Kamene ploče ispisane Božijim prstom

Sad vec nisam siguran jesi li ozbiljan sa pitanjem ili je to mozda cista provokacija...
...ali hajde da te ne mucim - od prvog dana na forumu sam jasno i precizno navodio sta znaci Bozja zapovest koja regulise mesnu ishranu coveka i koliko je to ozbiljna stvar koja direktno utice na buduci ishod na Bozjem sudu i da ja drzim tu zapovest sto znaci da ja,robivek,ne jedam necistu hranu koju je Bog izricito zabranio !
nečista savest kad se spremaš za sud?

dao sam akcenat da prve ploče niko nije video i otkud mu ideja da ih baca (pa sve i da verujem da ih bog nakucao). uopšte nije tema drugi put
pa, jel si pogresio? jesi. jel te neko ispravio dok ja nisam proverio? nije.
znaci, hvala bas kao na ispravci, tako se kaze.
pa jesi al meni si često naporan nisi koncizan svaku reč širiš bespotrebno.
ma demagog, ali ima retoriku, kada nauci srpski, ima da zavodi u svoju sektu, koja god da je, samo tako.

sad ga citam sta mi replicira za tri coveka, nije normalan, ladno
Kao sto se jasno vidi,vizija koju je Petar dobio dao je kao opravdanje zasto je prebivao kod neznabosce i iznosio im jevandjelje dok su sva braca prihvatila njegovu argumentaciju i skontali da je to Bpozja poruka s kojom je uticao na svest jevrejskih obracenika pocevsi od apostole da vise ne postoji etnicki okvir koji definise Bozji narod nego je taj status postao univerzalna kategorja !!!
nisi citav, 'ladno, sve si iskonstruisao, a nista nisi dokazao,. ponajmanje za hranu koju je Bog ocistio da vise nije necista... jer ne pogani coveka nista sto ulazi na usta, i Hristos rece

pa lepo pravednici idu bez suda u večni život a na sud gde te odredi u kakvu gajbu će te staviti.
I pravednici i bezboznici idu na sud bato a tamo ce svako dobiti platu po njegovim delima !
Evo dokaza:

2 Kor.5,10:
"...Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovu, da primimo svaki što je koji u tijelu činio, ili dobro ili zlo;..."

Poslednja izmena:
sad ga citam sta mi replicira za tri coveka, nije normalan, ladno
nisi citav, 'ladno, sve si iskonstruisao, a nista nisi dokazao,. ponajmanje za hranu koju je Bog ocistio da vise nije necista... jer ne pogani coveka nista sto ulazi na usta, i Hristos rece
Ma nista bre nisam iskonstruisao,samo sam citirao apostola i onog izvestaja o tome kako su obracenici jevreji protumacili njegovu viziju...ako ti ne pashe ti to s Bogom rasciscuj ne sa mnom.

I pravednici i bezboznici idu na sud bato a tamo ce svako dobiti platu po njegovim delima !
Evo dokaza:

2 Kor.5,10:
"...Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovu, da primimo svaki što je koji u tijelu činio, ili dobro ili zlo;..."
24. Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот.

evo i tebi dokaz :D
hristove reči
nečista savest zato ćeš ti na sud

24. Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот.

evo i tebi dokaz :D
hristove reči
nečista savest zato ćeš ti na sud
Eeeeeeee ovo je vec nesto,sada vec imamo diskusiju koja nalikuje na ozbiljnu.
Dakle ja sam dao teksta koji nam dokazuje da ce svi izaci pred Hristovim sudom dok si nam ti dao dokaz da pravednici nece izaci na sud....a da bude stvar jos interesantnija, ti si nam dao citat Isusove tvrdnje dok sam ja citirao apostola sto ce reci da,ovako sa strane posmatrano ,tvoji ce tekst definitivno imati jacu tezinu...
ALI...
Ono sto nam trenutno kvari kvalitet rasprave jestre to sto ti ocito pojma nemas sta je Isus govorio u tu priliku i sta se misli pod onim sto se u tekstu prevodi kao SUD.
Naime,kad uporedimo druge prevode dolazimo do zakljuccka da je Isus zapravo rekao da za pravednike nema OSUDE sto je potpuno razlicito od onog sto imamo u citatu kojeg si dao.
Evo dokaza:

King James Bible
John 5,24:
"...Verily, verily, I say unto you, He that heareth my word, and believeth on him that sent me, hath everlasting life, and shall not come into condemnation; but is passed from death unto life..."

Za razliku od toga,u tekstu kojeg sam ja dao rec je o klasicnom sudu gde je sudac Hristos.
Evo dokaza:

King James Bible
2 Cor.5,10:
"...For we must all appear before the judgment seat of Christ; that every one may receive the things done in his body, according to that he hath done, whether it be good or bad..."

