Kamenac u bubregu

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozz.Sad mi je rodica rekla da su joj u bolnici rekli da ima kamenac u bubregu.Kaze bol je ogromna.Da li neko od vas zna osobu koja je isto prosla?Kako se to lijeci?Operacija,laser,tablete?
Imao sam ja
Proso obavezno
Ima na netu recept
Mislim da ide 200gr prosa se prelije sa 3 litre provrele vode
Odstoji da se ohladi (može I da prenoći)
Pije se ta mutna voda
(Neka promeša da se digne taj talog)
Mene je to letos spaslo od raznih intervencija

Krenuće da joj radi odmah
Da se ne uplaši
Verovatno ce joj pokrenuti ali to i razbija taj kamen
Za 3 dana verovatno mnogo bolje
Za 10 skroz
Redovno neka pije kolko hoće

Imao sam ja
Proso obavezno
Ima na netu recept
Mislim da ide 200gr prosa se prelije sa 3 litre provrele vode
Odstoji da se ohladi (može I da prenoći)
Pije se ta mutna voda
(Neka promeša da se digne taj talog)
Mene je to letos spaslo od raznih intervencija

Krenuće da joj radi odmah
Da se ne uplaši
Verovatno ce joj pokrenuti ali to i razbija taj kamen
Za 3 dana verovatno mnogo bolje
Za 10 skroz
Redovno neka pije kolko hoće
Koliko sam razumela, kasnije na pregledu ti je ustabovljemo da vise nemay kamen u bubregu ?

Ja sam cula da pomaze dren
Da razlaze taj kamen

Pozz.Sad mi je rodica rekla da su joj u bolnici rekli da ima kamenac u bubregu.Kaze bol je ogromna.Da li neko od vas zna osobu koja je isto prosla?Kako se to lijeci?Operacija,laser,tablete?
imala sam dva puta i oba puta sam imala punih sedam dana nesnosne bolove zbog kojih sam morala da dobijam injekcije analgetika
prvi put sam bila u osmom mesu trudnoce i zbog bebe su me hospitalizovali za slucaj da dodje do porodjaja zbog kontrakcija u kojima je telo bilo zbog bolova
drugi put sam imala posle 20 godina, zavrsila sam u urgentnom jer je intenzitet bolova toliki da si na granici gubitka svesti
i tada sam dobijala svaki dan injekcije analgetika, ali bolove osecas i pored njih..samo ti spazam misica malo popusti
pitanje gde joj je lociran kamen
ako je na nekom nezgodnom delu kanala, postoji mogucnost i da se zaglavio i onda mora da ide na razbijanje
ja sam uzimala ogromnu kolicinu tecnosti u tom periodu
pomoglo mi je i lezanje u kadi sa sto toplijom vodom, jer je toplota sirila kanale
pila sam i rowatineks perlice i njih preporucujem jer stvarno pomazu
oba puta sam izbacila kamencice velicine zrna psenice
jako je vazno kad ih bude izbacila da ih posalje na analizu kako bi utvrdili njihovo poreklo i kako bi ona znala sta da promeni u svom rezimu ishrane kkao joj se ne bi ponovilo
meni je problem bila kafa i dehidracija zbog nje, tako da danas sanse nema da popijem kafu, a da sa njom ne popijem i casu vode
nadam se da sam pomogla
inace, mesec dana posle izbacivanja kamena, iako sam bila sportistai jaka, telo mi je bilo toliko iscrpljeno da mi se glas promeno i zvucao je iscrpljeno

imala sam dva puta i oba puta sam imala punih sedam dana nesnosne bolove zbog kojih sam morala da dobijam injekcije analgetika
prvi put sam bila u osmom mesu trudnoce i zbog bebe su me hospitalizovali za slucaj da dodje do porodjaja zbog kontrakcija u kojima je telo bilo zbog bolova
drugi put sam imala posle 20 godina, zavrsila sam u urgentnom jer je intenzitet bolova toliki da si na granici gubitka svesti
i tada sam dobijala svaki dan injekcije analgetika, ali bolove osecas i pored njih..samo ti spazam misica malo popusti
pitanje gde joj je lociran kamen
ako je na nekom nezgodnom delu kanala, postoji mogucnost i da se zaglavio i onda mora da ide na razbijanje
ja sam uzimala ogromnu kolicinu tecnosti u tom periodu
pomoglo mi je i lezanje u kadi sa sto toplijom vodom, jer je toplota sirila kanale
pila sam i rowatineks perlice i njih preporucujem jer stvarno pomazu
oba puta sam izbacila kamencice velicine zrna psenice
jako je vazno kad ih bude izbacila da ih posalje na analizu kako bi utvrdili njihovo poreklo i kako bi ona znala sta da promeni u svom rezimu ishrane kkao joj se ne bi ponovilo
meni je problem bila kafa i dehidracija zbog nje, tako da danas sanse nema da popijem kafu, a da sa njom ne popijem i casu vode
nadam se da sam pomogla
inace, mesec dana posle izbacivanja kamena, iako sam bila sportistai jaka, telo mi je bilo toliko iscrpljeno da mi se glas promeno i zvucao je iscrpljeno
Hvala,prenjecu.

Imao sam pesak pre 15-tak godina.
To su nesnosni bolovi, mnogo veci nego kad te boli zub
Мени кренуо 2015. и кроз четри секунде од бола кренуле грашке зноја као гроздови и почех да повраћам али није било ничег. Као да ме бајонет пробио кроз бубрег. Четри дана на инфузијама, тродонима и зодол инекцијама.

Kad bi ljudi znali kakvi su bolovi kad imas pesak ili kamen u bubregu ili u mokracnim kanalima.....puno gore nego kad te boli zub ili uvo,
Niti da sedis, ni da lezis, ni da stojis, skaces......ma strasno.
Slucajno naleteh na ovu temu a s vremena na vreme odem kod nefrologa [kad naletim na akciju] na snimanje i pregled.
Posle toga kad mi se tad desio pesak evo vec 15-tak godina nije nikad vise :ok:

Cula sam i ja da pivo pomaze.
Мени је лекар рекао "Знам да ово није популарном међу мојим колегама али вам морам рећи да пиво изузетно помаже у тим случајевима". А пошто сад продају и безалкохолна пива, нека се налива њима јер најбитније је то да онај хмељ у пиву "струже" те канале где је песак и камен.

Kad bi ljudi znali kakvi su bolovi kad imas pesak ili kamen u bubregu ili u mokracnim kanalima.....puno gore nego kad te boli zub ili uvo,
Niti da sedis, ni da lezis, ni da stojis, skaces......ma strasno.
Slucajno naleteh na ovu temu a s vremena na vreme odem kod nefrologa [kad naletim na akciju] na snimanje i pregled.
Posle toga kad mi se tad desio pesak evo vec 15-tak godina nije nikad vise :ok:
Ја тер'о брата да ме бије песницом што јаче у леви бубрег како би анулирао бол у дубини стомака на левој страни. Терао сам и кеву али она каже "Не могу ја толико јако, немам снаге" ! :)

Back