Kamen - pesak u bubregu

Колико необавештеног света. Просо има да се купи у буквално сваком здрављаку, као и самопослузи само што је скуп у здрављаcима кошта око 130 РСД кг.

Ако се увече потопи четврт киле добијеш сигурно 7-8 тањира о кад се после добро раскува.
Наравно, просо је храна за птице али она ољуштена. Иначе је уз јечам и хељду просо апсолутно најздравија житарица. Једем га буквално сваке недеље, као посластицу - сутлијаш или ујутру за доручак, са млеком, медом и тако а може да се користи уместо пиринча као неки рижото. Важно да се вече пре кувања потопи у воду и онда се ујутру кува на јакој ватри 10 минута и после на са свих слабо и десетак и то је то набубри те. Ако не попотпиш увече, не вреди ти нис ат времена кувања..
Наравно треба пребрати јер остане понеко зрно не ољуштено и оно се препознаје јер има браон боју.

Читао сам и ја раствара песак у бубрезима и жучи ради просена вода. Међутим постоји она упозорење да ту воду треба бацити јер ваљда неки тешки метали изађу из зрна у воду зато га ја три пута преперем, поквасим онда ујутру бацим ту прву воду па налијем још доста вишка воде па пред само кључање одвојим тај вишак воде и пијем посебно воду једем просо.

У августу камен у једном бубрегу од 13 мм редовно бар три пута месечно просо једно 200 -300 г и то му траје па дана

- и повремено тамјан, да би у марту тај камичак од 13 мм преполовљен. Доктор који ради ултразвук једва поверовао. Колико је ту заслужан просо колико тамјан то се не зна. Доктору нисам поменуо просо, само тамјан. Иначе, лек РОВАТИМНЕКС садржи и тамјан. Важно да се тамјан пије тако што се умрља у парченце хлеба да не би дошао у додир са зубима јер их растура.

У сваком случају просо чак и ако не раствара камен много је здрава сита храна и на крају крајева врло јефтина.

Ево ја раширио причу да бих навео што више детаља. Ко није пробао, независно од камена, нека крене са просом. Скува, па млеко, ванилин шећер и дивота.
Осим на меру, продаје се и паковање од пола киле, фирма ЛУЧАР. Наравно, у самопшослузи је скупље пола киле него у здрављаку килограм.

bosiljak, pivo i trcanje niz-uz stepenice...takodje radi, licno na kozi osjetio..
Колики ти био камен, леба ти??? Хоће ли неко да се уозбиљи и да схвати да се не смеју покретати ако су већи од 5-6 мм? И толики, због неправилног облика, режу куда наиђу, муке живе. Могу да изазову и инфекцију.
А замисли да неко покрене камен од 1 цм. То нема шанси да прође, мораш на хируршки сто. Иначе оде бубрег цео.
Зато не сме ни та варијанта са маслиновим уљем, него само нешто шта камен полако круни, топи, смањује, док не дође до величине која може да прође кроз канал.. Значи, тамјан, просо, Пролом вода загарантовано, или мешавина чајева: брезов лист раставић, кукурузна свила.
или, разбијање ултразвуком раније а сада ласером.

Колики ти био камен, леба ти??? Хоће ли неко да се уозбиљи и да схвати да се не смеју покретати ако су већи од 5-6 мм? И толики, због неправилног облика, режу куда наиђу, муке живе. Могу да изазову и инфекцију.
А замисли да неко покрене камен од 1 цм. То нема шанси да прође, мораш на хируршки сто. Иначе оде бубрег цео.
Зато не сме ни та варијанта са маслиновим уљем, него само нешто шта камен полако круни, топи, смањује, док не дође до величине која може да прође кроз канал.. Значи, тамјан, просо, Пролом вода загарантовано, или мешавина чајева: брезов лист раставић, кукурузна свила.
или, разбијање ултразвуком раније а сада
Kamen u bubregu je mnogo manji,a posle kada predje u mokracne kanale skuplja naslege peska i masnoce.Citao sam dosta o tome.Ljudi su izbacivali i mnogo vece.Imali su problema a nisu odlazili kod lekara da provere sta je.Ja sam izbacio,a nisam ni znao da sam ga imao,jer godinu pre sam bio na ultra zvuku i doktoe mi je rekao da mi levi bubreg sporije radi i da imam dosta peska u njemu.Posle godine sam mokrio i nesto me je jako preseklo i cuo sam da je nesto upali u WC solju.Pao sam,dugo nisam mogao da ustanem od jakih bolova.Posle sam imao i velike probleme pri mokrenju,jer je mokraca slana,a zidovi kanala osteceni i kada krene to su bili nesnosni bolovi.Kao da mi je zar izlazio iz kanala.Nastavio sam da pijem Brusnicu i persunov lisr naizmenicno,dok se to nije oporavilo.I danas kada se prehladim,opet bubreg uspori sa radom i skuplja pesak,tako da teze izlazi uz jake bolove.Zene imaju manji problem s tim,jer su im kanali siri nego kod muskaraca.

