KalDRMA,,,

Neznanko

Iskusan
Poruka
5.497
Ovo dole na slici No2 je čuvena dzada koja ide do Jerininog grada, zna se ko su bile "tate" za dzade?

Čuvene turske kaldrme, koje se nalaze svuda od Prizrena do Kalemegdana, skadarlije itd. Traju stolećima, da njih Turci nisu napravili, mi bi i danas išli po njivama i glibu.

e, da si malo putovao, a vidi se da nisi - znao bi da ni u belom svetu nije bolje - svugde. de, probaj da se vereš po kritu..... ove kaldrme su super. bude nostalgiju.

p.s. super fotke :)

Verovatno nisi imao (a želeo si) bubanj kad si bio mali ... :( Sad si porastao pa si došao ovde da lupaš. Iz dana u dan ... :sad2:

Alo Mrkonjiću, kake' veze to ima sa ovom temom i srpskom putnom infrastrukturom ?
Ti si vidim ima bubanj, jer negde si morao da udaraš, i udarao si, ali što sad udaraš, mlatiš, kad si valjda odrastao čoek'.

Ovo dole na slici No2 je čuvena dzada koja ide do Jerininog grada, zna se ko su bile "tate" za dzade?

Čuvene turske kaldrme, koje se nalaze svuda od Prizrena do Kalemegdana, skadarlije itd. Traju stolećima, da njih Turci nisu napravili, mi bi i danas išli po njivama i glibu.
Gde je šta slikano?
Ona prva slika me podseća na planinu Prenj u Hercegovini, druga na selo Varnice u Šumadiji, ali čini mi se ipak da nije to to.
Voleo bih da znam gde su napravljeni ovi snimci.

Gde je šta slikano?
Ona prva slika me podseća na planinu Prenj u Hercegovini, druga na selo Varnice u Šumadiji, ali čini mi se ipak da nije to to.
Voleo bih da znam gde su napravljeni ovi snimci.

Prva slika je iz SRBISTANA, druga piše gde je, treća skadarlija, četvrta takodje...ne filosofiraj na očigledno.

Dobro i? Zalazes se za uniju sa Turskom?
Neki put kada pročitam genijalne komentare tipa "Knez Lazar je bio loš političar i papučić", pa pogrde na račun nekih naših boraca za slobodu, pomislim da treba porušiti sve spomenike Karađorđu, Milošu, Mihajlu, Milanu, Stepanoviću, Mišiću i svim ostalim "papučićima", "hajducima" i "ratnim zločincima"koji su se borili da nas otrgnu od majčice Turske.
Eh, gde bi nam samo danas bio kraj da možemo na Tasos, Marmaris, Bodrum i tako bez pasoša....?

Изем ти оног Хитлера што није нама направио оне бетонске ауто-путеве, као у Немачкој и Чешкој који су још увек у употреби..
Оно што је неуништиво нема потребе мењати, нарочито у врлетима или специфичним амбијеталним целинама као што је Скадарлија..

Dobro i? Zalazes se za uniju sa Turskom?

Мјок, видиш да нам поручује да кал дрма (обрати пажњу на велика и мала слова у речи у наслову)... а познајући његов опус на овом форуму, рекла бих да се то односи на Србе, који су, ето, толико заостали и примитивни (као кал) да не могу себи ни путеве да направе, него користе турску калдрму од пре више векова.
У пренесеном значењу то се односи на све патриотски настројене Србе, који коче демократски безалтернативни улазак у Европу... и тај "кал" дрма ли дрма Србијом, дан-данас...

Јел' тако Незнанко, кутопонирули? :lol:

Мјок, видиш да нам поручује да кал дрма (обрати пажњу на велика и мала слова у речи у наслову)... а познајући његов опус на овом форуму, рекла бих да се то односи на Србе, који су, ето, толико заостали и примитивни (као кал) да не могу себи ни путеве да направе, него користе турску калдрму од пре више векова.
У пренесеном значењу то се односи на све патриотски настројене Србе, који коче демократски безалтернативни улазак у Европу... и тај "кал" дрма ли дрма Србијом, дан-данас...

Јел' тако Незнанко, кутопонирули? :lol:

vidiš da ovde polovini forumaša treba prevodioc i na srpskom...jadni mali hrčci.

vidiš da ovde polovini forumaša treba prevodioc i na srpskom...jadni mali hrčci.

Сисанче моје затуцано...............опет прескачеш лекиће....

Калдрма у Скадарлији је постављена пошетком овог века, када турака овде није ни било ни у назнакама....Ипак обрадовао си ме помињањем Призрена.........заначи и ти се слажеш да је косово србија...драго ми је што си прогледао на те своје лепе, мале, плаве окице.

Мада можда си у праву.........стигоше турци и до Бразилаи на копакабани поставише калдрму...:rotf::rotf::rotf:

250px-CopacabanaPavement.jpg

Poslednja izmena:
Карлов мост - Праг..........

Јуууууууууу, сисанче моје необавештено.....да нису турци и ту нешто калдрмисали?

Karlův_most.jpg

Back