_________________________________________________________________________________________
ZAKLJUCAK: Teoloska tvrdnja koju sam ja dao jeste Biblijski dokazana dok je tvoja pobijena !!!

Jednog dana cemo imati prilike da vidimo ishod tog suda samo je bitno na koju cemo stranu stajati - na strani oslobodjenih krivice ili na strane osudjenih !?
ma mene ta podela na ovce i jarce ne interesuje...za tvorce hrišćanstva smo svi izgleda stoka što je zabrinjavajuće...

Matej 25,32I sabraće se pred njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.
Matej 25,33I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s lijeve.
Matej 25,34Tada će reći car onima što mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni oca mojega; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja svijeta.
Matej 25,35Jer ogladnjeh, i daste mi da jedem; ožednjeh, i napojiste me; gost bijah, i primiste me;
Matej 25,36Go bijah, i odjenuste me; bolestan bijah, i obiđoste me; u tamnici bijah, i dođoste k meni.
Matej 25,37Tada će mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! kad te vidjesmo gladna, i nahranismo? ili žedna, i napojismo?
Matej 25,38Kad li te vidjesmo gosta, i primismo? ili gola, i odjenusmo?
Matej 25,39Kad li te vidjesmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k tebi?
Matej 25,40I odgovarajući car reći će im: zaista vam kažem: kad učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
Matej 25,41Tada će reći i onima što mu stoje s lijeve strane: idite od mene prokleti u oganj vječni pripravljen đavolu i anđelima njegovijem.
Matej 25,42Jer ogladnjeh, i ne dadoste mi da jedem; ožednjeh, i ne napojiste me;
Matej 25,43Gost bijah, i ne primiste me; go bijah, i ne odjenuste me; bolestan i u tamnici bijah, i ne obiđoste me.
Matej 25,44Tada će mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! kad te vidjesmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo te?
Matej 25,45Tada će im odgovoriti govoreći: zaista vam kažem: kad ne učiniste jednome od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.
Matej 25,46I ovi će otići u muku vječnu, a pravednici u život vječni.

Jesam prevarantu,gde je tu laganje ???
Samo hrišćanin a u svemu se slažeš sa adventizmom čudno baš.

Pa gde to kaze pameti,sto mi nisi rekao da sam citirao pogresnog teksta pa nam ga onda ti daj..!?
Nisam te pitao jel Pismo jasno,to je moja uzrecica s kojom se slazem ali posto si zapeo da ides glavom kroz zid red je a ti ujedno odrzim i jednu veoma bitnu lekciju nego sam...pitao sam te gde ima takvu eksplicitnu formulaciju kao sto si dao u ona pitanja koja si mi postavio i trazio si odgovore sa da ili ne !??
Dakle ???
Ma koga ti lažeš? Postao si kao JS. Taj stih ne može biti jasniji u svjedočenju istine da je Hristos Bog. Upravo onaj Bog Jahve iz SZ.

Pameti prevarantska,nisu sva pitanja u Pismu odgovorena ekplicitnim tekstovima vec se zakljucak donosi kroz logicko istrazivanje...
Medjutim,ovo ne vazi za Bozje zapovesti koje su jasno i precizno definisane !!!
Jel shvacas prevarantu ???
Ma nemoj jesi konzistentan. E pa i ja kroz logičko istraživanje zaključujem da je ne samo dozvoljeno već i veoma pohvalno poštovati svete ikone i moliti se svetiteljima. Jel shvataš sad mantrašu?

Sta bre nisam lazljivi prevarantu,nemoj davati linkove nego citiraj konkretno moju tvrdnju pa onda reci da je to laz...
Manipulatoru prevarantski,kako te bre nije sramota ???
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-se-coveku-daje-andjeo-cuvar-i-kada.982804/#post-47716207

Tako je prevarantu,dao sam ti i konkretne dokaze u prilog.

Koje bre vrdanje,jesam li ti pre toga rekao gde je problem u tom verovanju i kada uopste to postaje problem ?
Jesam.
A jeli si ti nakon toga pomenuo Vajt ?
Jesi !!!
I ko sad laze ???
Lažovu prljavi nećeš više mantrati. Jasno sam te pitao ima li svaki čovjek anđela čuvara i ti si rekao "ne već upravo suprotno" da bi nakon toga, kad si shvatio da je Elena to pričala, ti rekao da eto može se iznijeti takvo mišljenje. Pa kako onda govoriš da su njena djela u skladu sa Pismom a onda govoriš da iznosi mišljenja koja su po tebi upravo suprotna Pismu? Naravno na ovo nećeš odgovoriti već ćeš pobjeći kao i sa bilo kog nezgodnog pitana.

