Kamene ploče ispisane Božijim prstom

ako Isus nije Bog nego Božji Sin
ima li u tvojoj kući tvoj sin pravo da ukida pravila koja si ti postavio?
Isus je Sin Bozji koji je deo Bozjeg prestola,dakle nije SLUGA i ocito je bio deo "Stvaralackog tima"koji je izmedju ostalog,stvorio citavi kosmos.

ima li on pravo da ukida pravila i zakone koje je postavio Bog?
Isus Hristos NIKADA NIJE UKINUO ni jedno Bozje pravilo a jos manje zakon i to je On izricito rekao...

Isus je Sin Bozji koji je deo Bozjeg prestola,dakle nije SLUGA i ocito je bio deo "Stvaralackog tima"koji je izmedju ostalog,stvorio citavi kosmos.

Isus Hristos NIKADA NIJE UKINUO ni jedno Bozje pravilo a jos manje zakon i to je On izricito rekao...
znači sve iz SZ i dalje važi?
ti kamenuješ bludnice, jedeš samo košer hranu nikako prasiće, ritualno se prskaš krvlju i obrezan si?

znači sve iz SZ i dalje važi?
ti kamenuješ bludnice, jedeš samo košer hranu nikako prasiće, ritualno se prskaš krvlju i obrezan si?
Ne kamenujem nikoga jel je to deo kaznenog zakona koji je bio u opteku u vreme teokratskog drustvenog uredjenja.
Danas zivimo u demokratska drustva stoga imamo obavezu da postujemo drzavne zakone i to nam je jasno nalozeno u Pismu.
Dakle nemamo drzavu Bozjeg naroda pa da tamo prakticiramo nase drustvene zakone .
U vreme NZ-ta se ne prinose krvne zrtve stoga nema ni svestenstva,nit krvne zrtve a sto se obrezanja tice - jesam obrezan,onako kako nam je to nalozeno.
Inace kosar hranu jedem zato sto je to deo nepromenljivog Bozjeg zakona na osnovu kojeg ce se jednom u buducnosti suditi svakom coveku i to ce biti odluka za ili van vecnosti.

Sta je bato,opet tumacis ??? :D
Potrazio sam ti eksplicitnu formulaciju koju si valjao kroz tvoja pitanja i sad ti odjednom kao jasno ...!?
Pa jesi li ti bio taj koji mi je zamerao sto donosim logicke zakljuccke,sta je sad ovo,reklamiras nam licemerstvo ?
Bato šta ja tumačim. Sve jasno piše.
"Bog bješe riječ" ili ćeš i ti kao braća ti JS reći da je to bog sa malim b.

Ne kamenujem nikoga jel je to deo kaznenog zakona koji je bio u opteku u vreme teokratskog drustvenog uredjenja.
taj teokratski zakon je zadat Božijom rečju...ako ga ne slediš onda ideš protiv tvog Boga
Danas zivimo u demokratska drustva stoga imamo obavez da postujemo drzavne zakone i to nam je jasno nalozeno u Pismu.
nema tu država ovo država ono...ili slediš praivila koja ti je dao tvoj Bog ili si licemer
Dakle nemamo drzavu Bozjeg naroda pa da tamo prakticiramo nase drustvene zakone .
znači kad bi članovi tvoje verske zajednice postali većina u nekoj zemlji uspostavili bi kamenovanje bludnica
U vreme NZ-ta se ne prinose krvne zrtve stoga nema ni svestenstva,nit krvne zrtve a sto se obrezanja tice - jesam obrezan,onako kako nam je to nalozeno.
obrezan si duhovno ali SZ traži da budeš obrezan fizički...čija pravila slediš kad su u kontradikciji Jahveova ili Isusova?
Inace kosar hranu jedem zato sto je to deo nepromenljivog Bozjeg zakona na osnovu kojeg ce se jednom u buducnosti suditi svakom coveku i to ce biti odluka za ili van vecnosti.
ranije si pričao u kafani da jedeš prasetinu...kršiš zapovest o tome da se ne sme lagati

Bato šta ja tumačim. Sve jasno piše.
"Bog bješe riječ"
ili ćeš i ti kao braća ti JS reći da je to bog sa malim b.
A jesam li ti to trazio da mi pokazujes.dokazujes ili sam ti potrazio eksplicitnu formulaciju s kojom si euforicno galamio ???
Dakle evo sta si rekao i sta sam ti potrazio:

Pa konkretno Sv. Pismo jasno kaže da je Hristos Bog. Zašto ti onda odbijaš reći da li ti u to vjeruješ?

