rekao ??
Tvrdnja da je Mojsije vaskrsnut je teološka. Osim ako ti misliš da je možda geografska. Dakle gdje je EKSPLICITNI dokaz?
Hmmm,a jel teoloskaq tvrdnja da je Mojsije ubio jednog egipcanina ?
Dok ovo razmisljas,dozvoli mi da potstetim da sam u vezi tog mog stava dao dokaze u prilog sledecem:

1. Da mrtvi ljudi idu u prah zemaljski dok im se zivotni duh uzima kod Boga
2. Da mrtvi ljudi ne znaju nista i da nemaju udela u nicemu sto se zbiva pod suncem
3. Da je Mojsije umro
4. Da je mnogo kasnije,u vreme Iussa Hrista,Mojsije zajedno sa Ilijom dosao u ISTOM FORMATU pojave ( u slavi) i da s razgovarali sa Isusom o Njegovoj prestojecoj misiji,sto jeste izuzetno kompleksna kategorija teoloske rasprave

Na osnovu OVIH BIBLIJSKIH PODATAKA doneo sam teoloski stav,dakler razmisljanje,da je Mojsije vaskrsnut i ta tvrdnja se nikako,dakle u nikakvom smislu ne reflektuje na moju versku praksu !!!

Jel primecujes konacno razliku ?

Na osnovu OVIH BIBLIJSKIH PODATAKA doneo sam teoloski stav,dakler razmisljanje,da je Mojsije vaskrsnut i ta tvrdnja se nikako,dakle u nikakvom smislu ne reflektuje na moju versku praksu !!!

Jel primecujes konacno razliku ?
Da, bato, reflektuje se. Ako Mojsije nije vaskrsnut a pričao je sa Hristom na Tavoru to znači da mrtvi poslije smrti nisu nesvjesni već upravo suprotno. Da su svjesni i da mogu komunicirati sa živim ljudima. A to onda znači da je Elena pogrešno učila. A ako je pogrešno učila oko toga pitanje je oko čega je još pogrešno učila.

Ništa od toga nije EKSPLICITAN dokaz.
Ponavljam,to su dokazi NA OSNOVU KOJIH sam stekao taj stav o predmetnom pitranju !!!
Ponavljam,to definitivno nije deo katregortije pitanja vezane za moju versku praksu !!!
Ali to nije slucaj kod tebe bato jer upravo tvoje verovanje o stanju mrtvih jeste tvoja inspiracija da sluzis mrtvacima i molim im se za njihovu intervenciju u tvom zivotu,jel primecujes razliku ???

Da, bato, reflektuje se. Ako Mojsije nije vaskrsnut a pričao je sa Hristom na Tavoru to znači da mrtvi poslije smrti nisu nesvjesni
...ili da nisu mrtvi sto ce reci da su vaskrsnuti !!!
I da bi imali dovoljno kredibilnih dokaza na osnovu kojih bi smo imali prava doneti konacan zakljucak idemo opet u Pismo,da vidimo kako stoje stvari sa mrtvim ljudima i onda dolazimo do dokaze koje sam pomenuo...!!!
A gde su tvoji dokazi bato ???
Hajde mi iznesi dokaze ( mislim realnih a ne simbolickih prikaza) da su mrtvi ljudi nakon smrti i dalje zivi i aktivni pod suncem !

...ili da nisu mrtvi sto ce reci da su vaskrsnuti !!!
I da bi imali dovoljno kredibilnih dokaza na osnovu kojih bi smo imali prava doneti konacan zakljucak idemo opet u Pismo,da vidimo kako stoje stvari sa mrtvim ljudima i onda dolazimo do dokaze koje sam pomenuo...!!!
A gde su tvoji dokazi bato ???
Hajde mi iznesi dokaze ( mislim realnih a ne simbolickih prikaza) da su mrtvi ljudi nakon smrti i dalje zivi i aktivni pod suncem !
Hristova poruka razbojniku na krstu. Jasno kao dan.

Ali ne mijenjaj sad temu. Uhvatili smo te u laži. Sad bi ti da pobjegneš na drugu temu gdje bi opet mantrao.