Ma nemoj jesi konzistentan. E pa i ja kroz logičko istraživanje zaključujem da je ne samo dozvoljeno već i veoma pohvalno poštovati svete ikone i moliti se svetiteljima. Jel shvataš sad mantrašu?

Lažovu prljavi nećeš više mantrati. Jasno sam te pitao ima li svaki čovjek anđela čuvara i ti si rekao "ne već upravo suprotno" da bi nakon toga, kad si shvatio da je Elena to pričala, ti rekao da eto može se iznijeti takvo mišljenje. Pa kako onda govoriš da su njena djela u skladu sa Pismom a onda govoriš da iznosi mišljenja koja su po tebi upravo suprotna Pismu? Naravno na ovo nećeš odgovoriti već ćeš pobjeći kao i sa bilo kog nezgodnog pitana.
baš mu se hrišćanski s puno ljubavi za bližnje i poštovanja obraćaš :p

Samo hrišćanin a u svemu se slažeš sa adventizmom čudno baš.
Sta je sad,opet ides s pricom da adventisti imaju ekskluzivnog prava na Biblijsku istinu ?
Odkud ti to,ko te je tome naucio...?
To sto oni mozda veruju ispravno ne znaci da je to NJIHOVA vera vec hriscanska a oni je eto praktikuju i meni to uopste ne smeta.
Ma koga ti lažeš? Postao si kao JS. Taj stih ne može biti jasniji u svjedočenju istine da je Hristos Bog. Upravo onaj Bog Jahve iz SZ.
Tebi mozda jasnije ali kako vidimo ipak ti treba tumacenje jer trazenu formulaciju nisi dao a tvrdio si da je ima.
...pitam se ko sad ovde debelo laze i pokusava varati narod ?
Ma nemoj jesi konzistentan.
Jesam bato,dobro si primetio.
E pa i ja kroz logičko istraživanje zaključujem da je ne samo dozvoljeno već i veoma pohvalno poštovati svete ikone i moliti se svetiteljima. Jel shvataš sad mantrašu?
To nikada nisam sporio jer je legitimno pravo svakog coveka da odluci sta ce smatrati ispravnim...
Ono sto sam ja tvrdio jeste da takvu praksu ne vidimo nigde u Svetom Pismu a narocito napominjem da je nema u okvirima jevandjelja kojeg su propovedali apostoli i u verskoj praksi prvih hriscana zakljucno sa knjigom Otkrivenje.
Rekao sam da je to klasicna van Biblijska praksa i to je to,ko t6i brani da je praktikujes...!?
Ti se moli ikonama za zdravlje a ja cu se za toga moliti Bogu Nebeskome.
Lažovu prljavi nećeš više mantrati. Jasno sam te pitao ima li svaki čovjek anđela čuvara i ti si rekao "ne već upravo suprotno"
Tako je prevarantu i to sam potvrdio i evo jos jednom za svaki slucaj...a dao sam i konkretne Biblijske dokaze u prilog te moje tvrdnje.
U cemu je problem ?
da bi nakon toga, kad si shvatio da je Elena to pričala, ti rekao da eto može se iznijeti takvo mišljenje.
Ponavljam - ja ne mogu uticati nit na zive ljude a joa manje na mrtve sta su mislii ili sta ce zivi da misle i to je sasvim ok ukoliko se neko ne osudu da na osnovu takvog razmisljanja uspostavi neku doktrinu i versku praksu i to sam ti rekao PRE NEGO STO SI POMENUO VAJT !!!
Pitam te,sta nam to govori, ko to ovde laze i manipulise ????
Pa kako onda govoriš da su njena djela u skladu sa Pismom

a onda govoriš da iznosi mišljenja koja su po tebi upravo suprotna Pismu? Naravno na ovo nećeš odgovoriti već ćeš pobjeći kao i sa bilo kog nezgodnog pitana.
Tako je bato,dela koja su meni vazna jesu njeni pozivi za duhovnu reformu,to mene zanima a ne njena licna razmisljanja koja ponekad mogu biti cak i neosnovana...
Jel primecujes konacno razliku ?
...osim ukoliko ne smatras da su njene knjige u kategoriji Svetog Pisma pa da ih na taj nacin uporedjujemo ?! :kafa:

Poslednja izmena:
Sta je sad,opet ides s pricom da adventisti imaju ekskluzivnog prava na Biblijsku istinu ?
Odkud ti to,ko te je tome naucio...?
To sto oni mozda veruju ispravno ne znaci da je to NJIHOVA vera vec hriscanska a oni je eto praktikuju i meni to uopste ne smeta.
Naravno da nemate. Vi nemate nikakvu istinu a kamoli biblijsku. Problem je tvoje licemjerstvo gdje se ne izjašnjavaš kao adventista a vjeruješ isto kao oni u svemu. Ima li išta da se ne slažeš sa adventistima? Vjerovatno ćeš opet pobjeći po običaju.