A gde to pise konkretno tim recima ?
I ti mi na taj moj zahtev dajes sledeceg "dokaza":

Bog bješe riječ

Jel primecujes konacno tvoje licemerstvo ?

taj teokratski zakon je zadat Božijom rečju...ako ga ne slediš onda ideš protiv tvog Boga
Dat je za SZ-ni Bozji narod kada im je car bio sam Bog,jel primecujes razliku ?
Osim toga,jel imas negde neku zapovest koja pod smrtnom pretnjom nalaze kamenovanje prestupnika !??
U smislu da ako li nekog ne kamenjujes ode vecni zivot...!?
Ako imas daj ga iznesi a ako li nemas onda me pitaj jel imam ja neku zapovest koja pod smrtnom pretnjom brani jedenje necistog mesa pa cu ti odmah dati dokaza.
Dakle ?
obrezan si duhovno ali SZ traži da budeš obrezan fizički...čija pravila slediš kad su u kontradikciji Jahveova ili Isusova?
Trazi ako si jevrejin ali ja to nisam bato.
ranije si pričao u kafani da jedeš prasetinu...
...pomesao si me s nekim ?
kršiš zapovest o tome da se ne sme lagati
Ono sto ti nazivas laganje nije isto sto i "ne svedoci lazno protiv bliznjega svojega ( bilo koga)" .

Bato pa Isus Hristos je Riječ.
Tako je bato, ali to kontamo na osnovu logickog povezivanja cinjenica,jel tako ?

Imamo i Jovan 20:28:
"I odgovori Toma i reče mu: Gospod moj i Bog moj."
Dakle ti i dalje tumacis i logicki povezujes ono sto se vidi ?
Pa sto si onda meni zamerao to isto ?
...nego,hajde kad si vec zapeo - jel znas koja je razlika izmedju Gospod i Bog u datom citatu ? :kafa:

Tako je bato, ali to kontamo na osnovu logickog povezivanja cinjenica,jel tako ?
Ne bato to kontamo na osnovu jasnih biblijskih citata.

...nego,hajde kad si vec zapeo - jel znas koja je razlika izmedju Gospod i Bog u datom citatu ? :kafa:
Oba se odnose na istu osobu a to je Isus Hristos.

Dat je za SZ-ni Bozji narod kada im je car bio sam Bog,jel primecujes razliku ?
znači tvoj zemaljski vladar nazovimo ga car je iznad Boga?
Osim toga,jel imas negde neku zapovest koja pod smrtnom pretnjom nalaze kamenovanje prestupnika !??
U smislu da ako li nekog ne kamenjujes ode vecni zivot...!?
Ako imas daj ga iznesi a ako li nemas onda me pitaj jel imam ja neku zapovest koja pod smrtnom pretnjom brani jedenje necistog mesa pa cu ti odmah dati dokaza.
Dakle ?
znači tebi su važna samo ona pravila tvog Boga čije nepridržavanje snosi kaznu u vidu oduzimanja večnog života?
ili slediš pravila svog Boga ili si lažno religiozan jer vršiš samo deo od onoga što tvoj Bog od tebe očekuje
Trazi ako si jevrejin ali ja to nisam bato.
zar nisi duhovni Jevrejin, deo izabranog Božijeg naroda? ako tvoj Bog traži obrezivanje od svog naroda zašto se ne obrežeš?
...pomesao si me s nekim ?
nemoj da me teraš da tražim post
Ono sto ti nazivas laganje nije isto sto i "ne svedoci lazno protiv bliznjega svojega ( bilo koga)" .
znači pripadnicima tvoje verske grupe je laganje dozvoljeno jer nije isto što i svedočiti lažno protiv bližnjeg?

znači nemam reči, godinu dana davi gnjavi i bio sam ubeđen da veruje da je Isus Bog kad ne lezi vraže on bre neko otpalo krilo jehovinih svedoka.
dal je otpalo krilo ili otpali batak, u nogama je kratak u skladu sa srpskom narodnom umotvorinom da su u laži kratke noge...

nego sad kad znamo da je sklon laganju trebali bi da preispitamo ceo njegov nastup na forumu u tom svetlu...da li je stvarno Makedonac kad tako tečno govori srpski? da li je oženjen? ima li decu? da li je išta što je pričao na forumu istina? da li uopšte veruje u Boga?