To je onda ono pitanje. Ko se budi ako čovjek poslije smrti postaje potpuno nesvjestan? Isti taj čovjek ili njegov savršeni klon?
to sam ga pitao najmanje tri puta, naravno nisam dobio odgovor, kao ni šta to spava onaj u zemlji ili dah, a i dalje ne znamo u vajtovkoj i raselovoj školi šta vaskrsava i kako to novo telo će se obući i na šta.
kad ih to pitaš izbombarduju te stihovima gde se spominje spavanje, a ti onda pitaš ponovo a šta to spava, telo ili dah :D
i tako u beskraj u krug jer nije im logično pitanje zato što za njih duša ne postoji. a gordost im ne dozvoljava da napišu da im to nije jasno, ej de đavolu da nešto nije jasno :D

to sam ga pitao najmanje tri puta, naravno nisam dobio odgovor, kao ni šta to spava onaj u zemlji ili dah, a i dalje ne znamo u vajtovkoj i raselovoj školi šta vaskrsava i kako to novo telo će se obući i na šta.
kad ih to pitaš izbombarduju te stihovima gde se spominje spavanje, a ti onda pitaš ponovo a šta to spava, telo ili dah :D
i tako u beskraj u krug jer nije im logično pitanje zato što za njih duša ne postoji. a gordost im ne dozvoljava da napišu da im to nije jasno, ej de đavolu da nešto nije jasno :D
Sv. Pismo je jasno da spava ono što je u prahu zemaljskom a to je tijelo:
"I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni." (Danilo 10:2).

Ali ono nematerijalno u čovjeku, ono što se naziva dušom, ne spava poslije smrti već je svjesno. Zato Hristos razbojniku obećava da će taj dan ući u raj, zato apostol Pavle govori da želi otići iz tijela i biti sa Hristom, zato se prorok Jeremija moli za Jerusalim, zato Mojsije priča sa Hristom na Tavoru itd.

Sv. Pismo je jasno da spava ono što je u prahu zemaljskom a to je tijelo:
"I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni." (Danilo 10:2).

Ali ono nematerijalno u čovjeku, ono što se naziva dušom, ne spava poslije smrti već je svjesno. Zato Hristos razbojniku obećava da će taj dan ući u raj, zato apostol Pavle govori da želi otići iz tijela i biti sa Hristom, zato se prorok Jeremija moli za Jerusalim, zato Mojsije priča sa Hristom na Tavoru itd.
sve se slažem osim za telo, biće novo telo, možda odraz starog ali opet ima zavrzlame kakva tela će biti u babe i bebe. pa čak i duša, jer se duša razvija ili degradira tokom života.
a možda je duša bez tela sama po sebi zrela.
uglavnom to oko vaskrsenja ne treba lupati glavu.

sve se slažem osim za telo, biće novo telo, možda odraz starog ali opet ima zavrzlame kakva tela će biti u babe i bebe. pa čak i duša, jer se duša razvija ili degradira tokom života.
a možda je duša bez tela sama po sebi zrela.
uglavnom to oko vaskrsenja ne treba lupati glavu.
"Тако и васкрсење мртвих: сије се у распадљивости, устаје у нераспадљивости;" (1 Кор 15:42).
Тијела послије васкрсења ће бити исто тијело као и оно у којем смо живјели али ће имати другачије особине. Биће нераспадљиво и неподложно страстима и тегобама. Биће као оно Христово тијело након васкрсења.

"Тако и васкрсење мртвих: сије се у распадљивости, устаје у нераспадљивости;" (1 Кор 15:42).
Тијела послије васкрсења ће бити исто тијело као и оно у којем смо живјели али ће имати другачије особине. Биће нераспадљиво и неподложно страстима и тегобама. Биће као оно Христово тијело након васкрсења.
ma ok je da nam se život svodi od 20-te do 40-te godine. do 20-te telo se razvija, posle 40-te propada. a tako i psiha.

Hristova poruka razbojniku na krstu. Jasno kao dan.
Pa jel bio Isus tog dana kod Oca...?

Ali ne mijenjaj sad temu. Uhvatili smo te u laži. Sad bi ti da pobjegneš na drugu temu gdje bi opet mantrao.
Jeli prevarantu,pa sto si pobegao kad sam te pozvao da identifikujem lazova u postu br.46 ?
Evo sta sam ti rekao:
Hajdemo identifikovati prevaranta...
...i ti se poceo muljati umesto da se fokusiras na pitanje i cinjenice pa sad nek javnost odluci ko je ovde debeli prevearant i lazovcina !!!
Ja sam moje dokaze izneo !

Poslednja izmena:
Generalno je to to s tim sto cu dopuniti jos jednim tekstom:

1 Kor.15,51-53:
"...Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti,
Ujedanput, u trenuću oka u pošljednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost..."

I sad mi reci kakve veze imaju ovi stihovi sa tvojim verovanjem da su mrtvi ljudi nakon smrtu "aktivni pod suncem"...!??

Back