Kamen u bubregu je mnogo manji,a posle kada predje u mokracne kanale skuplja naslege peska i masnoce.Citao sam dosta o tome.Ljudi su izbacivali i mnogo vece.Imali su problema a nisu odlazili kod lekara da provere sta je.Ja sam izbacio,a nisam ni znao da sam ga imao,jer godinu pre sam bio na ultra zvuku i doktoe mi je rekao da mi levi bubreg sporije radi i da imam dosta peska u njemu.Posle godine sam mokrio i nesto me je jako preseklo i cuo sam da je nesto upali u WC solju.Pao sam,dugo nisam mogao da ustanem od jakih bolova.Posle sam imao i velike probleme pri mokrenju,jer je mokraca slana,a zidovi kanala osteceni i kada krene to su bili nesnosni bolovi.Kao da mi je zar izlazio iz kanala.Nastavio sam da pijem Brusnicu i persunov lisr naizmenicno,dok se to nije oporavilo.I danas kada se prehladim,opet bubreg uspori sa radom i skuplja pesak,tako da teze izlazi uz jake bolove.Zene imaju manji problem s tim,jer su im kanali siri nego kod muskaraca.
Због храпавости, дере куда пролази. Кажу да је то најјачи бол после порођаја, што наравно никад нећемо сазнати. Нажалост ниједном нисам успео да дођем до парчића, да дам на анализу, да се види која је врста, имају оскфаланти и још 2 врсте. Наравно, све је то калцијум, али начин како се таложи... Први пут сам се мучио недељу дана, и онда је сишао у бешику, као да ми је у њој било 200 кила Бизарно је причати на шта је личила шоља када је то излетело, згрудвана сукрвица, али у свему томе није било шанси да се пронађе камичак. После неких година опет, и 2 пута разбијање ултраазвуком,који га претвори у брашно, па опет немам узорак за анализу.

Најгора у целој причи је што се камичак таложи од песма у неким "џеповима" бубрежним, где је струјање течности слабије, ту се он угнезди и повећава а да немаш појам о свему томе, јер те ништа не боли. Боли тек кад крене па дрља канале. Колико особа цео живот проведе са неким камичком, а да и не зна.

Moja majka citav zivot ima problema sa kamenom u bubregu i nekad je nosila po nekoliko meseci neke sonde,imala je i operaciju kad su joj vadili kamenje.
Pre dve godine ja se probudim i ono boli al ne znam sta i odem da soram i obavim to al ono jos gore i samo kazem zeni da mi da neki lek protiv bolova jer ovo je neizdrzivo. NEkako zaspim i kad sam se probudio nista ne boli a ja srecan i krenem da setam razgovarajuci na telefon kad ono opet krece bol.
Zove zena moj mamu i ova kaze da popijem taj neki caj koji je ona pocela piti pre nekoliko godina i od tada nijedan napad nije imala.
Ja u medjuvremenu odem u bolnicu na urgentno i urade mi ultrazvuk kad ono dva kamena od 7mm u desnom bubregu.
Kad sam se vratio kuci donese mi lik preko oglasa taj caj za koji mi je mama rekla i popijem ga u roku od 5 dana. Problema nemam a posle nekih 15 dana odem opet na ultrazvuk i kazu da nema kamenja i da ima malo peska.
Prosle godine opet preventivno nakon godinu dana popijem opet taj caj i nemam nikakvih problema.
E sad sve vas zanima sta je a niko ga nije spomenuo.
Radi se o nemackom solubitrat caju Heumann koji ima da se kupi na Kupujem Prodajem. Poslednji put je kostao 1100 dinara.
Ne znam koliko puta sam ga do sad preporucio ali bilo je i slucajeva da nije delovao na kamen a to je zato sto postoji vise vrsta kamena i na taj neki ne deluje.
U svakom slucaju nije samo za kamenje nego i za jos neke stvari sto mozete procitati na oglasu.
https://www.kupujemprodajem.com/nega-lica-tela-i-ulepsavanje/ostalo/solubitrat-caj/oglas/56307260

или, разбијање ултразвуком раније а сада ласером.
nisu ga mjerili nit me obavjestili nakon pustanja hemikalije u organizam koristeci iglu...radio sam citavo vrijeme i izbacio ga nakon 6 mj...

Због храпавости, дере куда пролази. Кажу да је то најјачи бол после порођаја, што наравно никад нећемо сазнати. Нажалост ниједном нисам успео да дођем до парчића, да дам на анализу, да се види која је врста, имају оскфаланти и још 2 врсте. Наравно, све је то калцијум, али начин како се таложи... Први пут сам се мучио недељу дана, и онда је сишао у бешику, као да ми је у њој било 200 кила Бизарно је причати на шта је личила шоља када је то излетело, згрудвана сукрвица, али у свему томе није било шанси да се пронађе камичак. После неких година опет, и 2 пута разбијање ултраазвуком,који га претвори у брашно, па опет немам узорак за анализу.

Најгора у целој причи је што се камичак таложи од песма у неким "џеповима" бубрежним, где је струјање течности слабије, ту се он угнезди и повећава а да немаш појам о свему томе, јер те ништа не боли. Боли тек кад крене па дрља канале. Колико особа цео живот проведе са неким камичком, а да и не зна.
Hteo sam ti napisati da se infekcija javlja i prolaskom suvise peska u mokracnim kanalima.Iz iskustva znam,jer mi levi bubreg sporije radi i stvori dovoljno peska,da i on ostecuje ivice nanala i dolazi normalno do infekcije.

Знам, на својој кожи. Пре 3 године сам у августу имао лудачку температуру, а нисам се ни закашљао, никакав симптом прехладе. По свој прилици, разлог је био што сам тих дана таманио бостан, који је потерао тај песак, муљ, прљавштину...

Back