Da nije sklopio savez sa svojim narodom da je ostao udaljen od kreacije bio bi samo bog ali posto je yso u istoriju otkrio se ovo mu je titula gospod.

Otpalo krilo adventizma bolje je reći.

4. Син​

Бог вечни Син оваплоћен је у Исусу Христу. Кроз Њега је све створено, Божији карактер је откривен, извршено спасење људског рода и суд света.
https://adventistinovisad.org/koja-su-osnovna-verovanja-hriscanske-adventisticke-crkve/

ovaj je neka mešavina.

a mogu da zamislim koliko nam se smejao što smo utripovali da je adventista :D

4. Син​

Бог вечни Син оваплоћен је у Исусу Христу. Кроз Њега је све створено, Божији карактер је откривен, извршено спасење људског рода и суд света.
https://adventistinovisad.org/koja-su-osnovna-verovanja-hriscanske-adventisticke-crkve/

ovaj je neka mešavina.

a mogu da zamislim koliko nam se smejao što smo utripovali da je adventista :D
Ne, on je samo netrinitarni adventista. Ima ih i takvih. Učenje o Sv. Trojici je Adventistička crkva zvanično unijela u svoje učenje tek 1931. godine i od tada postojali su oni koji su smatrali da je to ubacivanje papskih paganština u adventizam. Svi rani adventistički pioniri su bili neka vrsta arijanaca slično Jehovinim svjedocima i nisu vjerovali u Sv. Trojicu. Otuda i učenje da je Hristos Mihailo koje dijele sa JS. Sama Elena Vajt nije bila 100% konzistentna po pitanju Hristovog božanstva i učenja o Sv. Trojici. Zvanična Adventistička crkva će reći da je ona bila trojičar međutim čak će i oni priznati da je ona to tek postala negdje 1890ih decenijama nakon što je počela sa svojim "proročkim" radom (pitanje je kakav je to prorok koji nema jasnu predstavu o tako bitnoj temi ali ajde nećemo o tome sada). Netrinitarni adventisti optužuju trinitarne da su falsifikovali Elenina djela i ubacivali trinitarnu izjave. Dakle ima tu dosta prostora za različita gledišta.

Ne, on je samo netrinitarni adventista. Ima ih i takvih. Učenje o Sv. Trojici je Adventistička crkva zvanično unijela u svoje učenje tek 1931. godine i od tada postojali su oni koji su smatrali da je to ubacivanje papskih paganština u adventizam. Svi rani adventistički pioniri su bili neka vrsta arijanaca slično Jehovinim svjedocima i nisu vjerovali u Sv. Trojicu. Otuda i učenje da je Hristos Mihailo koje dijele sa JS. Sama Elena Vajt nije bila 100% konzistentna po pitanju Hristovog božanstva i učenja o Sv. Trojici. Zvanična Adventistička crkva će reći da je ona bila trojičar međutim čak će i oni priznati da je ona to tek postala negdje 1890ih decenijama nakon što je počela sa svojim "proročkim" radom (pitanje je kakav je to prorok koji nema jasnu predstavu o tako bitnoj temi ali ajde nećemo o tome sada). Netrinitarni adventisti optužuju trinitarne da su falsifikovali Elenina djela i ubacivali trinitarnu izjave. Dakle ima tu dosta prostora za različita gledišta.
a pogledaj ove
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Hristadelfijanci

rekao je da ce se ispuniti zakon, a po jevrejskom shvatanju koje smo i mi preuzeli misli se na proroke

RIMLJANIMA 3,21 A sada se bez zakona javila pravda Božija, posvedočena od Zakona i Proroka

1. KORINĆANIMA 14,21 U Zakonu je napisano: tudjim jezicima i tudjim usnama govoriću ovome narodu, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod, (REFERIŠE NA ISAIJU 28,11).

Jovan 10,34 Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
STOJI U PSALMU: Psalam 82,6 Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.

Dakle, kada kazu ZAKON, misle i na proroke i na psalme

Back