Tebi mozda jasnije ali kako vidimo ipak ti treba tumacenje jer trazenu formulaciju nisi dao a tvrdio si da je ima.
...pitam se ko sad ovde debelo laza i pokusava varati narod ?
Bato jedino "tumačenje" je da pročitaš koji stih ispod i vidiš da je Riječ Isus Hristos. Eto koliko ti tumačenje treba. Zaista se može porediti sa tvojim "pa to ne piše ali je logički zaključak".

To nikada nisam sporio jer je legitimno pravo svakog coveka da odluci sta smatra ispravnim...
Ono sto sam ja tvrdio jeste da takvu praksu ne vidimo nigde u Svetom Pismu a narocito napominjem da je nema u okvirima jevandjelja kojeg su propovedali apostoli i u verskoj praksi prvih hriscana zakljucno sa knjigom Otkrivenje.
Rekao sam da je to klasicna van Biblijska praksa i to je to,ko t6i brani da je praktikujes...!?
Ti se moli ikonama za zdravlje a ja cu se za toga moliti Bogu Nebeskome.
Isto tako ja nigdje u Sv. Pismu ne vidim da se novozavjetnim hrišćanima nalaže svetkovanje subote, poštovanje košer zakona ili se kaže da je Mojsije vaskrsnut.

Tako je prevarantu i to sam potvrdio i evo jos jednom za svaki slucaj...a dao sam i konkretne Biblijske dokaze u prilog te moje tvrdnje.
U cemu je problem ?

Ponavljam - ja ne mogu uticati nit na zive ljude a joa manje na mrtve sta su mislii ili sta ce zivi da misle i to je sasvim ok ukoliko se neko ne osudu da na osnovu takvog razmisljanja uspostavi neku doktrinu i versku praksu i to sam ti rekao PRE NEGO STO SI POMENUO VAJT !!!
Pitam te,sta nam to govori, ko to ovde laze i manipulise ????
Konkretno prije nego sam pomenuo Elenu si rekao da anđeli čuvari dati svakome čovjeku jesu u suprotnosti sa Sv. Pismom. To svi mogu vidjeti crno na bijelo. Tek kad sam ja pomenuo Elenu povukao si se i onda krenuo racionalizovati svoje stavove.

Tako je bato,dela koja su meni vazna jesu njeni pozivi za duhovnu reformu,to mene zanima a ne njena licna razmisljanja koja ponekad mogu biti cak i neosnovana...
Jel primecujes koancno razliku ?
Osim što naravno niko kod tebe nema takvu privilegiju. Samo ona. Od ostalih jasno tražiš eksplicitne stihove.

...osim ukoliko ne smatras da su njene knjige u kategoriji Svetog Pisma pa da ih na taj nacin uporedjujemo ?! :kafa:
Nisu. Njeni spisi nemaju nikakvu vrijednost. To su zbirke mantranja i plagiranja.

Naravno da nemate. Vi nemate nikakvu istinu a kamoli biblijsku. Problem je tvoje licemjerstvo gdje se ne izjašnjavaš kao adventista a vjeruješ isto kao oni u svemu. Ima li išta da se ne slažeš sa adventistima? Vjerovatno ćeš opet pobjeći po običaju.

Bato jedino "tumačenje" je da pročitaš koji stih ispod i vidiš da je Riječ Isus Hristos. Eto koliko ti tumačenje treba. Zaista se može porediti sa tvojim "pa to ne piše ali je logički zaključak".

Isto tako ja nigdje u Sv. Pismu ne vidim da se novozavjetnim hrišćanima nalaže svetkovanje subote, poštovanje košer zakona ili se kaže da je Mojsije vaskrsnut.

Konkretno prije nego sam pomenuo Elenu si rekao da anđeli čuvari dati svakome čovjeku jesu u suprotnosti sa Sv. Pismom. To svi mogu vidjeti crno na bijelo. Tek kad sam ja pomenuo Elenu povukao si se i onda krenuo racionalizovati svoje stavove.

Osim što naravno niko kod tebe nema takvu privilegiju. Samo ona. Od ostalih jasno tražiš eksplicitne stihove.

Nisu. Njeni spisi nemaju nikakvu vrijednost. To su zbirke mantranja i plagiranja.
No comment,the defense rests.

Nek javnost oceni ko je sta rekao,dosta je !!!

jel te neko tera da diskutuješ sa njim?
Ne, ali neću ja jednostrano prekinuti rasprave jer to nije u redu prema sagovorniku. Ako dotični član smatra da naše rasprave više nemaju smisla a što ja odavno mislim možemo se sporazumno dogovoriti da prestanemo i da ne izazivamo netrpeljivosti. Hristos i apostoli nas uče strpljenju i poniznosti i miru sa svima.

Back